Består bilinnredningen din vekttesten?

Av Annsofi Klevfoss 10. mars 2020

Thumbnail_vekttest1

I en varebil lagrer håndverkeren gjerne en god del varelager, verktøy og utstyr som trengs i det daglige arbeidet. Dette kommet lett opp i en vekt på 500 kg. I denne guiden ser vi på om bilinnredningen tåler den belastningen den lover. I bunnen finner du en video med en vekttest vi gjennomførte i Smartfloor.

En innredning som faktisk tåler det den skal

For å gjøre arbeidsdagen så effektiv og enkel som mulig skaffer stadig flere seg bilinnredning i varerommet. Horisontaldelt bilinnredning, også kalt dobbelgulv, er veldig populært. Som håndverker er det praktisk å kunne lagre verktøy og materiell i romslige skuffer under et ledig gulv. Da er det spesielt viktig at disse skuffene, med skinner, materialer og konstruksjon, faktisk tåler den vekten og påkjenningen de blir utsatt for.

Det er svært kjipt å bli stående med en skuff som sitter fast og du ikke får åpnet. Kanskje må du dermed bruke både tid og penger på å reparere, eller i verste fall erstatte, hele bilinnredningen. 

Derfor bør du tenke over følgende når du skal kjøpe din neste bilinnredning:

1. Hva behøver du egentlig å oppbevare i varerommet?

2. Hvordan kan du lagre dette på en måte som gjør arbeidsdagen din smidigere?

3. Hvor mye veier det du skal oppbevare i varerommet?

Les mer: Ikke la prisen styre valget ditt av ny bilinnredning

tung last, varebilinnredning, smartfloor, dobbelt gulv, kvalitet.jpg

Hvordan velger du den mest robuste bilinnredningen?

Kvalitet er en av de viktigste faktorene du skal se på når du vurderer bilinnredning. Samme om du velger en løsning med hyller eller dobbelgulv, så er det viktig å forsikre seg om at innredningen faktisk tåler det den kommer til å bli utsatt for.

Hvis valget faller på dobbelgulv med skuffer, vil realiteten være at disse fort må tåle en vektbelastning på 100-250 kr per skuff. Og ikke bare én gang! En skuff vil bli åpnet og lukket flere tusen ganger per år. Derfor er det viktig at skuffen faktisk har blitt testet for dette.

Dette er noen av spørsmålene du bør stille ved valg av dobbelgulv:

  • Hvordan er skinnene konstruert?
  • Hvilket materiale består innredningen av?
  • Hvordan er innredningen konstruert?
  • Hvordan fordeles vekten?
Smartfloor u. toppgolv DMC sound

Spør etter sertifisering

Med skuffeløsninger blir konstruksjonen ekstra viktig. Disse må tåle en viss aktivitet med belastning. Spør selgeren din hvilken vekt skuffene er sertifisert for.

Et eksempel: En sertifisering for 250 kg innebærer at testen er utført ved at skuffen er åpnet og lukket et tusentalls ganger med 500 kg belastning. 

Her kan du se en videogjennomgang av Smartfloor.

Vekttest: Så mye vekt tåler
dobbelgulvet Smartfloor

NO_vekttest SF 250kg Annsofi RASK

Til slutt vil vi minne deg på at jo jevnere du fordeler vekten i varerommet, desto lavere tyngdepunkt får du. Lavere tyngdepunkt betyr bedre kjøreegenskaper for bilen din. Akkurat her er dobbelgulv-løsninger overlegne andre bilinnredninger.

Er du nysgjerrig på dobbelgulvet fra vekttest-videoen ovenfor? Klikk på knappen under, så kan du laste ned brosjyre om Smartfloor fra Loyds.

LAST NED SMARTFLOOR BROSJYRE  TIL DIN BILMODELL

Temaer: Sikkerhet, Last, Dobbelt gulv


Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

LAST NED SMARTFLOOR BROSJYRE   TIL DIN BILMODELL HER

Siste innlegg