Derfor lønner det seg å ta turen til forhandler før du kjøper ny varebil

Av Eirik Lier 13. desember 2016

TProAce-8701-HDR-Edit.jpg

Har du tenkt på at varebilselgeren har mye å tilby deg som skal kjøpe varebil for første gang? En ekstra runde hos forhandleren kan være et smart trekk, det eneste du risikerer er å sitte igjen med en komplett varebil som dekker alle dine behov.

Planlegg kjøp av varebil med denne guiden

Når du skal kjøpe varebil for første gang er det mye å ta hensyn til. Hvem skal du søke råd hos, og hva burde du vite i forkant av kjøpet? Mye kan gjøres ved å søke informasjon på nett, snakke med venner, familie og bekjente som har kunnskap om varebil. Mitt råd er i tillegg å ta kontakt med en dyktig varebilselger som kan gi deg forslag til en bil skreddersydd dine behov.

Det finnes mange flinke håndverkere som har erfaring og vet akkurat hva de trenger, men hvis du skal kjøpe varebil for første gang er det naturlig at du trenger litt mer veiledning.

Hvilken størrelse trenger du på bilen?
Hva skal bilen trekke (vekt på henger)?
Nybil eller bruktbil?
Lease eller kjøpe varebilen?
Hvilken forsikring trenger du?
Hvilken type bilinnredning burde du ha?

Her er noen tips!

Tips 1: Kartlegg hvilke oppgaver du skal utføre med varebilen  

Jobber du i anleggsbransjen trenger du en bil med en røffere innredning og som tåler mye juling og påkjenning.

Jobber du i servicemarkedet som eksempelvis elektriker eller tømrer kan ditt varebilbehov dekkes av en mindre varebil, avhengig av om du pleier å frakte større varer eller ikke i løpet av en arbeidsdag. Har du ofte med deg store gipsplater, er det sannsynlig at det lønner seg å kjøpe en litt større varebil enn hvis du ikke pleier å frakte så store ting.

Jobber du som det samme i anleggsbransjen vil du kanskje ha behov for en større bil fordi du gjerne har med deg mer verktøy og utstyr enn når du jobber i servicemarkedet.

Alt dette vil kartlegges gjennom en inngående samtale med varebilselgeren, slik at dere sammen kan få avdekket alt som kan dukke opp gjennom en arbeidsdag.

Tips 2: Få en komplett pakke

T6 med Smartfloor black2.jpg

Tilbudet du får hos forhandler blir ofte komplett. En slik pakke kan inneholde: 

  • Serviceavtale
  • Vedlikeholdsavtale
  • Dekkhotell
  • Varebilinnredning
  • Profilering

Det vil være en fordel for deg å sette sammen en komplett pakke med én gang, slik at du slipper en eventuell etterbestilling og montering. En ettermontering kan koste mer enn hvis du vet hvilken løsning som gir deg best utbytte med det samme.

Hvis du vet at du skal frakte mye varer og ønsker at varerommet ditt skal holdes ryddig, er en innredningsløsning som passer deg for eksempel ett dobbelt gulv. Velg denne varebilinnredningen først som sist og ikke vent til du har kjøpt og brukt varebilen en stund.

Tips 3: Finn riktig finansiering for deg

Du har to alternativer når det gjelder finansiering av varebilen, du kan enten kjøpe eller lease den.

Har du anledning til å betale hele bilens kjøpesum, slipper kostnader til finansiering. Langt vanligere er det å enten lånefinansiere eller lease varebilen. Sammen med bilselgeren kan du finne en finansieringsløsning som passer deg og din bedrift.

Hvis du velger å lease varebilen får du forutsigbare utgifter og du vet hva du må forholde deg til. Samtidig slipper du å binde opp bedriftens kapital i varebilen.

I leasingprisen kan du bake inn kostnader som serviceavtale og forsikring, slik at bilutgiften blir en fast utgift hver måned. Dette er en løsning som passer nyetablerte godt, fordi du får mer oversikt over det månedlige budsjettet.

Les mer om leasing her.

Tips 4: Ikke undervurder behovsanalysen

StockSnap_Y01VDYAX63.jpg

Det å møte og snakke med en forhandler er en prosess du ofte kommer godt ut av. Du vet hva du skal jobbe med og hvilke utfordringer du møter på i arbeidsdagen din, og varebilselgeren vet hvilke bilmodeller, utstyr og løsninger som finnes for å gjøre det enklere for deg.

Forhandleren sitter med masse kunnskap om varebil og tilbehør, mens du vet akkurat hva du trenger i en varebil.

Eksempler på forhandlere som kan gi deg gode råd er for eksempel Volkswagen eller Toyota.

Les mer om varebilkjøp og varebilinnredning i vår gratis e-bok.  

Gratis Guide:  Slik planlegger du kjøp av varebil  LAST NED NÅ

Temaer: Pris, Kjøpe varebil, Orden


Eirik Lier's photo

Av: Eirik Lier

Eirik er markedsdirektør og har vært med å skape innovative løsninger til flere bransjer, som for eksempel Smartfloor og Paxster. Han er ingeniør og videreutdannet ved Sjøkrigsskolen.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg