Effekten av profilering på din transportbil

Av Sofie Afzal 2019-jul-09 06:00:00

Amarok.clouds

Ett av de mest effektiva och billigaste sätten att få folk att lägga märke till ditt företag, är att ta till vara på de tillfällen din firmabil ger genom att använda profilering och bildekor. I detta inlägget får du exempel taget från min egen erfarenhet på vilka resultat denna typ av marknadsföring ger.

Att stripa firmabilen med ens företagslogga och namn skulle jag säga är ett måste för alla hantverkare. Bilen är ett av de viktigaste verktygen du har. Detta inkluderar då inte bara användningen av den som ett redskap för att få verksamheten att gå runt, utan också genom att vara synlig mot potentiella kunder.

Få tips på placering av bildekor här

"Jag har sett er på Youtube"

Tidigare denna månaden var mina kollegor Anders och Christine från Norge på jobbtur här i Sverige. I vanlig ordning körde de sin trogna Volkswagen Transporter.

Transportern är som du ser mycket bra profilerad med både Loyds och Smartfloor.

Transporter-bak-bildekor-redigert

På väg igenom Sverige stannade de till vid en mack för en bensträckare. Medans de var på parkeringen, mitt i det jag skulle kalla Sveriges ingenmansland, dunkar det på fönstret på bilen.

De rullade ner rutan, och på utsidan stod det en glad svensk med en fråga.

"Jag har sett er på Youtube. Är det ni som har den grymma lådan till transportbilar? Har ni den i bilen nu?" 

Och ja, självklart hade de Smartfloor på plats bak i Transportern. 

Det hela slutade med en mycket nöjd hantverkare som fick se, testa och uppleva bilinredningen som han hade funderat på. 

Läs mer: Styla firmabilen till din bästa reklampelare med bildekor och foliering

Så fort får du effekt av din profilering

Anledningen till att jag delar med mig av denna story från verkligheten är att man direkt kan se resultatet av att ha rätt profilering på bilen. 

Hade inte Transportern haft den utstyrseln som den har, hade hantverkaren säkerligen inte tagit kontakt med Loyds.

Han hade då inte fått chansen att uppleva Smartfloor på nära håll, och i värsta fall hade faktisk kanske denna försäljningsmöjlighet faktiskt kunnat gå till en konkurrent.

Ett tips är att ta kontakt med de som är experter på detta området. De kan bidra med sin branschkunskap, och få dig och bilen att framställas som du önskar bli uppfattad.

När det gäller profilering på bilen, så tänk på följande:

  • Kreativ
  • Synlighet 
  • Blickfång

Bil bakfran.manip.web

Ditt arbetsfordon både som blickfång och din representant

Som berättelsen ovan visar, så påverkas folk i din omgivning av din bil. Ditt arbetsfordon representerar dig, särskillt om den är stripad med din logga och företagsnamn.

Ett sista tips är därför att även se till så att insidan är lika snygg och representativ som utsidan. Detta för att ett slarvigt intryck av bilen, kan påverka hur din kund upplever ditt företag och service.

Läs mer: Hantverkare som skapar ett professionellt första intryck får fler kunder

Här är din bilinredning avgörande för att behålla ordningen i transportbilen. Här kan du göra ett test för att se vilken bilinrending som passar dig bäst.

 

Företagsprofilering är som sagt något som du kan dra stor nytta av. Ladda ner denna gratis guide med nyttig information om bildekor för placering av reklam på bilen.

 

Få tips på placering av bildekor  LADDA NER HÄR

Teman: Profilering, Styling, transportbil


Kommentarer

Om Loydsguiden

Loydsguiden riktar sig till användare och ägare av transportbilar. Här finns innehåll som skall gynna dig vid köp och nyttjande av transportbilar som skall underlätta vardagen för hantverkare med mobila verkstäder som arbetsplats. Loydsguiden publicerar nya inlägg veckovis. Följ oss gärna!

Besök www.loydsindustri.se

LAST NED SMARTFLOOR BROSJYRE   TIL DIN BILMODELL HER

Senaste inlägg

LAST NED SMARTFLOOR BROSJYRE   TIL DIN BILMODELL HER