Så får rörmokare bättre servicebil med bilinredning

Av Sofie Afzal 2019-apr-09 07:00:00

 

Är du rörmokare och är trött på att det är mer oreda än ordning i lastutrymmet? För att få bästa bilinredning till bilen, så måste du tänka utifrån hur din dagliga verksamhet ser ut. 

I denna guiden får du veta hur du som rörmokare får en servicebil du kan lita på. Som ska ge dig en smidigare och effektivare arbetsdag, så att du kan behålla ordningen i transportbilen utan att ständigt behöva städa. 

Tommel opp Jan.low.sort håndtak

Din servicebil är ett av dina viktigaste redskap i din verksamhet. Funkar inte den, så funkar inte heller din arbetsdag. Du har säkert försökt att organisera dina rör på olika sätt för att kunna hålla ordning? 

Om du i denna stund funderar på vilken bilinredning som passar just dig, så kan du ta vårat inredningstest.  Det är helt gratis och det ger dig snabbt svar på vilken typ av inredning som passar ditt behov.

Vilken bilinredning passar dig?  TA TESTET 

Få plats med det du behöver

Hur ser det ut hos dig? Åker rördelar runt i lastutrymmet under transporten och går sönder och skadar andra saker? Rör-i-rör kartongerna ligger löst och försvårar åtkomst och överblick av allt som ligger under. Stegen måste antingen lyftas ut först för att kunna komma åt saker som ligger under den, eller så måste saker lyftas och flyttas på för att få plats med den. 

Ju, mer plats du har tillgängligt, desto mer tenderar man att trycka in på golvet. Det blir helt enkelt snabbt ingen mer plats kvar till det du egentligen behöver ha golvet till. Förvaring av rördelar, stege, rör-i-rör-kartonger, och transport av större saker som varmvattenberedare, tvättställ eller WC-stolar blir då lite omständigare. 

Smartfloor-Transporter

Av erfarenhet vet jag att för rörmokare så finns det en tendens att det snabbt blir fullt på golvet i transportbilen. 

Tyvärr så hjälper det inte att städa, om inte var sak har sin bestämda plats i bilen. Men ärlighetens namn, hur länge håller det sig faktiskt organiserat efter att du städat?

Poängen med en stor och horisontell bilinredning är att du alltid ska kunna ha ett stort och ledigt golv i bilen för att enkelt kunna lyfta in saker. Alla verktyg, tillbehör och varulager ska kunna få plats  i lådan under golvet.

Jag tycker att det är hög tid att du som römokare får den hjälp du behöver. Nedan får du tips om vilken bilinredning kan lyfta din servicebil till en ny nivå. Med en servicebil som rullar på som smort, så gör inte bara sin arbetsdag det, utan även din verksamhet. Du sparar tid, irritation och även pengar. 

Se bilinredning till rörmokare

Följande tips är baserat på att du har en mellanstor transportbil med horisontell inredning. Denna typen av inredning kallas extra högt dubbelgolv, eller Smartfloor.

Läs mer: Så vet du att du får bästa dubbelgolvet

Smartfloor X rörmokare 1920x1080

Så inreder rörmokare servicebilen med branschanpassad bilinredning

En rörmokare använder varken samma varulager eller redskap som t.ex. en elektriker eller snickare. Arbetsdagen ser olika ut, för varje bransch. Det är av precis samma anledning som man behöver anpassade lösningar för förvaring om man ska kunna underlätta arbetsdagen med servicebilen. Här är några lösningar för rörmokare:

1. Montera en «väggbox» som håller rör-i-rör kartonger på plats. Få ordning på golvet i lastutrymmet med en smal box. Då har du alltid lätt tillgång till produkterna och du slipper att kartongerna alltid blir liggande ovanpå allt det andra som ligger på golvet. Montera lösningen längs den ena väggen av lastutrymmet, så att den smidigt kan tryckas in mot väggen om du inte har med dig rörboxar någon dag.

2. Använd separata boxar för rördelar. Detta gör så att du för snabbare överblick över ditt varulager. Det gör även att du får mindre svinn då ingen skvalpar runt på golvet under körning.  Se också till att lådorna har handtag så att du smidigt kan bära med dem in och ut ur bilen. 

Se bilinredning till rörmokare3. Håll koll på de kortare kopparrören med en box.  Åter igen så för att behålla ordningen i lastutrymmet så måste var sak ha sin fasta plats. Annars är risken stor att man faller in i samma gamla vanor, och det blir åter rörigt i lastutrymmet. Investera i en längre smal låda för att hålla rören på plats så blir de inte skadade, och du vet vad du har i lastutrymmet.  

4. Skapa arbetsyta till ditt skruvstycke. Gör inte arbetsdagen svårare än den behöver vara. Ha skruvstycket på en plats så att du direkt kan använda den, och såga av rören så att skiten hamnar utanför bilen. Fixa en teleskopslösning till skruvstycket när du ska montera den i bilen så har du den lättillgänglig, och blir smidig att använda. 

Se bilinredning till rörmokare

5. Montera stegen i taket, så behåller du golvet till annat! Gör ett slut på krånglet med stegen när du ska ta ut och in den ut bilen. Behåll ditt golv till annat. Med stegen i taket så är den inte i vägen när den inte används, och alltid snabbt tillgänglig när du behöver den. Like a dream! 

Se steghållare

steghållare

6. Se vad du har i lådorna.  Det är lätt hänt att man behåller papplådor till det man har i sitt varulager. Detta går det dock svårare att direkt få en överblick över ditt varulager i bilen. Investera istället i genomskinliga lådor som håller för att bäras och staplas så håller koll på både varulagret och lastutrymmet

Optimalt system

Med dessa enkla, och effektiva biltillbehören så får du ett optimalt system för golvet i din transportbil. När allt får sin fasta plats, får du maximal lastmöjlighet för din bil. Med möjligheterna för ordning på plats i bilen, så kommer du att behålla den efter att du städat. 

Kontakta oss så hittar vi rätt lösning för din verksamhet som rörmokare

Kontakta oss

 

Teman: Tillbehör transportbil, Bilinredning, Dubbelgolv


Kommentarer

Om Loydsguiden

Loydsguiden riktar sig till användare och ägare av transportbilar. Här finns innehåll som skall gynna dig vid köp och nyttjande av transportbilar som skall underlätta vardagen för hantverkare med mobila verkstäder som arbetsplats. Loydsguiden publicerar nya inlägg veckovis. Följ oss gärna!

Besök www.loydsindustri.se

Vilken bilinredning passar din verksamhet

Senaste inlägg