Mobilt kontor: hitta rätt biltillbehör så slipper du kaoset i transportbilen

Av Sofie Afzal 2019-jun-18 05:45:00

IMG_0505.jpg

Känner du igen synen, och vill bli av med denna situationen? I denna guiden får du 3 tips och 3 åtgärder på enkla lösningar som fixar ordning i din företagsbil.

Som hanverkare är det mer administration än vad man kanske hade önskat, eller tror. Det blir en del papper som kvitton, fakturor, kom-ihåg-lappar med mera som ligger på olika ställen i bilen. Det är faktiskt få hantverkare som har ett bra system för dessa papper och saker som ligger löst runt om i bilen.

New call-to-action

Detta ska du göra för att slippa stöket

De flesta känner igen sig i att det kan se ut som ett bombnedslag i förarhytten vid slutet av arbetsdagen. Blandat med viktiga papper, kvitton, och inköpslistor så trängs allt som oftas även gamla godispapper, pantburkar och rester från lunchen.

Läs mer: Hantverkare som skapar ett professionellt första intryck får fler kunder

Men du har säkert ett ganska så rutinmässigt mönster i vart du "förvarar" dessa ting, även om det kanske inte är den ultimata lösningen: passagerarsätet, golvet, handskfacket, och dörren. Stämmer det? Ta dig en funderare kring följande:

  •  Identifiera VART du tenderar till att lägga saker på hög
  •  Identifiera VAD för saker du tenderar till att lägga på hög
  •  Skapa en PLATS och en anpassad förvaringslösning för var sak

Här får du 5 tips på hur du får ordning i lastutrymmet

 

Biltillbehör som fixar undan stöket, och fixar fram ordningenMapper til permer 621x350

1. Rätt plats, för rätt sak

För att dina förvaringslösningar ska komma till användning är det viktigt att du indentifierar VAD och VART du tenderar att lagra på hög. 

Placera dem på ett ställe som är lätt tillgängligt för dig, så att du då har dem på en plats som du kommer att använda. Alla vet att det är smidigt att "bara slänga in en sak på passagerarsätet". Men det är också då stöket snabbt blir en del av vardagen, och därför det är så viktigt att ha rätt placering på förvaringen.

Läs mer: Bilinredning för bilanpassning -5 tips för den bästa  verkstadsinredningen

2. Smart och smidig förvaring

När du vet vart och vad du ska hitta en bra förvaringslösning på så gäller det att hitta rätt biltillbehör som gör skillnad. 

  • Förvaringfickor som kan monteras på väggen
  • Genomskinliga lådor så du får översikt över vad du förvarar i dem
  • Plastpåsar för skräp så att det inte blandas med dina arbetssaker
  • Krokar för förvaring av extra kläder eller kablar

Se tillbehör till transportbilar

3. Glöm inte säkerheten i bilen!
Vid en eventuell kollision kommer allt du förvarar i bilen att bli tungt och utgöra en stor säkerhetsrisk. Ha därför större och tyngre saker längre bak i lastutrymmet, och detta ger ännu en anledning till att fästa pärmarna i fickor på väggen som bilden ovan visar. Har du lådor så använd någon typ av spännband så att de inte glider runt under körningen.

 

Få fler tips om hur du behåller ordningen i transportbilen i vår korta guide med konkreta tips. Klicka på knappen nedan!

New call-to-action


Kommentarer

Om Loydsguiden

Loydsguiden riktar sig till användare och ägare av transportbilar. Här finns innehåll som skall gynna dig vid köp och nyttjande av transportbilar som skall underlätta vardagen för hantverkare med mobila verkstäder som arbetsplats. Loydsguiden publicerar nya inlägg veckovis. Följ oss gärna!

Besök www.loydsindustri.se

LAST NED SMARTFLOOR BROSJYRE   TIL DIN BILMODELL HER

Senaste inlägg

LAST NED SMARTFLOOR BROSJYRE   TIL DIN BILMODELL HER