Kjøpe ny varebil? Unngå disse fellene

Av Lasse André Hansen 15. januar 2019

 Smartfloor Volkswagen t6

I dette innlegget får du noen tips til å unngå de vanligste feilene mange gjør når de skal kjøpe ny varebil. Den største fellen mange går i er å ikke velge riktig bilinnredning til varebilen. 

Jeg har fire tips til deg som skal kjøpe ny varebil! 

1. Riktig type varebilinnredning

Er du usikker på hvilken type innredning som passer deg og din bil, kan du ta testen vår her. Da får du svaret på 1-2-3.

Hvilken innredning passer best for deg?  TA TESTEN 

Jeg bygde min første servicebil 1985 og den gangen var servicebiler mobile verksteder gjerne bygget på de store varebilene. Da flyttet man arbeidsbenken med skuffer ut i bilen og dette var gjerne store høye kassevogner som var innredet som rullende verksteder med 50 og 60 cm dype skuffer og 90 cm høy benkeplate. Trenden har gått mot stadig mindre varebiler og mindre innredninger, men fremdeles motivert av den gamle verkstedsinnredningen.

Resultatet ser man rundt på byggeplassene i dag der små varebiler er fylt opp med skuffer og hyller med et lite rom i midtgangen som nesten alltid er fylt opp til vindushøyde. Man får ikke åpnet skuffene eller kommet til hyllene siden den nederste halvmeteren av innredningen er tildekket av ting i midtgangen.

Kjører man i tillegg større varer eller har med seg verktøy som ikke har en permanent plass i bilen blir dette liggende oppe på andre varer og verktøy med skader på materiell eller varene du frakter som resultat.

Dette kan du unngå!

Være litt kritisk og finn en innredning som har tilstrekkelig plass og kapasitet til varelageret og utstyret du i praksis vil ha med deg i bilen til enhver tid. Ikke velg en innredning som ser fin ut, uten å ta hensyn til alle ting som skal ha plass i varerommet. 

Organisere varelageret. Tenk på at alle ting bør få en fast plass og at det fremdeles er plass til å laste varer uten å hindre tilgang til skuffer og hyller. Løsninger med horisontalt delte varerom er en trend vi liker, og gjerne de med skuffer som er så høye at verktøykoffertene dine kan stå på høykant. Dette får du ved å for eksempel velge Smartfloor som løsning. 

Sjekk ut denne videoen som viser hvor mye plass du kan spare ved å bruke Smartfloor fremfor vanlig dobbelt gulv med hyller. 

2. Sittekomfort

Før du bestemmer deg for hvilken modell du skal kjøpe, sett deg inn i bilen og kjenn på alle sittestillinger du kan tenke deg når du bruker bilen. Tenk på følgende: 

  • Kommer jeg til å sitte ok i bilen på langtur?
  • Er seteryggen for rett?
  • Pass på at beina får plass, uten at de stanger i dashbordet. 
  • Kan seteryggen skyves bakover? 

Jeg er en ganske høy person, og når jeg prøvesitter bilen i butikken går gjerne knærne akkurat klar av dashbord og girspak, men dette er fordi jeg gjerne sitter litt ”kunstig” i setet inne i butikken. I praksis ”sklir” man jo litt på plass i sete og opplever at knær ligger og presser mot panelet rundt girspaken. Dette er utrolig irriterende ogdette er et problem som gjelder mange høye personer, men også de som kjører litt lengre etapper.

Slik planlegger du ny varebil og innredning

3. Vindu i skyvedøren på høyre side

Å kjøpe en varebil uten vindu i skyvedøren på høyre side er en selvopplevd situasjon som er irriterende og veldig unødvendig. Minst en gang hver gang bilen er i bruk minner skyvedøren meg på at den mangler vindu og at de 750,- kronene var det utrolig dumt å spare. 

Smartfloor Allsidig Elektro

Vindu på høyre side  i varebilen gir en mye bedre oversikt i for eksempel blindsone-situasjoner og gir bedre utsyn når du står i kryss. 

Les mer her: Varebil uten vindu på passasjersiden

 4. To skyvedører istedet for én

Jeg har nevnt dette for flere varebilselgere opp gjennom årene; salg av varebil uten skyvedør bak fører burde vært forbudt! Det er jo nesten ingen som gidder å gå rundt bilen når de for eksempel har vært innom butikken for å handle noen poser med mat. Uten to skyvedører ender som regel matvareposene alltid opp i passasjersete eller på gulvet på passasjersiden. Dette gjelder mye annet også som for eksempel vinterklær, permer og papirer. Resultatet er mye rot i førerrommet og en potensiell risiko med å få ting under pedalene.

Les også blogginnlegget: 11 gode tips til organisering av varelager og verktøy i servicebilen.

Vil du lese mer om smarte løsninger, last ned vår gratis e-bok for mange gode tips om varebilens roller.

Gratis Guide:  Slik planlegger du kjøp av varebil  LAST NED NÅ

Temaer: Orden, Dobbelt gulv, Smartfloor


Lasse André Hansen's photo

Av: Lasse André Hansen

Lasse har vært administrerende direktør i Loyds siden 1993. Han har startet og drevet flere selskaper, blant annet Lafinto og Zenit, og har spesialistkompetanse på alle nivåer bedriften. Lasse er forfatter av blant annet e-boken «Slik planlegger du kjøp av varebil».

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg