Kjøpe ny varebil? Dette er varebilens viktigste roller

Av Eirik Lier 21. januar 2020

Kjpe-varebil---Tenk-nye-gjennom.jpg

Hvilke vurderinger tar du ved valg av varebil og utstyr? Dette blogginnlegget belyser varebilens vanligste roller, slik at du tenker helhet neste gang du skal velge varebil og utstyr.

Varebilens roller

Varebilen din skal fylle spesifikke roller gjennom arbeidsdagen. Det er viktig at du tenker gjennom hvilke roller varebilen din kommer til å måtte fylle i møte med dine oppdrag. Gjør du dette før du velger deg varebil med tilhørende utstyr, har du bedre forutsetninger til å gjøre et godt valg. Noen av de vanligste rollene til en varebil er:

 • Fremkomstmiddel
 • Varetransport
 • Persontransport

Fremkomstmiddel

Å fungere som et fremkomstmiddel er en av varebilens viktigste oppgaver. Varebilen din skal få deg dit du skal, helst hver gang. Kvier du deg for å frakte tunge gjenstander, eller for eksempel tilhenger, gjennom vinteren i frykt for å bli stående fast i bratte bakker på glatt føre? Det er en dårlig følelse, som burde være unødvendig.

Når du kjøper en varebil, bør du tenke at du kjøper deg en trofast følgesvenn gjennom alle dine arbeidsdager.

Sett derfor krav til at din nye varebil skal takle utfordringer du garantert vil møte på, som for eksempel en lang kald vinter.

Stig-Smartfloor

Varetransport

Får du plass til alt du skal frakte med deg gjennom arbeidsdagen? For de fleste som kjøper varebil er den i stor grad tiltenkt til varetransport. Dårlig plass i varerommet er nok noe av det som kan skape mest frustrasjon på jobb, da dette gjerne også fører til at varebilen blir lastet rotete og uoversiktlig. 

Fordeler med stort nok varerom:

 • God gulvplass til å sikre last på
 • Varer/redskaper blir ikke ødelagt
 • Enklere å lage et oversiktlig system (f.eks bilinnredning)
 • Enklere å holde varebilen ryddig
 • Mer effektiv arbeidsdag
 • Slipper varer/redskaper i førerrommet
 • Tryggere fremkommelighet

Du har altså mye å tjene på ved å kjøpe en varebil som er stor nok til ditt bruk, som også har en innredning tilpasset dine behov.

VW-caddy-og-transporter-jekkestropper

Persontransport

Har du tenkt over at mange varebiler også i stor grad benyttes til persontransport?

Hvorfor skal du, og eventuelle passasjerer, sitte trangt og ukomfortabelt i varebilen din? Jo mer du befinner deg bak rattet, desto viktigere er det med et førerrom tilpasset dette. 

Hvis du selv eller kollegaene dine har klaget på for eksempel vond rygg i din forrige bil, bør du ta med dette som et problem du skal unngå i din nye varebil. Andre eksempler det er lett å glemme er behovet du kanskje vil ha for Isofix til bilstol, eller muligheten til å skru av airbag.

Les også blogginnlegget: 5 tabber ved kjøp av varebil.

Andre roller

I dette innlegget har vi belyst tre roller ved varebilen vi opplever som svært viktige å reflektere over når du skal kjøpe ny varebil. Det finnes også flere viktige roller du bør ta i betraktning. Vi skal ikke fordype oss i disse her, men det er verdt å nevne noen.

Andre roller ved varebilen din:

 • Verktøy
 • Arbeidsplass
 • Kontor
 • Varelager
 • Verksted
 • Reklameplakat

Last ned vår gratis e-bok og få kunnskapen du trenger for å velge riktig varebil og utstyr:

Gratis Guide: Slik planlegger du kjøp av varebil LAST NED NÅ


Eirik Lier's photo

Av: Eirik Lier

Eirik er markedsdirektør og har vært med å skape innovative løsninger til flere bransjer, som for eksempel Smartfloor og Paxster. Han er ingeniør og videreutdannet ved Sjøkrigsskolen.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg