Bilinredning till rörmokare: 5 tips för ordning av röran

Av Claes Persson 2019-jun-11 05:58:00

rørlegger rørirørboks - 621x350

Har du det rörigt i servicebilen? Rör kommer i många olika storlekar, material och former. Vi vet att det kan vara en konst att hålla ordning på lastutrymmet i bilen. Här får du tips på hur du enkelt kan får ordning, och behålla ordningen, på dina rör.

I detta inlägget tar jag som utgångpunkt att du har en horisontell bilinredning, ett så kallat dubbelgolv (Det du ser på bilderna är ett extra högt och tåligt dubbelgolv vid namn Smartfloor). Längst ner i inlägget hittar du en video där rörmokaren från Harald Larsen visar dig runt i sin transportbil, och hur han fått ordning med hjälp av olika biltillbehör.

Läs mer: Så vet du att får du bästa dubbelgolvet

Är du osäker på vilken inredning som passar bäst för dina behov och arbetsdag. så kan du göra inredningstestet. Där får du vägledning vad som passar. Klicka på knappen nedan.

New call-to-action 

rørlegger veggboks - 621x350

5 tips för hur du får undan röran och ordning på rören :

1. Hur ska du frakta rören?

När du handlar rör hos grossisten så är det bra att ha koll på vilka rör som är bäst att förvara på olika ställen i bilen. Ett takräcke är ett måste för att kunna transportera de längre rören.

Se därför också till att ha spännband lätt tillgängligt och alltid på samma ställe i bilen. Detta underlättar surrningen betydligt. Det är även önskvärt att ha en smidig lösning tillgänglig för att nå upp till takräcket. Här kan du läsa mer om maxlast på biltaket.

2. Behöver du kapa rören?

Om du ska transportera ett 3 meter långt rör men inte vill ha det på taket, och vill korta ner det, så är det kanon att ha  ett skruvstycke tillgängligt. Ett skruvstycke förenklar din kapning av till exempel kopparrör betydligt. Använd ett skruvstycke som har har en teleskopslösning så att du alltid enkelt kan få undan den från lastutrymmet när den inte används. 

3. Hur förvarar du Rör-i-rör kartonger och spolar?

Dessa har alltid en tendens till att ta upp mycket av platsen på golvet. Här är det super om du inskaffar en väggbox som håller dina kartonger på plats längs med väggen.

Du har alltid enkel tillgång till rören, samtidigt som du slipper eländet med att de alltid hamnar överst eller underst av allt som tar plats på golvet. Se till att väggboxen också kan fällas ihop så att du får tillgång till hela golvet när det behövs.

Se bilinredning till rörmokare

4. Vart ska du förvara mindre rördelar?

Låt rören har sin egna fasta plats i bilen så att de inte flyger runt i lastutrymmet. Då blir det enkelt att lägga i, snabbt att hitta, och smidigt att hämta.

Dessutom så håller både rören, och annat som du har i lastutrymmet bättre då risken för skador och svinn minskar. Se till så att även denna boxen enkelt kan tas bort så att du kan frigöra utrymmet på golvet om det behövs.

Detta är enda sättet att faktiskt ha koll på hur mycket du har med dig i varulager, och ger dig en mycket bättre översikt utan att du först måste leta efter det du behöver.

Läs mer: Bilinredning för bilanpassning -5 tips för den bästa  verkstadsinredningen

5. Får du snabbt överblick över vad du har med dig i lastutrymmet?

Genomskinliga plastboxar med handtag är en superenkel lösning för att behålla ordningen i lastutrymmet, och samtidigt hålla koll på vad du förvarar i bak.

Skippa papplådorna, och börja med förvaring som håller och sparar tid. Välj en variant som inte glider runt på golvet, så se till att den är perforerad. Välj även en som har handtag så att du enkelt också kan ta med dig den ut till arbetsplatsen.

Med var sak på sin plats så behåller du ordningen i transportbilen, även om du delar servicebilen med andra. Man ävem en bättre översikt över varulagret och förvaring, och en organisering som inte blir stökig efter en vecka.

Läs mer: Så får rörmokare bättre servicebil med bilinredning 

I denna videon visar rörmokare Jostein dig runt i sin servicebil och hur han gick från hemmabygge, till ordnat lasturymme och robust inredning.

SE_JOSTEIN_LONG VERSION_FÖRE OCH EFTER LON

 

New call-to-action

Vill du veta vilken inredningslösning som är bäst för dig, så gör inredningstestet så får du snabbt vägledning. Tar 1 minut, och sparar dig år av slitsamt arbete med fel bilinredning! 

New call-to-action

Teman: Tillbehör transportbil, Dubbelgolv, Arbetsfordon, Yrkesanpassad, transportbil, rörmokare


Kommentarer

Om Loydsguiden

Loydsguiden riktar sig till användare och ägare av transportbilar. Här finns innehåll som skall gynna dig vid köp och nyttjande av transportbilar som skall underlätta vardagen för hantverkare med mobila verkstäder som arbetsplats. Loydsguiden publicerar nya inlägg veckovis. Följ oss gärna!

Besök www.loydsindustri.se

LAST NED SMARTFLOOR BROSJYRE   TIL DIN BILMODELL HER

Senaste inlägg

LAST NED SMARTFLOOR BROSJYRE   TIL DIN BILMODELL HER