Godt førsteinntrykk med ryddig varerom og 4 X 20-regelen

Av Jan-Erik Hansen 7. januar 2020

rørlegger gulvboks - 621x350

Førsteinntrykk er noe alle mennesker har et forhold til. I håndverkerbransjen gjelder det å være godt forberedt. Her er det snakk om å fremstå ryddig og profesjonell.

Hvordan klarer du det? Les disse tipsene.

For en håndverkerbedrift betyr det rett og slett at førsteinntrykket kan ha noe å si for kundens totalopplevelse. Mislykkes du i å skape et godt inntrykk hos en potensiell kunde, kan det ha avgjørende utslag på salgets gang. 

I verste fall risikerer du å miste oppdraget og kunden din velger en annen leverandør.

Her kan du lese mer om viktigheten av å avgi et godt førsteinntrykk og hvordan bilinnredning kan bidra til at du fremstår som en mer profesjonell aktør. 

Finn ut hvilken innredning som kan gi deg en mer produktiv og ryddig arbeidsdag  her

Så raskt kan kunden å få feil inntrykk av deg 

Med langt større fokus på rangering av håndverkertjenester og innhenting av flere anbud fra sluttbrukers side gjelder det å overbevise sluttbruker på riktig måte. 

4 x 20-regelen img-912994-edited.jpg


Innen salg er det ofte snakk om 4 X 20-regelen.

Denne regelen forklarer hvordan et førsteinntrykk skapes og er flittig brukt av salgsorganisasjoner i hele verden. 

Dette gir en indikasjon på når og hvordan førsteinntrykk skapes: 

  • 20 første sekundene
  • 20 første ordene
  • 20 første bevegelsene
  • 20 øverste cm

I en salgssituasjon er det første møtet kritisk. 

Tenk derfor grundig igjennom de første 20 sekundene og legg vekt på de 20 første ordene du sier. Tenk over de 20 første bevegelsene du gjør, og ikke glem å bruke de 20 øverste cm av hodet ditt.

Hva gjør du for å gi et godt inntrykk til de kundene du har? 

Først og fremst er det jo viktig å være hyggelig, imøtekommende, hjelpsom og lyttende når du møter nye potensielle kunder. Du er der for å gjøre en jobb for dem og løse et av deres problem. 

Hvilke andre ting burde du som håndverker være obs på? 

Rot. 

Veldig ofte kjører håndverkerne rundt med rotete varebiler. Ofte så rotete at verktøy faller ut når de åpner bakluka. Hvilket inntrykk kan du tenke deg at dette gir til den som har ansatt deg for oppdraget? 

Tenk deg så hvis du kunne hatt en varebil som så strøken ut? En ryddig varebil gir signaler om profesjonalitet. Du fremstår som en mye mer nøye og flink håndverker hvis bilen din ser strøken ut, enn omvendt. Det er ikke tvil. 

Å legge til rette for en ryddig varebil er altså et viktig steg i riktig retning hvis du ønsker at potensielle kunder skal få et godt førsteinntrykk av deg. 

Med riktig type bilinnredning fremstår du enda mer profesjonell 

Og hvordan kan du legge til rette for en ryddigere varebil? 

Start med varerommet og tenk "system".

Eksempel på løsning:

En bilinnredning som bidrar til enklere tilgang til verktøy, som gir deg muligheten til å gi utstyret en fast plass og som kan redusere skader som oppstår på verktøyet under kjøring.

Sannsynligheten for at kunden din vil legge merke til at akkurat din bil er mye mer ryddig enn hva de har erfart med andre leverandører, er stor. Dermed er det garantert gevinst.

Ønsker du en mer ryddig varebil for å skape et bedre inntrykk, men du er usikker på hvilken innredning som kan hjelpe deg? Ta vår gratis innredningstest.

HVILKEN BILINNREDNING PASSER DEG?   TA TESTEN HER.

Temaer: Orden


Jan-Erik Hansen's photo

Av: Jan-Erik Hansen

Jan-Erik er Account Manager i Loyds Industri og har lang erfaring innen salg. Han jobber målrettet med vedlikehold og opplæring av produkter og rutiner hos bilforhandlere i Norge. I tillegg er han vår Smartfloor Inbound Sales ekspert.

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg