3 tips när du monterar bilinredning på egen hand

Av Sofie Afzal 2019-feb-21 06:04:00

Montering-1Är det enkelt att montera bilinredning på egen hand?  Hur enkelt det är beror på vilken leverantör av bilinredning man har valt, samt hur säkert den är konstruerad att fästas. Här ger vi dig 3 tips att ha med sig när man ska montera bilinredning.

 

 1. Säkerhet först

Har man en inredning som är dåligt fäst, samt att det ligger 300 kg med utrustning och verktyg i lastutrymmet, så utgör detta en enorm fara vid en eventuell krock då dessa kan gå rätt igenom skiljeväggen om den är av tunn plast.

Loyds har ju över 60 års erfarenhet av att producera säkerhetslösningar och pratar därför ofta om säkerhet i lastutrymmet på transportbilar.

2. Montera själv, eller använda påbyggare?

När man ska köpa bilinredning så står man mellan två val: ska man montera inredningen på egen hand, eller ska man ta hjälp av en påbyggare. 

Påbyggare jobbar snabbt, fackmannamässigt och är suveräna på anpassningar av bilar. Istället för att du lägger en hel dag på att montera, så fixar det de monteringen på 3 timmar (beroende på modell).

Ju färre moment som ska göras, desto snabbare montering. Du kan givetvis montera själv, bara du kommer ihåg att fästa inredningen på rätt sätt. 

Här kan du hitta påbyggare

 

SE_monteringNYbranding

Läs mer från Transportstyrelsen om säker last här.

3. Skippa popnitarna

Det finns fördelar med att skippa popnitar för att fästa bilinredningen:

  • Går betydligt snabbare att montera i originalfästen istället för hundratals ponitar
  • Använder man bilens originalfästen så förstår du inte bilens kaross
  • Du kan återanvända inredningen när det är dags för bilbyte
  • Garanterar fackmanamässig montering, och säkerhet vid transport

 

New call-to-action

Teman: Smartfloor, Tillbehör transportbil, Skåpbil, montering, Bilinredning, Dubbelgolv


Kommentarer

Om Loydsguiden

Loydsguiden riktar sig till användare och ägare av transportbilar. Här finns innehåll som skall gynna dig vid köp och nyttjande av transportbilar som skall underlätta vardagen för hantverkare med mobila verkstäder som arbetsplats. Loydsguiden publicerar nya inlägg veckovis. Följ oss gärna!

Besök www.loydsindustri.se

Vilken bilinredning passar din verksamhet

Senaste inlägg