Hvorfor velge dobbelt gulv fremfor bilinnredning med sidereoler?

Av Anders Romberg 3. september 2019

Smartfloor-e-nv200

I dette innlegget kan du lese mer om hva som skiller bilinnredning med sidereoler og dobbelt gulv. Du kan også gjennomføre vår bilinnredningstest, som hjelper deg å finne ut av hvilken type bilinnredning som passer din arbeidssituasjon best.

Varebiler blir mindre og mindre. Det er ikke lenger naturlig å gå inn i varebilen slik det var tidligere. Likevel er ofte bilinnredninger tilpasset etter tanken om at varerommet er som et verksted. Men det er noen vesentlige forskjeller mellom en mellomstor varebil og et verksted.

 1. Bevegelse. Varebilen er i bevegelse hele tiden og lasten må derfor sikres godt. Det er ikke trygt å kjøre med tunge, løse gjenstander.
 2. Plassbegrensing. På et verksted kan du sette skap og hyller på veggen rett ved arbeidsplassen og du får lett i tak i verktøyet når du trenger det. I et varerom er det derimot veldig begrenset med plass. I mindre biler må du som regel krype inn i varerommet for å få tak i verktøyet.
 3. Tyveriutsatt. En varebil er mer tilgjengelig for eventuelle tyver, siden verktøy og utstyr gjerne ligger synlig og usikret.

Derfor er det viktig å se på varebilen og varerommet som noe annet enn et verksted. Og innrede bilen deretter.

HVILKEN BILINNREDNING PASSER DEG?  TA TESTEN HER.

Bilinnredning designet for varebilen og håndverkeren

En bilinnredning skal gjøre jobben din enklere. Den skal bidra til en mer produktiv arbeidsdag.

Hvilke fordeler burde en bilinnredning gi deg?

Her er noen punkter jeg mener er det minste du skal kunne forvente av bilinnredningen:

 • Du får med deg alt du vanligvis har med deg på et oppdrag
 • Du får tak i det du trenger uten at det går utover rygg og knær
 • Verktøyet ligger skjult for allmennheten
 • Den gjør det enkelt for deg å holde orden
 • Bilinnredningen er tilpasset deg, ditt behov og ditt yrke

Les mer: Bilinnredning tilpasset yrket ditt

Løsningen er ofte å velge en horisontaldelt bilinnredning. Også kalt skuffeinnredning eller dobbelt gulv. Det finnes mange leverandører på markedet og det er stor variasjon på de forskjellige innredningene.

dobbelt-gulv-fossogstrande

Noen har laget skuffene litt større, men dessverre er mange av disse underdimensjonerte.

Andre har laget robuste proffløsninger for tøft bruk fra starten av.

Hva må du sjekke før du velger bilinnredning?

Før du tar valget om bilinnredningen er det viktig å sjekke mer enn bare pris. Du må huske å sjekke følgende på den eventuelle skuffeinnredningen du ønsker: 

 • Nyttelast
 • Hva er fysisk mulig å laste i skuffene
 • Hvor dype er skuffene (pass på at de ikke er underdimensjonerte)
 • Hvor robust innredningen kjennes
 • Hvordan oppleves skinnekvaliteten til skuffene

En feil mange gjør er blant annet å ikke tenke på muligheten for å sette verktøykoffertene på høykant. Velger du en skuffeinnredning som ikke gir denne muligheten, får du garantert ikke plass til alt du trenger og du må likevel montere ekstra hyller oppe på gulvet. Noe du helst vil unngå. 

smartfloor-in-action

Det finnes tilfeller der skuffeinnredning ikke er det riktige valget. En grunn kan være at du daglig frakter høye varer og derfor har behov for hele takhøyden i varerommet.

Samtidig er det noen som har behov for ekstra lagringsplass utover det du får i skuffer. Eksempelvis anbefales det å bruke spesialdesignet stativ til kabelesker som ekstrautstyr til elektrikeren

For at du skal føle deg trygg på om type bilinnredning du velger, har vi laget en bilinnredningstest. Denne hjelper deg som er usikker på hvilken type bilinnredning du skal velge.

Ved å ta denne testen får du svaret på om hyller eller skuffer passer din arbeidssituasjon best. 

HVILKEN BILINNREDNING PASSER DEG?  TA TESTEN HER.

 

Temaer: Sikkerhet, Dobbelt gulv, bilinnredning


Anders Romberg's photo

Av: Anders Romberg

Anders har lang erfaring fra reklame- og designbransjen og jobber som konseptutvikler ved Loyds. I løpet av karrieren har han drevet eget reklamebyrå og vært båtbygger. Nå er han med å forme nye produkter og er spydspissen i Loyds satsning innen prosess- og produktinnovasjon.

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg