Effektivitet är det som ger dig den stora vinsten med transportbilen

Av Mikael Reimblad 2020-mar-17 05:00:00

felt-ingenior-frilansere-ingenior-442153

Som ledare inom en verksamhet så vet man att effektivitet och kostnader kring personal är de stora bitarna av driften. Det  är frestande att tro att man gör den bästa investeringen kring bilen med ett så lågt pris som möjligt på både bilen och utrustningen, men så är ju inte fallet. Det syns tydligt om man kollar på fördelningen kring utgifter.illustration kostnadsfördelning grå

Den största delen av firmans utgifter är personalkostnader

Man kan förenklat säga att ca 10% av företagets utgifter rör saker som material, verktyg och bilar, medans den stora kakan rör personalkostnader. Har man en hälsosam personal som arbetar effektivt, är det en betydligt mer vinstdrivande faktor, än att ha sparat in 10% på priset på ens bilutrustning.

illustration besparingar 10% grå-1

10% i personalkostnader gör mer skillnad än 10% bilkostnader

Att öka effektiviteten med 10% gör betydligt större skillnad, än att få ett rabatterat pris på 10% på en bilkostnad så som t.ex. bilinredning; tio procent av bilkostnaden är inte lika stor del, som 10 procent av personalkostnaderna som tydligt illustreras i illustrationen ovan.

Läs mer: Arbeta smartare med agila arbetsmetoder för hantverkare med mobil arbetsplats

Effektivitet: Så mycket pengar sparar du på att inte leta efter saker i servicebilen

På ett år så lägger hantverkaren cirka 20 minuter om dagen på att leta efter utrustning i lastutrymmet.

Väljer du då att köpa en bilinredning av kvalitét och som effektiviserar din arbetsdag så att du får bort dessa 20 minuter man lägger på att leta runt i lastutrymmet kan du därmed spara mycket pengar.

Låt oss säga att en hantverkare arbetar 48 veckor om året. 20 minuter om dagen blir cirka 150kr för kunden om vi räknar med ett timpris för kunden på 450kr. Hantverkare arbetar cirka 5 dagar i veckan.

(450 kr / 3) x 5 dagar x 48 veckor = 36.000,-

Denna uträkning varierar givetvis beroende på din timpenning.

Det den däremot inte har tagit med i beräkningen är de timmar eller dagar du kan förlora på att reparera en trasig bilinredning. Så lägg på det på din vinst med.

Här hittar du en bra checklista för att behålla ordningen i transportbilen

Bilinredning skapar effektivitet

Tar man allt detta i beräkning när man ska välja bilinredning så ser man verkligen att bilinredning verkligen inte är så dyr, om man ser på vad man kan tjäna in på att ha en effektiv arbetsdag.

Valet av bilinredning är därmed en mycket viktig faktor för att verksamheten ska kunna växa. Jag rekommenderar därför att du tar 1 minut, och gör inredningstestet så ser du enkelt vilken bilinredning som passar bäst i er verksamhet.

New call-to-action

 


Kommentarer

Om Loydsguiden

Loydsguiden riktar sig till användare och ägare av transportbilar. Här finns innehåll som skall gynna dig vid köp och nyttjande av transportbilar som skall underlätta vardagen för hantverkare med mobila verkstäder som arbetsplats. Loydsguiden publicerar nya inlägg veckovis. Följ oss gärna!

Besök www.loydsindustri.se

LAST NED SMARTFLOOR BROSJYRE   TIL DIN BILMODELL HER

Senaste inlägg

LAST NED SMARTFLOOR BROSJYRE   TIL DIN BILMODELL HER