Skal du ha profilering på varebilen? Dette må du vite.

Av Christine Amundsen 15. november 2016

Transporter P&D.jpg

Promotering på varebilen er enkel annonsering som faktisk fungerer! Som håndverker kjører du mye, og hvis du har reklame på bilen din, er det en fin måte å være synlig.

I dette blogginnlegget har jeg lyst til å snakke om viktigheten av å ha profilering på varebilen og gi deg tips for hva du burde gjøre når du skal utsmykke den med reklame.

Når varebilen er en stor del av arbeidsdagen, er dette også et helt naturlig sted å være synlig. Varebilen er en kjørende reklameplakat, og det burde du benytte deg av.

Dette bildet viser hvordan et nyttekjøretøy kan gjøre virksomheten synlig i trafikkbildet (Kilde: Schjoll Reklame). 

Schjoll Reklame.jpg

Trykk her for å få gode tips om bildekor

Det finnes mange metoder for å dekorere bilen med ditt budskap, og det er det kun mangel på kreativitet som setter en stopper for hvordan det vil se ut. Det kan likevel være greit med noen retningslinjer:   

Når du ikke har peiling på bildekor, hvordan skal du gå frem?

1. Har du logo?

Å ha logo på bilen er alfa omega. Det er dette som skiller deg ut i mengden og gjør at kunden vil kjenne deg igjen. 

2. Har du slagord?

Slagord er også en fin ting å ha på bilen da det ofte fungerer som en huskeregel på hva du tilbyr. Når du først har plassert logoen, kan du bruke slagordet for å tydeliggjøre produktet. Slagordet øker kjennskap til produktene og skal gi mening i forhold til merkevaren. Hvis slagordet er godt gjennomtenkt, er det ingen tvil - få det opp på bilen!

Les mer om kriterier for et godt slagord her.

3. Hvilke farger skal du bruke?

Bruk farger som skiller seg ut. Skap blikkfang med fargene som brukes. Et eksempel er å hel-foliere panseret på varebilen for deretter ha logo og slagord over. Du må også ta stilling til om du ønsker å hel-foliere bilen eller kun bruke skjærefolie til logo og tekst.

OL-medaljevinner Kristoffer Brun har for eksempel valgt å profilere bilen sin med et bilde av seg selv "in action". Bildet som brukes er i en mye lysere farge enn selve bilen. Dermed blir det en stor kontrast og et blikkfang. Se bare her: 

Untitled-1.jpg

4. Hvor skal du plassere budskapet?

Det er ingen fasit på dette området. Når du skal dekorere bilen, står du fritt til å kunne velge plassering.

Her er noen gode tips til plassering:

Tips 1. Ha logo på taket

Dette vil gjøre bedriften mer synlig for alle som ser bilen ovenfra. Det er et flott tips for deg som jobber i storbyen og parkerer bilen ved høye bygg.

Tips 2. Ha bedriftens informasjon bak på bilen

Tenk deg alle gangene du kjører til og fra en jobb. Se deretter for deg hvor mange potensielle kunder du møter på veien. Jeg vil tippe ganske mange! Hvis budskapet kun står oppført på siden av bilen, vil det være godt synlig når du står stille med noen ved siden av deg eller i svinger og rundkjøringer. Med andre ord, ikke særlig lenge. Plasserer du derimot budskapet bak på bilen, vil det være synlig for alle medtrafikanter som ligger bak deg i løpet av en dag - og det er jo ganske mange!

Du blir synlig i en lengre periode og øker sjansen for at bedriften blir husket. 

Tips 3. Ha nettadressen på bilen

Dette er kanskje det tipset som er mest viktig. Du skaper synlighet ved å dekorere varebilen din, og hele poenget er jo at potensielle kunder skal huske deg. Dagens kjøpsprosess er mye mer digital enn tidligere, og det er derfor viktig å være tilgjengelig der kunden er. Hjelp kunden med å fortelle hvor de finner deg ved å oppgi nettsiden til firmaet. Sjansen for at de søker deg opp vil bli større hvis nettsiden er oppgitt! 

Avansert fag

Mitt tips er å ta kontakt med ekspertene på området. De kan bidra med mye bra. Vær kreativ, tenk synlighet og blikkfang. Bedriftsprofilering på bilen er en plattform du vil få stor nytte av.

Last ned infoark med nyttig informasjon om bildekor her. 

 

 Trykk her for å få gode tips om bildekor

 

Temaer: Profilering


Christine Amundsen's photo

Av: Christine Amundsen

Christine er vår digitale ekspert og leder arbeidet med bedriftens innholdsproduksjon. Hun har en Bachelor i markedsføring/økonomi og visuell kommunikasjon fra Markedshøyskolen og har tidligere jobbet i filmbransjen der hun fikk verdifull erfaring med bruk av sosiale medier i markedskommunikasjon.

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg