Vi tester bilinnredning. Tradisjonell bilinnredning eller Smartfloor?

Av Anders Romberg 16. juli 2019

Volumtest-GIF

Hvordan ser det ut når vi flytter over alt utstyr fra en elektrikerbil med tradisjonell bilinnredning til Smartfloor? Vi har testet om Smartfloor rommer det samme som en bilinnredning med dobbelt gulv og hyller. Du får resultatet her. På video.

Testet med Volkswagen Transporter 

Slik gjennomførte vi volumtesten: 

Vi lånte en fullstappet elektrikerbil med en forholdsvis høy dobbelt gulv-løsning i varerommet. Den hadde også en lang reol langs hele venstre side; med hyller og skuffer. Bilen ble tatt rett ut av vanlig drift og var ikke endret på noen som helst måte. Alt innholdet i elektrikerbilen ble flyttet over i vår egen bil med Smartfloor.

TRYKK FOR Å SE VIDEO AV TESTEN HER


INFORMASJON OM ELEKTRIKERBILEN

 • Volkswagen T5, kort, èn skyvedør
 • Dobbelt gulv; 3 skuffer
 • Hylle/skuffereol langs venstre side

INFORMASJON OM BILEN MED SMARTFLOOR

 • Volkswagen T6, kort, to skyvedører
 • Smartfloor bilinnredning; 3 skuffer
 • Kabeleskestativ ved høyre skyvedør

Størrelsen på bilene er identiske.

Innholdet vi flyttet over var blant annet
 

 • Verktøykofferter 
 • Diverse el-materiell 
 • Håndverktøy 
 • Gardintrappholder
 • Annet utstyr

Flyttingen resulterte i at vi i Smartfloor endte med et stort og ledig gulv tilgjengelig til transport av større varer (i dette tilfellet en varmtvannsbereder).

Alle kabeleskene fikk fast plass, og vi sorterte dem i et eget stativ ved høyre skyvedør. Gardintrappen hang vi opp i taket med en gardintrappholder.

Les mer: Hvor i varerommet oppbevarer du gardintrappen?

Noe materiell sorterte vi i perforerte plastkasser på gulvet. Dette ga god oversikt og lett tilgang.

Konklusjonen

Loydsbil-volumtest-med-smartfloor

Testen ble filmet og den viser at et tradisjonelt dobbelt gulv med lave skuffer ikke gir den beste oversikten for håndverkeren, og heller ikke god nok plass. Du vil faktisk fortsatt være avhengig av hyller over dobbelt gulvet.

Lave skuffer gir ikke muligheten til å plassere alle verktøykoffertene på høykant. Dermed får du ikke maksimal utnyttelse av skuffene. Å sette verktøykoffertene på høykant gir mye bedre plassutnyttelse og oversikt. Samt lettere tilgang. Ved å flytte mesteparten av verktøyet i en elektrikerbil ned i Smartfloor, gir det muligheten til å frakte varer over gulvet. 

Det er viktig at løsningen du velger har skuffer og skinner som er konstruert for tung last og tøff bruk. Det finnes dessverre en del løsninger på markedet som ikke tåler den nyttelasten og bruken du som håndverker er avhengig av.

LAST NED SMARTFLOOR BROSJYRE  TIL DIN BILMODELL HER

Temaer: Orden, Dobbelt gulv, Varelager i varebilen


Anders Romberg's photo

Av: Anders Romberg

Anders har lang erfaring fra reklame- og designbransjen og jobber som konseptutvikler ved Loyds. I løpet av karrieren har han drevet eget reklamebyrå og vært båtbygger. Nå er han med å forme nye produkter og er spydspissen i Loyds satsning innen prosess- og produktinnovasjon.

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

LAST NED SMARTFLOOR BROSJYRE  TIL DIN BILMODELL HER

Siste innlegg