Detta är guiden som hjälper dig skapa mer ordning i ditt arbetsfordon

Av Sofie Afzal 2019-jul-02 06:39:00

sofie-5-tips-office

Med dessa 5 tipsen kommer du snabbt att få ordning i din transportbil. Följ dem, och ladda ner guiden som du kan ta med när du ska fixa ordning i servicebilen, så att du direkt kan sätta dem i använding.

1. Checklista över hela varulagret

Skaffa dig en fysisk checklista över allt det som bör och måste vara med i transportbilen. På det sättet har du full översikt över vad som alltid ska vara med i bilen, och du blir inte stående utan det du behöver. Förslagsvis så ska du också ha en fast plats där det som ska in till bilen skrivs upp. Rörmokaren Jostein löste det med att ha en white board nära till hands, i videon här kan du se hela hans sätt att organisera sin servicebil.

Jostein whiteboard

2. Sortera ditt varulager i 3 kategorier  

  • Permanent varulager. 
  • Halvlager
  • Varor du sällan använder. 

Denna sortering är bra för att både få effektivitet, och för att ha flyt under arbetsdagen så att du inte blir stående utan det du behöver för att någon glömt att fylla på i varulagret.

Permanent varulager är det material du använder ofta.  Halvlager är varor som du använder mer sällan, men har under veckan. Med halvlager bör du givetvis se över storlek, och förvaringskapacitet i bilen, för att värdera förvaringen. 

Läs mer: Hantverkare som skapar ett professionellt första intryck få fler kunder

Slutligen ska man utvärdera om de varor man använder sällan ska köpas in vid behov, eller ge dem en fast plats i transportbilen. 

Här får du 5 tips på hur du får ordning i lastutrymmet

3. Allt som inte har sin fasta plats i bilen, kategoriseras som stök
rotete-varebil-elektriker-621x350

Efter att ha städat upp varulagret, måste du organisera det. Renlighet och system är en viktig faktor om du önskar att lyckas med att skapa ett mer städat och effektivt lastutrymme. 

Allt som inte har sin fasta plats blir bara stök! 

En bilinredning i transportbilen är kanske det bästa tipset för att skapa system. Använd inredningen så att du kan placera varulager och material överskådligt och ge din utrustning en fast plats. 

GRATIS TEST: Vilken bilinredning passar dig bäst

Ett exempel är att ge ditt varulager och dina verktyg en plats i stora lådor under golvet. Alltså att ha en så kallad horisontell inredning, dubbelgolv eller Smartfloor. Med horisontell inredning kommer du alltid ha ett stort och ledigt golv till transport av större varor.

GIF-SF-blandade-bilmodeller-och-SFX

Läs mer: Så vet du att får du bästa dubbelgolvet

Det går givetvis även att behålla ordningen i bilen med vanlig traditionell inredningslösning. Detta kräver dock att du är disciplinerad, och en hög grad av organisering.

Läs mer: Bilinredning för bilanpassning -5 tips för den bästa  verkstadsinredningen

4. Kom ihåg att säkerheten är viktig i lastutrymmet 

Små lösa föremål som ligger löst i lastutrymmet, kan potentiellt bli farliga mordvapen vid eventuell kollision!

Allt i lastutrymmet ska ligga tryggt på sin plats och fastspännt på korrekt sätt.
Igen så återkommer vi till bilinredningens funktion här: Dubbelgolv har helt klart en fördel här då du får alla verktyg säkrade under golvet plus att du har surrfästen lätt tillgängliga.  Som du förstår så är det mycket som hänger på att du har rätt typ av bilinredning. Här kan du ta reda på om du har rätt typ av bilinredning.

5. Lasta rätt för att ha bäst köregenskaper på transportbilen

Tänk alltid på tyngdpunkten i bilen när du transporterar varor i lastutrymmet. På det sättet säkrar du bästa möjliga köregenskaper på din transportbil. 

  • Tunga varor längst ner 
  • Varor du sällan använder placeras längst in 
  • Varor du använder ofta placeras synligt och lättillgängligt 

Om du har varor som är känsliga för fukt, så se till att placera dem längre bort från dörren.

vei-og-landbruk-621x350-Smartfloor

Med dessa tipsen i bakhuvudet kommer du att kunna skapa ett lastutrymme och servicebil som ger dig och dina kollegor en bättre arbetsdag. För att göra det ännu enklare för dig så har vi gjort en gratis guide som illustrerar tipsen du har läst om här på ett enkelt sätt.  

Ladda ner den och ta upp den på telefonen medans du planerar hur du ska skapa mer ordning i lastutrymmet i ditt arbetsfordon. 

New call-to-action

 

Teman: Tillbehör transportbil, Dubbelgolv, Arbetsfordon, Lasta rätt, ordning


Kommentarer

Om Loydsguiden

Loydsguiden riktar sig till användare och ägare av transportbilar. Här finns innehåll som skall gynna dig vid köp och nyttjande av transportbilar som skall underlätta vardagen för hantverkare med mobila verkstäder som arbetsplats. Loydsguiden publicerar nya inlägg veckovis. Följ oss gärna!

Besök www.loydsindustri.se

LAST NED SMARTFLOOR BROSJYRE   TIL DIN BILMODELL HER

Senaste inlägg

LAST NED SMARTFLOOR BROSJYRE   TIL DIN BILMODELL HER