Rørlegger, er du virkelig den dummeste håndverkeren?

Av Jan-Erik Hansen 9. april 2019

Smartfloor x Volkswagen t6

I følge Arthur Buchardt er rørleggerne de dummeste håndverkerne på et byggeprosjekt. Hakk i hel kommer elektrikerne. Sikkert sagt med litt glimt i øye, og sikkert litt for å provosere. Definitivt sagt for å skape oppmerksomhet. 

Jeg er ikke enig i det Arthur presiserte i 2014,  men jeg kan si at mange rørleggere jeg har møtt er både rotete og mister mye verdifull tid i sitt arbeid. Bare på grunn av noe så enkelt som en dårlig planlagt bilinnredning.

Er du rørlegger og irriterer deg over at du har for mye rot i varerommet? Skulle du ønske at det bare vært mer orden og system? Det ville jo tross alt gi deg en bedre arbeidsdag?  Her finner du tipsene for at du kan få en bedre og mer effektiv arbeidsdag. 

Hvis du lurer på hvilken bilinnredning som passer for deg, kan du ta vår innredningstest. Den er helt gratis og gir deg raskt svaret på hvilken innredning som passer akkurat ditt behov. 

HVILKEN BILINNREDNING PASSER DEG?   TA TESTEN HER.

Fast plass til fast utstyr

Jeg synes det er på høy tid å hjelpe deg som rørlegger. Gi deg tipsene som kan løfte din bilinnredning fra nokså bra, til knallbra!

Det vil spare deg for både tid, irritasjon og ikke minst tap av penger. 

Disse tipsene baserer seg på at du har en mellomstor varebil med horisontaldelt innredning. Også kjent som ekstrahøyt dobbelt gulv, eller Smartfloor

Smartfloor x rørlegger

Poenget med en horisontaldelt innredning er at du alltid skal kunne ha et stort og ledig gulv i bilen. Og alt av verktøy og varer skal få plass i skuffene.

Men for deg som er rørlegger har det en stygg tendens til å fylle seg opp raskt på gulvet.

Jo mer plass du har til rådighet, desto mer fyller du på med ting. Det blir fort liten plass til det du egentlig skulle bruke gulvet til. Oppbevaringen av rørdeler, gardintrappa, rør-i-rør kartonger og kveiler, samt transport av større varer som varmtvannsberedere, blir fort litt problematisk. 

Rotete varerom hver eneste dag? 

Og når du først gidder å ta jobben med å rydde gulvet, hvor lenge varer det egentlig før det er like rotete igjen?

Jeg tipper at det ikke går mer enn et par dager, også opplever du at gulvet er like rotete. 

Rørdeler ruller rundt. Ting sklir under kjøring. Rør-i-rør kartongene og kveilene havner alltid oppå alt det andre som ligger spredt. Og gardintrappa blir plassert litt sånn keitete over alt det andre som du har slengt inn på toppgulvet. 

Hva kan du gjøre for å unngå dette? 

Yrkestilpasset bilinnredning til rørlegger 

lasting Smartfloor X rørlegger

Tilpass bilinnredningen til yrket ditt ved å ta enkle, smarte valg. Gå til innkjøp av forskjellig type bokser som du kan bruke til å gi utstyret ditt en fast plass på toppgulvet til din horisontaldelte innredning:


  • Veggboks til rør-i-rørkartonger og rørkveiler. Denne plasseres på ene siden av varerommet, og festet til veggen. På den måten holdes utstyret på plass. Boksen burde ha mulighet for å klemmes flat til de dagene du ikke har med deg rør-i-rør. 
  • En stor gulvboks til rørdeler. Boksen kan flyttes ut av bilen ved behov for større gulvplass. 
  • Mindre gulvboks til kortere kobberrør, spisse spett og lange bor. Denne plasseres inntil skilleveggen i varerommet.  
  • Perforerte gjennomsiktige plastbokser til oppbevaring og transport av eksempelvis rørbend og stusser, eller arbeidsklær, støvler og lastestropper. Da vil du slippe unna ødelagte pappesker eller plastikkposer som ligger slengt inn i varerommet. Slike bokser kan også plasseres i høyden. 

Utenom bokser til toppgulvet er det i tillegg lurt å ha:

  • Skrustikke. Alltid fin å ha for kutting av kobberrør og annet. 
  • Gardintrappholder i taket. Med en fleksibel stigeholder i taket vil gardintrappa være enkel å få tak i, lett å henge opp, og alltid ute av veien når du ikke bruker den.

gardintrappholder smartfloor x

Så enkelt kan du yrkestilpasse bilinnredningen din. Små justeringer som gir deg et optimalt system på gulvet i varebilen.

Du slipper å måtte rydde bilen hver helg og kanskje aller viktigst; du slipper å måtte tømme gulvet for alt mulig ting hver gang du skal frakte litt større varer. 

SJEKK UT TILBEHØR TIL RØRLEGGERBILEN HER

Temaer: Orden, bilinnredning, Smartfloor


Jan-Erik Hansen's photo

Av: Jan-Erik Hansen

Jan-Erik er Account Manager i Loyds Industri og har lang erfaring innen salg. Han jobber målrettet med vedlikehold og opplæring av produkter og rutiner hos bilforhandlere i Norge. I tillegg er han vår Smartfloor Inbound Sales ekspert.

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg