Unngå å bli lurt av pris på serviceinnredningen

Av Eirik Lier 20. desember 2016

 Bygget vybild med Caddy A3.jpg

Hvis du skal kjøpe varebilinnredning må du selvsagt være prisbevisst, men ikke la deg lure av det du tror er en «lav pris». En lavt priset innredning kan kanskje gi deg en god følelse i kjøpsøyeblikket, men det kan gi deg en dårlig følelse hvis du ikke har valgt en løsning som tilfredsstiller ditt bruksmønster. Ikke la prisen styre for mye når det gjelder innredningsvalget ditt.

Les mer om hva bilinnredning koster her.

Pris VS nytteverdi? 

Mange nye aktører kjører en hard linje når det gjelder lavpris, men problemet blir at løsningen de leverer gjerne får et litt mer «billig» preg over seg. Dessverre er det en direkte konsekvens når man ønsker å konkurrere på pris. En bilinnredning som er presset så mye på pris at det går utover kvaliteten på produktet er ikke en bilinnredning du vil ha.

Planlegg kjøp av varebil med denne guiden

Du må selvfølgelig vurdere pris når du skal kjøpe varebilinnredning, og det er viktig å se på flere leverandører slik at du får et bilde av hva som finnes i markedet. La deg bare ikke lede av lav pris. Det er for eksempel en tabbe å velge en innredning med skuffer som tåler 50 kg hvis du skal laste 100 kg, eller at varelageret ikke får plass på grunn av for lite kapasitet.

Få komplett pakke på ett sted

Velg en forhandler som kan tilby deg en komplett pakke. En forhandler som har referanser fra din yrkesgruppe og som kan levere varebilen klar til bruk, det vil si med innredning montert.

Det vil spare deg for både tid og penger og du kan føle deg sikker på at du har valgt rett løsning. Det er lett å være etterpåklok, men ikke når du skal kjøpe et verktøy som er så viktig. Ikke kjøp en varebilinnredning som er «nesten» optimal. Du kommer til å irritere deg grønn etterpå

Hold hodet kaldt

StockSnap_O61RKQEB4B.jpg

Hold hodet kaldt og lag deg et et klart bilde på hva ditt behov er. Sett deg inn i hva som er best løsning for deg, for deretter å vurdere prisen.

Mange velger en innredningsløsning som blir for liten, og dét resulterer i at man ikke får plass til alt utstyr. Du får ikke gitt tingene en fast plass og innredningen som skulle bli en fordel, blir brått en rotete ulempe.

Så hva er en for liten varebilinnredning? De fleste håndverkere har behov for en innredning som rommer mer enn 0,5 m3. Helt optimalt ville det vært med en løsning som rommer 1 m3, slik at du får plass til alt av verktøy, materiell og har mulighet for ledig gulvplass til å frakte varer.

I tillegg burde du ha såpass god plass i innredningen din at du kan gi utstyret ditt en fast plass. Jo mer orden du har på verktøyet, jo mer effektiv blir du.

11 gode tips til organisering av varelageret i servicebilen.

Her er noen av ulempene du vil unngå

Hvis du ikke velger en varebilinnredning som er designet og tilpasset de oppgavene du har i løpet av en arbeidsdag, vil du oppleve en del ulemper som kan skape mye frustrasjon. Her er noen av dem:

 • Du mister oversikten over utstyret
 • Du får mer skader på verktøyet og varene du transporterer
 • Du bruker mye tid på å rydde for å få oversikt
 • Du får ikke plassert utstyret og varene dine på en god og sikker måte
 • Du bruker mye tid på å krype rundt inne i varerommet

Les også om disse 5 tabbene, som du definitivt vil unngå!

Her er de fordelene du vil ha

DSC01118.jpg

En varebilinnredning som eliminerer ulempene nevnt ovenfor kan være en horisontaldelt innredning. Den er laget med tanke på å få orden og gi en mer effektiv arbeidshverdag. Når du velger med tanke på bruksmønster og glede fremfor kun pris, vil du oppleve å få flere fordeler:

 • Du får en varebil klar til bruk og slipper å etter montere tilbehør.
 • Du får en løsning som er tilpasset din yrkesgruppe
 • Du får varelager og verktøy under gulvet
 • Du vil få et tomt gulv til å frakte større varer
 • Du får tilgang til surrefestene slik at du for stroppet fast de store gjenstandene
 • Du minimerer sjansen for skader på utstyret du frakter
 • Du kan gi alle tingene sin faste plass
 • Du gir kunden din et mer profesjonelt inntrykk

Last ned denne gratis e-boka for å få enda mer tips om varebil og varebilinnredning. 

Gratis Guide: Slik planlegger du kjøp av varebil LAST NED NÅ

Temaer: Økonomi, Pris, Orden, Dobbelt gulv


Eirik Lier's photo

Av: Eirik Lier

Eirik er markedsdirektør og har vært med å skape innovative løsninger til flere bransjer, som for eksempel Smartfloor og Paxster. Han er ingeniør og videreutdannet ved Sjøkrigsskolen.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg