Har nedrykksferden allerede startet for Sarpsborg 08?

Av Eirik Lier 4. august 2017

Fotball.jpeg

Tillater meg å dra en parallell til sporten. Noen lag og individer opplever en helt eventyrlig utvikling, hva er oppskriften?

På radioen en tidlig morgen hørte jeg at ingen i eliteserien kan føle seg trygge på å bli værende i toppen særlig lenge. Historien viser at det utenkelige kan skje hvis vi ser ting i litt lengre perspektiv. Det jeg har observert er at det som skaper den berømte X-faktoren som gir nok medvind til å vinne kamper ikke er raske grep som for eksempel å kjøpe dyre spillere eller hente inn landets beste trener, noe enkelte andre har forsøkt, med dramatisk dårlige resultater. Det er helt andre funksjoner som er veien til mål.

De tør å vente

pexels-photo-240832-823386-edited.jpeg

En langsiktig plan med små smarte grep viser seg å være oppskriften. Den gode samtalen med spillerne som gjør at de føler seg «hjemme» i laget. Som gjør at de får lyst til å gå i «krigen» for kameraten sin, for laget og byen. Den ansvarlige økonomiske styringen. Den trygge ledelsen som tør å vente på de gode resultatene. For Sapsborg 08 har det helt enkelt vist seg å bli et eventyr. Så svaret på spørsmålet er nei. Hvis de holder fast på strategien, med bena godt plantet på gressmatta vil laget holde seg i toppen.

Mange har noe å lære av Sarpsborg 08

Har du som jobber på en ambulerende arbeidsplass noe å lære av dette? Vi tror det. Vårt mål er å gi deg som har servicebil gode råd om hvordan du kan gjøre små grep og ende opp med å vinne flere kamper. For å få til det har vi jobbet sammen med mange av dere. Studert oppdragene dere utfører, verktøyene dere bruker og utstyret dere har tilgjengelig. Over lang tid. Det har gitt oss kunnskap om hvilke prosesser som bør endres for å bedre produktivitet og arbeidsmiljø.

2 IMG_7632-515258-edited.jpg

Når vi starter samarbeid med en håndverker er det små justeringer i hverdagsrutinene og å måle effekten av justeringene som er metoden. Hele tiden med blikket rettet mot å fjerne tidstyver, unødvendig utstyr, verktøy som ikke brukes, tunge løft. Samtidig setter vi er mål om å finne nye veier «fremover på banen» som er mer produktive, som gjør jobben til en lek.

Mange bekker små

Ved å se på mange slike små forbedringer vil det til slutt ende i store, positive forandringer. I dette innlegget kan du lese mer om hvordan du kan skape orden og effektivitet i varerommet. Hvis man plukker ting fra hverandre blir de mer synlig og lettere å forstå.

Resultatet av å gjennomføre en slik øvelse blir at din bedrift ligner enda mer på et vinnerlag. Du kan starte med å lese deg opp på alle roller en varebil har, for å få et enda bedre utgangspunkt. Ta utfordringen.

Gratis Guide:  Slik planlegger du kjøp av varebil  LAST NED NÅ


Eirik Lier's photo

Av: Eirik Lier

Eirik er markedsdirektør og har vært med å skape innovative løsninger til flere bransjer, som for eksempel Smartfloor og Paxster. Han er ingeniør og videreutdannet ved Sjøkrigsskolen.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action
New Call-to-action

Siste innlegg