Bli en bättre elektriker med anpassad bilinredning till ditt arbetsfordon

Av Sofie Afzal 2019-apr-16 06:04:00

Är du elektriker och önskar ha en smidigare arbetsdag med din servicebil? Då har du hittat rätt!

Precis som att en elektriker inte använder samma verktyg som en rörmokare, så kan man inte heller ha precis samma inredningslösningar till bilen. Arbetsdagen, och vertygen man använder ser olika ut.  Därför går denna guide igenom hur elektriker kan anpassa servicebilen till verksamheten för att få en smidigare arbetsdag. 

Smartfloor X Sverige elektriker

 

Denna guiden tar som utgångpunkt att man har en så kallad horisontell bilinredning, ett så kallat Smartfloor, som är ett extra rymligt och tåligt dubbelgolv. Är du osäker på vilken inredningslösning som lämpar sig bäst till just din bil och verksamhet? Ta vårt inredningstest nedan, så får du svaret inom någon minut!

GRATIS TEST: Vilken bilinredning passar dig bäst

Behåller du ordningen i bilen efter att du städat?

Du kanske känner igen dig i att när du väl har organiserat lastutrymmet i bilen så tar det inte många dagar innan du är tillbaka på ruta ett igen. Detta sker särskillt snabbt om ni är flera som använder samma transportbil. Det blir snabbt rörigt, och svårt att hålla koll på både vad man åker runt med, och hurvida varulagret behöver fyllas på eller inte. 

Med horisontell inredningen är tanken att golvet alltid ska finnas tillgängligt.  Man  ska också direkt kunna få en överblick över lastutrymmet genom att förvara mindre saker, varulager och verktyg i lådan under istället. En annan fördel är också att man inte behöver krypa in i lastutrymmet för att hämta saker, utan allt finns istället smidigt tillgängligt från utsidan av transportbilen. 

New call-to-action

Därför behöver du anpassa inredningen efter din bransch

Man brukar säga att var sak, ska ha sin plats. Detta är avgörande för att kunna behålla ordning och reda. Det är av samma anledning som det är så viktigt med att ha anpassad bilinredningen efter sin bransch och den vardag man har med sitt arbetsfordon. 

Detta kräver nämligen att man har specialanpassade förvaringslösningar för de saker som du som elektriker använder som till exempel kabellådor. Detta har varken snickare, rörmokare eller målare. Därför måste det finnas vardagslösningar för just din bransch. 

Så fixar du bästa bilinredningen till elektriker

1.Montera en hylla anpassad för dina kabelboxar.

Behåll golvutrymme och ha det du använder ofta nära till hands genom att montera en hylla för dina kabelboxar. Har du 2 skjutdörrar kan du montera den så att du kan komma åt hyllan smidigt från utsidan, så slipper du krypa in i lastutrymmet. 

Se bilinredning till elektriker

2. Se vad du har i lådorna 

Få bättre kollapå ditt varulager med lådor du direkt kan se vad de innehåller. Se samtidigt till att ha lådor som går att stapla, och med handtag så du kan ta med dem in och ut ur bilen. 

2 bilder.elektriker

3. Smidigt användning av struvstycke med teleskopslösning 

Gör det möjligt att kunna såga av saker så att skiten hamnar utanför bilen med en hållare till ditt skruvstycke som har teleskopslösning. Då har du alltid plats för att smidigt använda den, och du håller bilen ren.

Se bilinredning till elektriker

4. Ha stegen i taket, så har du den när den behövs.

Ha stegen tillgänglig när du behöver den, och låt den inte heller vara i vägen när den inte används. Ta vara på taket, så frigör du utrymme på golvet. 

5. Bra belysning, bra arbete

Många gånger så är originalbelysnigen i bilen svagare än rekommenderad bra arbetsbelysning. Med en LED-lampa med starkare sken, och bra spridning slipper du använda mobilen som belysning när du letar i lastutrymmet.

Läs mer: Skippa mobilen som belysning i lastutrymmet

Rätt bilinredning = Smidig arbetsdag

Det är enkelt att behålla ordningen i servicebilen, och få en enklare vardag, när man har de rätta biltillbehören för sin bransch. Du maximerar inte bara din arbetsdag och vad du lägger din tid på, du maximerar även din användning av lastutrymmet. Med rätt inredning som möjliggör smart förvaring, känns bilen mindre begränsad med lastkapacitet. Som bonus slipper du lägga mer tid på städning. 

Vill du veta vilken inredning som passar dig bäst, så gör vårt test om bilinredning så får du svaret!

Vilken bilinredning passar dig?  TA TESTET 

Teman: Tillbehör transportbil, Bilinredning, Arbetsfordon, Yrkesanpassad


Kommentarer

Om Loydsguiden

Loydsguiden riktar sig till användare och ägare av transportbilar. Här finns innehåll som skall gynna dig vid köp och nyttjande av transportbilar som skall underlätta vardagen för hantverkare med mobila verkstäder som arbetsplats. Loydsguiden publicerar nya inlägg veckovis. Följ oss gärna!

Besök www.loydsindustri.se

Vilken bilinredning passar din verksamhet

Senaste inlägg