En stökig servicebil ger dig inte lojala kunder

Av Sofie Afzal 2020-mar-31 05:15:00

Många transportbilar och dess lastutrymmen ser rent ut sagt förfärliga ut. Hektiska dagar och ont om tid gör det frestande att "bara slänga in sakerna där bak". Det finns lite tid till att städa upp röran som samlas på hög. Detta har en negativ effekt på många saker: dels på hur du själv utför ditt arbete, men faktiskt också hur dina kunder uppfattar dig.

Läs mer ›

Teman: ordning, lastutrymme, servicebil, mobil arbetsplats, Bilinredning

Har du verkligen en säker arbetsdag med transportbilen?

Av Sofie Afzal 2020-mar-24 05:00:00

Med mer än 40 års erfarenhet av säkerhetskonstruktioner för bilar, så vill vi i denna guiden dela med oss vår kunskap kring säkerhet i transportbilen angående bilinredning och last. Du hittar även en checklista för att lasta säkert i transportbilen.

Läs mer ›

Teman: Last, Lagar och Regler, Lasta rätt, transportbil, säker, mobil arbetsplats, Bilinredning

Effektivitet är det som ger dig den stora vinsten med transportbilen

Av Mikael Reimblad 2020-mar-17 05:00:00

Som ledare inom en verksamhet så vet man att effektivitet och kostnader kring personal är de stora bitarna av driften. Det  är frestande att tro att man gör den bästa investeringen kring bilen med ett så lågt pris som möjligt på både bilen och utrustningen, men så är ju inte fallet. Det syns tydligt om man kollar på fördelningen kring utgifter.

Läs mer ›

Klarar din bilinredning vikttestet?

Av Mikael Reimblad 2020-mar-10 05:15:00

I en transportbil förvaras det oftast en hel del varulager, verktyg och redskap för att klara av det dagliga arbetet man utför. Detta kan enkelt komma upp på en vikt av 500kg.  I denna guiden kollar vi hur bilinredningen klarar av belastningen den måste. Längst ner hittar du en video med ett viktest på dubbelgolv.

Läs mer ›

Teman: Dubbelgolv, Bilinredning, vikt

Få koll på ditt varulager så skippar du onödiga besök hos grossisten

Av Sofie Afzal 2020-mar-03 05:15:00

Hantverkare kastar bort värdefull tid på att vara oftare än vad de behöver hos grossisten på grund av dålig planering. Hur ofta är det egentligen rimligt att vara hos grossiten per vecka för den genomsnittliga hantverkaren? Denna guiden ger dig svaren på orsakerna till de extra turerna dit, vad du kan göra för att slippa dem och få en effektiv arbetsvecka.

Läs mer ›

Teman: lastutrymme, 5s, Kanban, Bilinredning, varulager

Undvik skador på det du förvarar i lastutrymmet med bilinredning

Av Sofie Afzal 2020-feb-25 05:15:00

Du har säkert någon gång varit med om att du fått skador på utrustning eller varulager som du har i lastutrymmet. I denna guiden går vi igenom de vanligaste orsakerna till skador i transportbilen, och hur du undviker dem.

Läs mer ›

Teman: Tillbehör transportbil, Dubbelgolv, Arbetsfordon, Lasta rätt, transportbil, säker, Bilinredning

Därför bör du investera i skyddsinklädnad till transportbilen

Av Sofie Afzal 2020-feb-18 19:15:00

Många transportbilar kommer helt rena från fabriken. De har alltså ingen inklädnad. Absolut alla transportbilar bör vara utrustande med inklädnad som skyddar transportbilens alla väggar. Denna guiden går igenom varför ett komplett inklädnadspaket är en av de mest lönsamma investeringarna du kan göra för transportbilen.

Läs mer ›

Teman: transportbil, biltillbehör, skyddsinklädnad

Undvik att bli lurad av priset på bilinredning

Av Mikael Reimblad 2020-feb-11 19:15:00

Vår erfarenhet är att många som är på jakt efter ny bilinredning ofta är på jakt efter "det bästa priset". Dessvärre är "det bästa priset" ofta lika med "det lägsta priset".  Man kan därmed missa att kolla igenom de faktorer som skapar värdet.  Denna guiden ger dig fler saker att gå igenom för att du ska välja rätt inredning med rätt krav.

Läs mer ›

Teman: Pris, transportbil, Bilinredning, välja bilinredning

Arbeta smartare med agila arbetsmetoder för hantverkare med mobila arbetsplatser

Av Sofie Afzal 2020-feb-04 05:00:00

Stora verksamheter har alltid bra koll på förhållandet mellan produktivitet och kontinuerlig förbättring för att öka lönsamheten för verksamheten. Dessvärre är detta mer sällsynt hos mindre verksamheter med mobila arbetsplatser. Men det hoppas vi att det blir ändring på.

I denna guiden får du tipsen för hur du kan optimera din verksamhet för mer lönsamt och smidigt arbete. Vi introducerar de etablerade metoderna 5S och Kanban för att du som hantverkare ska kunna skapa mer ordning, systematik och trivsel i arbetsdagen.

Läs mer ›

Teman: transportbil, ordning, mobil arbetsplats, 5s, hantverkare, Kanban

Ska chefen bestämma vilken transportbil som ska köpas?

Av Mikael Reimblad 2020-jan-28 05:15:00

Ofta är det chefen i verksamheten som bestämmer när det kommer till inköp av ny transportbil till de anställda som ska använda den. Frågan vi ställer oss i denna guiden, är om detta är det bästa sättet för att se till att man får den bästa transportbilen till verksamheten. Kanske borde det egentligen vara de anställda som ska använda bilen i slutändan, som ska fatta det beslutet?

Läs mer ›

Teman: köpa transportbil