Stjeler varebilinnredningen for mye av varerommet?

Av Eirik Lier 11. juli 2017

IMG_0110-808313-edited.jpg

Et tomt varerom gir følelsen av god plass, og når du plasserer inn en større varebilinnredning vil det virke som at varerommet blir mindre. Det er ikke tilfellet. Et fullastet varerom er kaotisk og lite oversiktlig. Riktig type varebilinnredning vil gjøre deg til en bedre håndverker. 

Når du skal ha innredning i varebil er det viktig å tenke på følgende: En varebilinnredning stjeler ikke plass. Den gir.
Skal du ha med deg fast verktøy og varer i løpet av arbeidsdagen er det helt nødvendig med innredning i varerommet for å bli mest mulig effektiv.

Finn ut hvilken innredning som kan gi deg en mer produktiv og ryddig arbeidsdag  her

4 forskjellige varebilinnredningerRotete varebil

Ingen varebilinnredning: Hvis du ikke har noen innredning i varebilen i det hele tatt, vil du møte på følgende utfordring: Gulvet blir fullastet, men sjelden opp til taket. Dermed vil det gi mindre plass til varer og utstyr. Skal du drive med varetransport, og kun frakte store varer fra A til B, er ingen innredning riktig type serviceinnredning for deg. 

Vertikal varebilinnredning: Utfordringen med vanlige innredninger som reoler, hyller og lignende er at de tar mye av gulvplassen i bilen. På den måten blir det mindre plass til å frakte de store tingene. En vertikal serviceinnredning gir god takhøyde, men dessverre liten gulvplass. Det som oftest skjer med slike innredninger er at varer blir stablet oppå hverandre for å få plass til å frakte alt du trenger. Skal du sjelden ha større varetransport, og har mye smått med deg i bilen, kan vertikal innredning være riktig type for deg.

Horisontaldelt varebilinnredning: En horisontaldelt innredning gir mulighet til å gi verktøyet ditt en fast plass, samtidig som at du har mulighet til å frakte de større varene i gulvet over den høye skuffen i varebilen. Horisontaldelt innredning (dobbelt gulv eller skuff) er kanskje den innredningen som gir lettest tilgang til verktøy i varebilen. Likevel kan det være en liten utfordring å frakte de høyeste varene med en heldekkende skuffeløsning. Hvis du ikke skal frakte store ting hele tiden og ønsker en innredning som gir deg muligheten til mye varelager og system, er horisontaldelt innredning riktig type for deg.

Halv Smartfloor

Delt horisontaldelt varebilinnredning: Løsningen for deg som ønsker å ha et ryddig varerom. Delt horisontaldelt innredning passer for deg som ønsker plass til alt verktøy du bruker daglig og samtidig skal drive med hyppig varetransport. Innredningen kjennetegnes ved at du kan velge mellom skuff foran eller bak i varerommet, kombinert med full takhøyde i deler av det. Med en slik delt løsning har du muligheten til å skape system, ha med deg det meste av varelager og samtidig frakte de større varene som kjøleskap, aggregat, varmepumper osv.

Vurder behovet

Poenget med å nevne de forskjellige løsningene er at du må vurdere hvilke scenarioer som passer best til deg og din arbeidsdag. Hvor ofte har du egentlig behov for full takhøyde i bilen din? Hvis det er snakk om hver 14. dag, er det kanskje mer lønnsomt å bruke henger de gangene du har behov for det. Hvis du skal ha varer og verktøy liggende fast i varebilen, stjeler ikke innredningen plass. Den gir bedre plass.

Du vil bli overrasket over hvor mye det faktisk er snakk om ved å velge riktig type varebilinnredning. Se på kjøkkenet ditt hjemme. Hadde det ikke vært innredning i skuffer og skap, ville det vært totalt kaos, ikke sant? Ting ville bli plassert over hverandre, og du ville brukt unødvendig mye tid på å lage dagens middag. Det samme gjelder i en varebil!

Tenk over de forskjellige type innredningene, ditt behov og ta gjerne denne testen for å komme enda lengre i ditt valg av type innredning. Det verste av alt er å ha en innredning som ikke er tilpasset deg.

Lykke til!

 Hvilken innredning passer best for deg?  TA TESTEN 

Temaer: Varelager i varebilen


Eirik Lier's photo

Av: Eirik Lier

Eirik er markedsdirektør og har vært med å skape innovative løsninger til flere bransjer, som for eksempel Smartfloor og Paxster. Han er ingeniør og videreutdannet ved Sjøkrigsskolen.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action
New Call-to-action

Siste innlegg