Skal du transportere store gjenstander i servicebilen?

Av Eirik Lier 20. september 2016

Snekker_4.3.jpgVi har etter mange år som leverandører til håndverkere fått kunnskap om hvordan en håndverker jobber, og hva som kan gjøre hverdagen bedre. Jeg vil i dette blogginnlegget gi noen tips angående å frakte store gjenstander i servicebilen. 

Ikke legg toalettet rett på saga

En håndverker har behov for plass til seg selv, verktøyet sitt og varer han skal frakte og levere. Hvordan skal han få plass til alt dette i en og samme bil? Hvordan får man plass til verktøyet og varmtvannsbereder, baderominnredning, toalett, sikringsskap eller lignende. Skal man legge toalettet rett på saga? Eller varmtvannsprederen rett på vinkelslipern?

Ikke bare kan man skade varene man transporterer, det kan også være utrygt å kjøre med ting liggende usikret stablet oppe på hverandre.  Våre studier viser at det er viktig å organisere servicebilen på en sånn måte at det alltid er plass til de store gjenstandene, og at lastesikringen er tilgjenglig. Det skal være unødvendig å måtte tømme varerommet hver eneste gang man skal laste en vare av større kaliber.

Et av våre beste tips er å gi verktøyet og utstyret en fast plass i varerommet. Generelt er det en kjensgjerning at ting som ligger på en faste plass i innredningen gjør at innholdet tar mye mindre rom. Hvis du investerer i en innredning som er skreddersydd for det materiellet som skal oppbevares i servicebilen, vil lastekapasiteten bli langt høyere enn hvis du forsøker å legge utstyret i feil type innredning.

Når du gir utstyret ditt en fast plass i varebilen vil du oppleve noen av disse nevnte fordelene:

 • Mindre tid brukt på å lete
 • Slippe å omlaste varerommet hver gang du skal transportere en større vare
 • Slippe å krype inn i bilen for å få tak i det du trenger
 • Unngå skader på varer du transporterer

Ikke bruk unødvendig med tid og energi

Vi har gjennomført flere studier av håndverkers gjøremål under oppdrag og fått nyttig kunnskap om hva som kan gjøre hverdagen bedre. Dette har gitt oss tilbakemeldinger mange brukere fra hele skandinavia. Du kan lese noen av referansene våre her. 

La meg fortelle om en håndverker som måtte levere bilen sin til service over en lengre periode, noe som medførte at han måtte bruke en bil med feil innredning i samme tidsperiode. Han fikk seg noen aha-opplevelser da han ikke lenger klarte å holde orden i varerommet. Han fant ut at:

 • Han brukte mye tid på å lete.
 • Han slet med varetelling fordi alt måtte tømmes ut av bilen hvis han skulle få en oversikt.
 • Hver gang han skulle ha tak i verktøyet, måtte han krype inn i bilen, løfte på ting og rote i hyller for å finne det han trengte.
 • Når han skulle ta med seg store gjenstander var det rett og slett fullt i bilen, og han måtte tømme deler av innholdet i varerommet for å få plass til varmtvannssprederen.
 • Det største problemet var at han gikk gjennom hverdagen frustrert og møkk lei av å lete, krabbe inn i bilen, rydde ut, rydde inn...

Det verste er at han brukte mye tid på å være frustrert over å ikke ha en innredning er laget for det utstyret han har med seg i hverdagen.

Så, hvis du skal transportere store gjenstander i bilen din, husk å kjøpe riktig innredning!

Hvis du kjenner deg igjen i noe av dette, kanskje det er på tide å vurdere å redusere frustrajsonsnivået og optimalisere arbeidsforholdene dine ved å innrede varerommet ditt riktig. Her kan du laste ned en guide for flere tips. 

Gratis Guide: Slik planlegger du kjøp av varebil LAST NED NÅ


Eirik Lier's photo

Av: Eirik Lier

Eirik er markedsdirektør og har vært med å skape innovative løsninger til flere bransjer, som for eksempel Smartfloor og Paxster. Han er ingeniør og videreutdannet ved Sjøkrigsskolen.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg