Klarar din bilinredning vikttestet?

Av Mikael Reimblad 2020-mar-10 05:15:00

vikttest textad V2-thumbI en transportbil förvaras det oftast en hel del varulager, verktyg och redskap för att klara av det dagliga arbetet man utför. Detta kan enkelt komma upp på en vikt av 500kg.  I denna guiden kollar vi hur bilinredningen klarar av belastningen den måste. Längst ner hittar du en video med ett viktest på dubbelgolv.

För att göra arbetsdagen så effektiv och enkel som möjligt så har 70% av alla transportbilar i Sverige idag bilinredning i lastutrymmet. Horisontell bilinredning, även kallat dubbelgolv, är väldigt populärt då det är praktiskt att kunna förvara verktyg och material i rymliga lådor under golvet, för att ha lastutrymmet fritt och redo att användas.

SE VIDEO: viktestet

Då är det extra viktigt att dessa lådor med material, konstruktion och skenor faktiskt tål vikten och användning den blir utsatt för. Man vill inte stå där med en låda som inte går att öppna så att man inte kommer åt verktyget man behöver, och behöva lägga tid på att ersätta eller reparera trasig bilinredning. Det kostar bara tid och pengar. 

Så när du står inför att köpa bilinredning så ta dig en funderare över följande:

1. Vad behöver du ha i lastutrymmet?

2. Hur kan du förvara det på ett sätt som gör din arbetsdag smidig?

3. Hur mycket väger det du vill förvara?

Läs mer: Unvik att bli lurad av priset på bilinredningen

tung last, varebilinnredning, smartfloor, dobbelt gulv, kvalitet.jpg

Hur väljer man tåligaste bilinredningen till transportbilen ?

Kvalité är en av de faktorerna man ska kolla på för att välja rätt bilinredning. Vare sig man väljer hyllor eller dubbelgolv att inreda lastutrymmet med, så är det viktigt att man tar sig en titt på följande för att säkra så att bilinredningen tål vikt och bruk den utsätts för under din arbetsdag. Detta är några av frågorna du bör ställa dig själv för att välja rätt bilinredning:

  • Hur är skenor konstruerade?
  • Vilket material är det gjort av?
  • Hur är inredningen konstruerad?
  • Hur fördelas vikten?

Smartfloor u. toppgolv DMC sound

Med lådlösningar blir kontruktionen extra viktig då de ska klara av en viss aktivitet med belastning. Förvarar man verktyg i sitt dubbelgolv så kommer det snabbt upp i en vikt på 100-250 kg. Därför är det viktigt att lådorna kommer att klara av att öppnas flera tusen gånger med din tilltänkta vikt. Fråga därför gärna säljaren vilken vikt som lådorna är certifierade för. En certifikation för till exempel 250kg innebär testet är utfört genom att lådan är öppnad och stängd tusentals gånger med 500kg belastning. Här kan du se en video om vad du ska tänka på för att välja rätt dubbelgolv.

 

Vikttest: Så mycket vikt klarar dubbelgolvet Smartfloor

 

vikttest textad V2

Sist men inte minst, kom ihåg att ju jämnare du fördelar vikten, och ju lägre tyngdpunkt, desto bättre köregenskaper på bilen. Där är dubbelgolv överlägsna.

Nyfiken på dubbelgolvet ovan (Smartfloor från Loyds), klicka på knappen nedan.

BE OM OFFERT PÅ SMARTFLOOR

Teman: Dubbelgolv, Bilinredning, vikt


Kommentarer

Om Loydsguiden

Loydsguiden riktar sig till användare och ägare av transportbilar. Här finns innehåll som skall gynna dig vid köp och nyttjande av transportbilar som skall underlätta vardagen för hantverkare med mobila verkstäder som arbetsplats. Loydsguiden publicerar nya inlägg veckovis. Följ oss gärna!

Besök www.loydsindustri.se

LAST NED SMARTFLOOR BROSJYRE   TIL DIN BILMODELL HER

Senaste inlägg

LAST NED SMARTFLOOR BROSJYRE   TIL DIN BILMODELL HER