3 tips när du monterar bilinredning på egen hand

Av Sofie Afzal 2019-feb-21 06:04:00

Är det enkelt att montera bilinredning på egen hand?  Hur enkelt det är beror på vilken leverantör av bilinredning man har valt, samt hur säkert den är konstruerad att fästas. Här ger vi dig 3 tips att ha med sig när man ska montera bilinredning.

smartfloor bilinredning dubbelgolv till transportbil

Med rätt bilinredning till din servicebil så kommer du att få en mer effektiv arbetsdag. Att ha ett välorganiserat lastutrymme som standard, underlättar för varje hantverkare.

Man har ju trots allt en mobil arbetsplats. Därför är det viktigt att ha en bilinredning som är anpassat både till verksamheten, och arbetsdagen. 

Ta reda på vilken bilinredning som passar din verksamhet

Montera själv, eller använda påbyggare?

När man ska köpa bilinredning så står man mellan två val: ska man montera inredningen på egen hand, eller ska man ta hjälp av en påbyggare. 

Vad är det bästa sättet att montera inredningen på, och hur gör man till olika bilmodeller?

New call-to-action

 

Här är 3 tips för montering av bilinredning: 

 1. Säkerhet först

Loyds har ju över 60 års erfarenhet av att producera säkerhetslösningar och pratar därför ofta om säkerhet i lastutrymmet på transportbilar.

Har man en inredning som är dåligt fäst, samt att det ligger 300 kg med utrustning och verktyg i lastutrymmet, så utgör detta en enorm fara vid en eventuell krock då dessa kan gå rätt igenom skiljeväggen om den är av tunn plast.

2. Välj en bilinredning som passar till bilens originalfästen 

När man ska montera sin bilinredning så är det viktigt att det görs på ett fackmannamässigt sätt, och enligt säkerhetsanvisningarna.

montera bilinredning själv smartfloor dubbelgolv

Det är av den anledningen som det rekommenderas att välja inredning som kan fästas via bilens originalfästen.

Är det så att du är osäker på vad som anses fackmannamässigt och om inredningen kan fästas i originalfästena, så rekommenderar vi att man tar kontakt med sin leverantör av bilinredning. 

Konsekvenserna av en dåligt monterad inredning kan, som nämnts ovan, vara katastrofala. 

Förutom att bilinredningen skall vara monterad på ett säkert sätt, så ska man även se till att bilinredningen förvarar och håller på plats alla verktyg och tillbehör man har med sig så att även lasten är säkrad för att inte utgöra risk för förare och medtrafikanter. 

Läs mer från Transportstyrelsen om säker last här.

3. Välj en leverantör av bilinredning som har en bra monteringsmanual till din bilmodell

Har du beslutat dig för att montera bilinredningen på egen hand så är det sista tipset att ha en riktigt bra monteringsmanual till hands.

Med risk för att låta självgod, vill jag dock nämna att Loyds Smartfloor är ett gott exempel på en bilinredning som kan monteras i originalfästena på transportbilen.

Man får dessutom en bra och beskrivande monteringsmanual. Önskar man till exempel ha ett Smartfloor till Caddy, Transporter eller Mercedes Vito, så finns det en bra "how-to" manual att luta sig på.

Nedan kan du ladda ner monteringsmanual till den bilmodell du önskar.

New call-to-action

Teman: Smartfloor, Tillbehör transportbil, Skåpbil, montering, Bilinredning, Dubbelgolv


Kommentarer

Om Loydsguiden

Loydsguiden riktar sig till användare och ägare av transportbilar. Här finns innehåll som skall gynna dig vid köp och nyttjande av transportbilar som skall underlätta vardagen för hantverkare med mobila verkstäder som arbetsplats. Loydsguiden publicerar nya inlägg veckovis. Följ oss gärna!

Besök www.loydsindustri.se

Vilken bilinredning passar din verksamhet

Senaste inlägg