Still deg selv disse spørsmålene før du kjøper varebil!

Av Eirik Lier 22. november 2016

DSC01109.-1.jpg

Det er ikke bare prisen på selve varebilen som er viktig når du skal kjøpe ny varebil, men også kvaliteten du sitter igjen med. Her er de viktigste spørsmålene du bør stille deg selv før du kjøper varebil.

Hvis du ikke vurderer aspekter som komforteffektivitet og optimalisering, kan det ende med mye irritasjon. Ikke vær gjerrig i kjøpsøyeblikket - tenk helhet.

Planlegg kjøp av varebil med denne guiden

Her er noen nyttige spørsmål du burde stille deg selv hvis du skal kjøpe ny varebil:

thoughts-24152_1280.png Sitter jeg godt?

Riktig sittestilling gjør ikke bare at du kan bli mindre sliten under kjøring, men det kan redusere sjansen for å bli skadet under en eventuell kollisjon. Ikke bestem deg for modell før du har tatt en prøvesitting.

Kjenn etter om det er god nok plass til at du kan skyve setet så langt bakover at du får slappet ordentlig av når du spiser

Det er viktig med en god sittekomfort når du bruker mye av arbeidsdagen i bilen. Ikke prøvesitt kun i noen sekunder. Ta deg tid, skli på plass i setet og kjenn etter om knærne stanger i dashbordet. Dette er en øvelse som vil gagne deg i det lange løp!

 thoughts-24152_1280.png Skal jeg bruke passasjersetet som varerom?

Ikke gå i denne fella!

Varebiler som ikke har mer enn en skyvedør ender gjerne opp med å ha et «ekstra varerom» i passasjersetet.

Nissan.jpg

Se det for deg: du har vært på butikken og har med deg to poser ut. Gidder du å gå rundt hele bilen for å få med deg noen poser med mat? Svaret er mest sannsynlig nei. Du plasserer dem ved siden av deg i setet eller på gulvet. Dette skaper mye rot.

Med en varebil som har to skyvedører vil du enklere kunne plassere småvarer i varerommet uten å måtte gå noe lengre enn til fronten av bilen. Det vil også hjelpe deg til å holde mer orden i varebilen.

thoughts-24152_1280.png Er varebilinnredningen tilpasset mitt bruksmønster? 

De fleste virksomheter vet at produktivitet bør være en del av målsettingene, slik at man tjener penger på jobben man gjør. Så hvilke egenskaper ved varebilen skaper produktivitet i en håndverkers hverdag?

Vær kritisk når du skal anskaffe kjøretøyet og finn en innredning som har god plass, nok kapasitet og gir et godt utgangspunkt for et ryddig og effektivt varerom. Det vil spare deg for mye tid og gjøre arbeidsdagen din lettere.

Ikke la varerommet se slik ut:

Elektriker 5.3.jpg

Ofte velger man gjerne en innredning som ser fin ut i utstillingen eller på papiret, men det er før man fyller den med verktøy og varer.

Pass på å velge en innredning som gir deg følgende fordeler:

  • Ingen kryping inn i varerommet for å finne det du trenger
  • Nok plass til alt verktøyet
  • Mulighet til å skjule verdifullt verktøy (se opp for tyven!)
  • At det er enkelt og organisert for en effektiv arbeidsdag

En løsning her er horisontalt delt varerom. Gjerne med skuffer som har god høyde, slik at du kan plassere verktøykofferten på høykant. Hvis du har tyngre varer, kan det være en fordel å få tyngdepunktet ned mot gulvet.

Du kan fylle skuffen helt opp med alt slags verktøy og varer og likevel har plass til en varmtvannsbereder på gulvet over skuffen.

Sett deg inn i løsninger som passer ditt bruksmønster og tenk ordeneffektivitet og enkelhet!

  thoughts-24152_1280.png Ser jeg i blindsonen?

Et varerom uten glass i skyvedøren på høyre side kan skape unødvendig irritasjon og kjipe situasjoner som for eksempel hvis du har behov for å se i blindsonen. Det er viktig å holde oversikt i trafikken. Du bør ha muligheten til å se i alle retninger, spesielt hvis du skal kjøre av og på veien.

Ta postbudene som eksempel. De kjører av og på veier mer enn noen andre, og alle har glass i skyvedøren på høyre side. Postbilene har også en skillevegg med et stort vindu som gjør at selv mindre førere ser ut i blindsonen gjennom vinduet i skilleveggen. Dette er et krav fra vernetjenesten i Posten. Følg deres eksempel.

Det er bedre å bruke litt mer penger på et ekstra vindu. Det er både sikrere og skaper mindre frustrasjon ved kjøring.

Hvis du skal kjøpe ny varebil, er det flere ting du må tenke gjennom før du kjøper. Vi har laget en gratis guide med noen råd og tips til deg som vurderer ny varebil.

Last den ned her for nyttig hjelp.

Gratis Guide:  Slik planlegger du kjøp av varebil  LAST NED NÅ

Temaer: Last, Orden, Dobbelt gulv


Eirik Lier's photo

Av: Eirik Lier

Eirik er markedsdirektør og har vært med å skape innovative løsninger til flere bransjer, som for eksempel Smartfloor og Paxster. Han er ingeniør og videreutdannet ved Sjøkrigsskolen.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg