Hantverkare som skapar ett professionellt första intryck får fler kunder

Av Sofie Afzal 2019-feb-26 15:17:02

Första intrycket kan vara avgörande för hur andra uppfattar dig och vad de förväntar sig av dig. För en byggverksamhet och hantverkare betyder detta helt enkelt att det första intrycket kan påverka kundens helhetsintryck av dig. Misslyckas du med att skapa ett bra första intryck hos en potensiell kund, kan det ha avgörande utslag på försäljningen framöver.  I denna guiden får du tips på hur du skapar ett professionellt första intryck.

worker-635755_1920

Är du till exempel i en ledande position i ett byggföretag bör du vara uppmärksam på det första intryck dina medarbetare ger dina kunder. Du har en endaste chans att  skapa ett bra första intryck när du träffar kunden.

Det finns en massa forskning kring hur första intrycket avgör det faktiska resultatet. En norsk undersökning skriver följande:

«Vi är vana vid ett bestämt beteende från människor omkring oss och lägger därför mer märke till beteende som inte ligger innanför normerna. Dåligt beteende vid ett tillfälle gör att folk antar det kommer att ske igen.»

Första intrycket påverkar alltså helhetsintrycket man får. Det är därför väldigt viktigt för alla som levererar servicetjänster, och vars leverne ganska ofta tillkommer tack vare just referenser och deras intryck av din tjänst. För att kunna ge ett så bra första intryck som möjligt så används ofta 4x20 regeln.

 4 x 20-regeln

kundens första intryck


Innan säljfasen använder man gärna 4 X 20-regeln som en utgångspunkt för att skapa bättre första intryck. Denna regel förklarar hur ett första intryck skapas och är flitigt använt av säljorganisationer i hela världen. 

Denna regel beskriver att man noga skall tänka igenom de första 20 sekunderna av ett möte, och de 20 första orden du säger. Det samma gäller de 20 första rörelserna du gör. Använd de 20 översta cm av ditt huvud till detta.

Det är inte bara dåliga intryck människor lägger märke till, utan också de bra. Följer du 4 x 20 regeln, är chansen större att alla dina nya kunder får ett bra första intryck av dig. Det kommer även bidra till ett positivt intryck av din firma och kan i bästa fall ge dig bättre omdömen, och bra referenser till nya kunder. 

Börja med en ordning i skåpbilen

Kangoo F1 sort2.jpg

Jag gillar artikeln frå forskning.no, och vad de skriver om första intryck. Speciellt vill jag understryka detta:

«Vi lägger märke till alla slags avvikande prestationer eller annorlunda sätt att uppföra sig på – och det gäller både positiva och negativa intryck. Detta är helt enkelt för att det skiljer sig markant från det vi är vana att se.»

Detta fick mig till att tänka på alla hantverkare jag har snackat med i min karriär. Väldig ofta hör jag om transportbilar i rörelse där verktygen faller ut så fort de öppnar bakluckan. Verktyg som blir bortglömda för att en hantverkare lägger massa tid på att leta efter verktygen istället för att kunna lägga mer av sin tid på själva uppdraget. 

 Se inredning till transportbilar

Om man faller utanför normen av vad som "anses normalt" beteende så läggs detta snabbt märke till och detta påverkar ditt helhetsintryck. Tänk om du kunde haft en transportbil som såg riktigt proffsig ut. En bilinredning som bidrog till enklare tillgång till verktygen, och som kunde minska skador och svinn som uppstår på verktyg och material under körning. Tror du inte att din kund kommer att lägga märke till hur organiserad och proffsig din bil är i jämförelse med andra i din bransch? Det tror jag.

Önskar du ordning i bilen för att skapa ett bättre intryck, men du är osäker på vilken inredning som kan passa dig, din bil och din verksamhet? Ta vårt gratis inredningstest så får du svaret.

Vilken bilinredning passar dig?  TA TESTET 

Teman: Tillbehör transportbil, Bilinredning, Styling


Kommentarer

Om Loydsguiden

Loydsguiden riktar sig till användare och ägare av transportbilar. Här finns innehåll som skall gynna dig vid köp och nyttjande av transportbilar som skall underlätta vardagen för hantverkare med mobila verkstäder som arbetsplats. Loydsguiden publicerar nya inlägg veckovis. Följ oss gärna!

Besök www.loydsindustri.se

Vilken bilinredning passar din verksamhet

Senaste inlägg