Kjøpe varebil? Tenk nøye gjennom hvilke roller den skal fylle

Av Eirik Lier 4. august 2016

Kjpe-varebil---Tenk-nye-gjennom.jpg

Vi vet at noen bilselgere fokuserer mye på førermiljø, men det er viktig å tenke helhet ved valg av varebil og utstyr. Det er svært viktig at førermiljøets funksjoner vurderes, men like viktig er det å vurdere hvordan du skal få organisert varelageret i varerommet på en god måte. Eller å sikre at du får med deg komfyren eller andre store varer som du laster opp kanskje flere ganger i uka når du er på jobb. Dette blogginnlegget belyser noen av de vanligste rollene en varebilen har. 

Bilens roller

En riktig tilnærming for oss er å se på bilen som et instrument som skal spille helt spesifikke roller i arbeidsdagen. Tenkt gjennom hvilke roller varebilen har for deg som bruker når du skal gjennomføre oppdragene dine gjennom en hel arbeidsdag, en hel uke, eller kanskje på enda lenger horisont.

Fremkomstmiddel

Bilen fungerer som et fremkomstmiddel. Derfor er det smart å huske på at dersom du kjører i bratte bakker med henger hver dag gjennom vinteren må du setter krav til den nye bilen og sikre at du kommer opp, hver gang. Kanskje dette er en selvfølge for deg, men vi hører ofte om sjåfører som kvier seg for å koble på hengeren i frykt for å bli stående fast.

Persontransport

Har du tenkt på at du driver med persontransport når du kjører varebil? Kanskje ikke direkte, men du vet jo at du gjør det! Vi ser at mange sjåfører, og særlig passasjerer, sitter trangt og ikke særlig komfortabelt i varebilene. Persontransport er kanskje en av de viktigste rollene bilen din har, både for deg selv og for de som sitter på. Hvis kollegaen hele tiden klaget på vondt i ryggen i din forrige bil, ja da bør du tenke på hva som kan gjøres bedre når du nå skal kjøpe ny bil. Har du små barn er det kanskje lurt å sjekke at det går greit å feste barnestolen i beltet eller om det finnes Isofix, og om det eventuelt er mulig å skru av airbagen hvis stolen står mot kjøreretningen.

Les også blogginnlegget: 5 tabber ved kjøp av varebil.

Varetransport

De fleste som kjøper varebil har behov for å ha med seg varer i en eller annen form, og da må bilen fungere i sin rolle som Varetransportør! Vi har sett håndverkere som ikke får plass til varmtvannsberederen i bilen når de er hos grossisten for å hente det de trenger til oppdraget. Det er ikke særlig hensiktsmessig. Så pass på, kjøp en varebil som er stor nok og som er riktig innredet så du får plass til det du skal ha med.

En annen erfaring mange har er at kostbart utstyr; som for eksempel helt nye varmtvannsberedere, skades fordi de blir lagt inn i bilen sammen med verktøykasser og andre gjenstander med skarpe kanter. Her er det altså viktig at du innreder bilen slik at du har gulvplass nok og at det er mulig å sikre lasten med lastestropper.

Dette var noen eksempler på hvilke roller varebilen skal fylle. Det finnes flere viktige roller. Den skal i større eller mindre grad fungere som: Verktøy, Arbeidsplass, Kontor, Varelager, Verksted og Reklameplakat.

Last ned vår gratis e-bok å skaff deg den kunnskapen du trenger for å velge riktig bil og utstyr.

Gratis Guide:  Slik planlegger du kjøp av varebil  LAST NED NÅ


Eirik Lier's photo

Av: Eirik Lier

Eirik er markedsdirektør og har vært med å skape innovative løsninger til flere bransjer, som for eksempel Smartfloor og Paxster. Han er ingeniør og videreutdannet ved Sjøkrigsskolen.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg