Varför köper du inte verktygen från en lågpriskedja?

Av Claes Persson 2019-feb-07 11:26:22

Att kunna lita på att ens verktyg tål tufft dagligt bruk är en självklarhet, och man kräver därför kvalité.

Man kräver också att verktyget skall vara anpassat efter de behov man har, och skall kunna leverera därefter för att hjälpa en utföra de arbetsuppgifter man har.

Tänker du samma gällande din bilinredning ? Hur ser det ut där i skåpbilen egentligen?

Dubbelgolv Smartfloor Bilinredning till transportbilDu måste ha de verktyg som funkar till din verksamhet och dina arbetssätt. Du ska kunna lita på att de finns där när du behöver dem. Precis samma principer gäller för din bilinredning.

Köper man verktyg som inte klarar av den dagliga användningen, eller inredning som går sönder efter ett års användning, så tappar man både tid och pengar. Liksom dina verktyg, så skall bilinredningen lyfta dina dagliga aktiviteter till att effektivisera ditt arbete. 

Vad ska en bilinredning tåla?

Lastvikt

En undersökning från Loyds visar att de flesta hantverkare snabbt kommer upp i 500kg som de dagligen kör runt med i skåpbilen. Med maskiner, verktyg, reservdelar, och produkter liggandes bak i transportbilen så kommer man ganska snabbt upp i rejäl vikt på bilen. Tyngden och hur det är lastat påverkar både säkerheten och bilens köregenskaper.

Se inredning till transportbilar

Detta ställer krav på inredningen: den måste vara tålig och stark nog Weight free icon 1att hantera påfrestningar vikten skapar, samt att den måste klara av att säkert hålla lasten på plats.

 För att optimera lastmöjligheterna så är det bättre att välja en stabilare inredningslösning, som kan lasta mer effektivt, tryggare och få en inredning som håller i längden.

En bilinredning av aluminium på nätta 80 kg kan omöjligt klara av att hantera denna belastning. 

Ta bilinredningstestet här

Skenorna

icon_009890_256Lådorna i en horisontell inredning måste snabbt kunna tåla 125-250kg belastning. Tänk på påfrestningen som uppstår på en låda som öppnas flera tusen gånger om året. Skenorna måste vara testade och säkrade för att kunna tåla denna typen av belastning. 

 

Säkerhet

Står bilen parkerad i en backe, så finns alltid risken att lådor åker ut icon_006400_256automatiskt och kan orsaka skador. För att undvika skador då bilen står i detta läge, så är det av yttersta vikt att det finns säkerhetslösningar på lådorna i form av ett spärrsystem. 

New call-to-action

Volym

I en mellanstor transportbil, som till exempel Volkswagen Transporter eller Mercedes Vito, så bör inredningen kunna rymma minst 1000 liter. Till en liten transportbil, som till exempel Volkswagen Caddy,  så bör den rymma minst 700 liter.

Cardboard box  free iconAtt ha flera mindre lådor i lastutrymmet påverkar lastvolymen, därför ges rådet att istället investera i en lösning med mindre antal och större lådor. 

Behöver man maximera lastvolymen skall man även se till att djupet på lådorna är minst 37cm. Då får man plats med de flesta av de verktygslådor som finns på marknaden. Inom vissa arbeten så är det optimalt om det finns en inredning som har ett innermått på 37 cm.

 Vilken bilinredning passar din verksamhet

 

 

 

Teman: Last, Tillbehör transportbil, Skåpbil, Bilinredning, Dubbelgolv


Kommentarer

Om Loydsguiden

Loydsguiden riktar sig till användare och ägare av transportbilar. Här finns innehåll som skall gynna dig vid köp och nyttjande av transportbilar som skall underlätta vardagen för hantverkare med mobila verkstäder som arbetsplats. Loydsguiden publicerar nya inlägg veckovis. Följ oss gärna!

Besök www.loydsindustri.se

Vilken bilinredning passar din verksamhet

Senaste inlägg