Lease servicebilen din i 2017!

Av Christine Amundsen 17. januar 2017

 DSC01090-966969-edited-054103-edited.jpg

Leasing er et begrep flere og flere har fått kjennskap til i løpet av de siste årene. Denne måten å finansiere bil på, har blitt mer populær, og ikke uten grunn. Så hva er egentlig greia med leasing? Hvis du har tenkt på å lease servicebilen til din bedrift er det noen ting du må vite. Å ha et klart bilde på hvordan bilen skal brukes kan være avgjørende for om du burde lease eller kjøpe. Her er noen av punktene som du må vite.

Noen av spørsmålene du burde spørre deg selv før du inngår en leasingavtale for din bedrift er:

 • Hvor mye lastes i bilen i løpet av en dag?
 • Hvordan er kjøremønsteret i løpet av en arbeidsdag?
 • Hvor lang levetid forventes av bilen?
 • Hvordan skal bilutgiftene betales?

Husk at leasingperioden ofte varer i 4 til 5 år

Det er viktig at du har et klart bilde av hvor lenge du skal ha bilen. Et tips er å belage dette på faktorer som bruksmønster og kjørelengde, som nevnt ovenfor. I en håndverkerbedrift er bilen et verktøy. I løpet av de fire årene servicebilen leases, skal den gjennom noen harde tak.

Ta derfor noen gode valg når du inngår en leasingavtale og skal ha ny bil:

 1. Ikke velg en for liten bil, slik unngås overlast.
 2. Velg en god kledningspakke, slik at du unngår unødvendige skader i varerommet.
 3. Vurder om det er smart å foliere varebilen med heldekkende wrapping som du kan ta av ved innlevering for å unngå riper og skader i lakken.
 4. Tenk på bilen som et verktøy. Finn en innredningsløsning som passer ditt behov.

Les også: Denne testen kan hjelpe deg å finne riktig innredning. 

Disse valgene gjør at varebilen blir godt rustet for bruk, og minimerer sjansene for at du må betale mer når bilen leveres tilbake til forhandler.

Ta en ekstra gjennomgang av kontrakten før du signerer

Kjøpe lease-376389-edited.jpg

Hva som defineres som normal slitasje må du vite før en kontraktinngåelse. Minleasing.no har skrevet et nyttig blogginnlegg om akkurat dette. Lær deg forskjellen på normal vs. unormal slitasje. Før kontrakten signeres bør du finne ut hvem som har ansvaret hvis det oppstår feil i leasingperioden, og hva som skjer ved eventuelle skader, som for eksempel totalhavari.

Faste kostnader er trygt

Ved inngåelse av en leasingavtale finner du ut sammen med finansieringsleverandør hva som bakes inn i den månedlige leien. Månedsleien bestemmes ut i fra flere ting:

 • Prisen på nybil
 • Eventuelt innskudd
 • Antatt kjørelengden
 • Avtalt rente
 • Antatt verditap

I tillegg kan du velge å bake inn variable kostnader som:

 • Drivstoff
 • Forsikring
 • Service og vedlikehold
 • Ekstrautstyr som dekk, serviceinnredning, kledning osv.

Noen tilbyr også foliering av bilen inkludert i leasingprisen. På den måten leveres en fiks ferdig bil som er skreddersydd til bedriftens og ditt behov. Fordelen er at hele bilpakka blir levert fra én og samme leverandør. Kjøpet blir på den måten mye lettere å forholde seg til.

Hvis du velger å bake disse utgiftene inn i månedsleien, får du en forutsigbar utgift i regnskapet. Bedriftens kapital bindes ikke opp, og likviditeten styrkes. Dette er gode fordeler for bedriften din!

Hvis du planlegger kjøp av ny varebil, er det flere ting å sette seg inn i. Hvis du for eksempel lurer på hva slags innredning som passer for ditt bruk kan denne testen hjelpe deg godt på vei. Ta den her: 

Hvilken innredning passer best for deg?  TA TESTEN 

 

Temaer: Økonomi, Leasing


Christine Amundsen's photo

Av: Christine Amundsen

Christine er vår digitale ekspert og leder arbeidet med bedriftens innholdsproduksjon. Hun har en Bachelor i markedsføring/økonomi og visuell kommunikasjon fra Markedshøyskolen og har tidligere jobbet i filmbransjen der hun fikk verdifull erfaring med bruk av sosiale medier i markedskommunikasjon.

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg