Styling av servicebilen som ger nytta med nöje

Av Sofie Afzal 2019-aug-06 07:42:00

fb-bild-dodge-ram-lightning-effects

Dags för en uppdatering av servicebilen? Se videon där Johnny från Bista Mekan visar hur de fixat en bil åt en kund. Få tips på hur du stylar både utsidan, och insidan av din servicebil med smarta lösningar för arbetsdagen, och ett schysst intryck.

Företags transportbilar har en tendens att se väldigt standard ut. Väldigt många tänker enbart på företagslogo som den utvändiga stylingen. Men det finns mer man kan göra som är såväl praktiskt från arbetssynpunkt, uppseendeväckande ur marknadssynpunkt och riktigt tufft ur stylingsynpunkt som Dodgen ovanför.

Få tips på placering av bildekor här

Skapa intryck med bilen och verksamheten du kan vara stolt över

SE_styling X-klass bista mekan utan reg.nr

I videon ovan guidar dig Johnny Höglin från Bista Mekan och Keltech runt en mixad Mercedes X-Klass som har olika påbyggnationer, extraljus och upphöjning. Riktigt snygg! Syns att de är grymma på det de gör. 

Därför ska du styla bilen:

  • Ge ett bättre intryck med en ordentligt omhändertagen bil
  • Ta vara på det marknadsföringstillfället bilen ger dig
  • Belysning och påbyggnationer skapar enklare vardag och ett bra arbetsfordon
  • Ta hand om insidan av bilen med så får du en smidigare och enklare arbetsdag

Styling både på utsidan och insidan

Det har länge varit en trend att styla personbilar och större lastbilar. Det är som sagt fördelaktigt att även satsa på styling av transportbilar och nedan hittar du några exempel på såväl tuff styling, som smarta lösningar.

Frontbåge, takbåge och flakbåge

Bågar är kanske den vanligaste stylingen för pickups, men kan lika bra användas på skåpbilar. I relation till dessa monteras med fördel extra belysning. 

Läs mer: Bilanpassning och styling av pickups

Extraljus utvändigt

Extraljus finns i massvis med varianter och placeringar som gör det både praktiskt och riktigt snyggt. Extra belysning underlättar för att arbete utanför bilen under dagar med mindre dagsljus. 

VW caddy stylad light effects

Extraljus invändigt

Tänk på belysningen av lastutrymmet så att du inte famlar runt i ett dunkelt utrymme. Här finns både snygga slingor och LED-lampor man kan ersätta originalbelysningen med. 

Läs mer: Skippa fumlandet med mobilen som belysning i transportbilen

Stipning och foliering

Här är det vanligaste att man placerar sin företagslogga. Men här finns så mycket mer möjligheter man kan ta vara på för att skapa en snyggt och även tufft intryck av bilen och flottan. Ett mycket stiligt exempel är Dodge Ram bilen på första bilden som man förutom fått till snygg styling med foliering, även folierat släpet i samma stil som bilen. 

Läs mer: Effekten av profilering på din transportbil

Lastutrymmen

Till pickup är det vanligaste att man vill skydda lastutrymmet med antingen kåpa, rolltop eller topplock. Men även för andra tansportbilar så finns det lastmöjligheter att ta vara på i form av att nyttja takutrymmet med till exempel takräcke, och diverse förvaringslösningar som finns att tillgå till detta. 

Fälgar, däck och skämbreddare

För att ge det där lilla extra så har dessa stor effekt på stylingen av bilen och finns till alla bilmodeller. Här hittar du massor med varianter.

Fotsteg

Vissa transportbilar är höga, så underlätta in- och urstigning av fordonet med steg som monteras på dragkroken eller vid dörrarna. 

New call-to-action

Invändig styling

Glöm inte att en rörig bil, riskerar att ge ett rörigt intryck av dig och företaget. Inredning har som syfte att skapa en smidigare arbetsdag, men den kan vara snygg också. Ett tufft dubbelgolv, som dessutom har funktioner som underlättar tunga luft och ordning i bilen är en bra investering för verksamheten på många vis. Här har du ett inredningstest, så ser du vilken inredning som passar dig.

Guide om pickup styling och anpassning  HÄMTA GRATIS

Teman: Profilering, LED-belysning, Extraljus, Skåpbil, Tjänstebil, Arbetsfordon, transportbil


Kommentarer

Om Loydsguiden

Loydsguiden riktar sig till användare och ägare av transportbilar. Här finns innehåll som skall gynna dig vid köp och nyttjande av transportbilar som skall underlätta vardagen för hantverkare med mobila verkstäder som arbetsplats. Loydsguiden publicerar nya inlägg veckovis. Följ oss gärna!

Besök www.loydsindustri.se

LAST NED SMARTFLOOR BROSJYRE   TIL DIN BILMODELL HER

Senaste inlägg

LAST NED SMARTFLOOR BROSJYRE   TIL DIN BILMODELL HER