Hvorfor trenger du varme i varerommet på varebilen?

Av Eirik Lier 29. august 2017

utkast2-22.jpgEt tema du må tenke på når du har varebil, eller skal kjøpe varebil, er om det er nødvendig med varme i varerommet. Et  tilpasset klima i både førerkupe og varerommet kan ha mye å si for trivsel og produktivitet i løpet av arbeidsdagen.

På vinteren blir varerommet like kaldt som utendørs hvis man ikke tilfører varme på en eller  annen måte. Varmen fra førerkupeen gir ikke varme bak den tette skilleveggen, og dermed får du et frossent varerom på vinterstid. For noen arbeidsgrupper er det helt greit, men for de fleste som bruker varerommet hyppig, ville et oppvarmet varerom skapt et mer egnet inneklima i bilen.

Velger du å sette inn en varmer i varerommet er det viktig med god isolasjon i vegger og tak så du unngår alt for mye kondens på vegger og tak. En isolasjon på 5 cm utgjør en enorm forskjell.

Les mer om isolasjon av varerommet her.

Eksempler på situasjoner der varme i varerommet er nødvendig

_MG_5357.jpg

Hvis du har med deg maleutstyr i bilen får du litt av en logistikkutfordring på kalde vinterdager. Mer og mer av utstyret blir vannbasert. Brukte pensler og maling kan fryse til og stivne i det iskalde varerommet. Skal du i tillegg oppbevare utstyret i bilen gjennom natten er det helt avgjørende at du tilfører varme på en eller annen måte.

Hvis du jobber ute blir arbeideidstøyet ofte vått, da vil et oppvarmet varerom være et fint sted å henge fra seg det våte. Varmen vil bidra til raskere tørke av tøyet. Da slipper du vått arbeidstøy fremme i førerrommet sammen som medfører dugg og et dårlig inneklima.

Les også: 5 tabber du gjør når du kjøper varebil

Frakter du andre typer sensitive varer, eller for eksempel skal ha med deg hunden bak i varerommet, er det også nødvendig med varmer i varerommet. Det finnes flere forskjellige typer å velge mellom. Det kommer an på situasjonen og hva slags type varme du har behov for:

  1. Trenger du kun varme i varerommet under kjøring, kjøp en vanndreven original varmer.
  2. Trenger du varme om natten og bilen er parkert uten tilgang til strøm, kjøp en dieseldreven varmer.
  3. Trenger du varme om natten og bilen er parkert i garasje, kjøp en elektrisk dreven vifte.

Hvis du velger å ikke ha varmer i varerommet har jeg likevel et tips til deg for å gjøre hverdagen litt enklere.  Legg de varene du har som ikke kan fryse lett tilgjengelig i varerommet, slik at du kan ta det med deg inn på natten/etter endt arbeidsdag.

Uavhengig av hvilken bransje du tilhører er spørsmålet om varme eller ikke varme noe du må stille deg ved kjøp av ny varebil. Det finnes flere temaer du må vurdere, og derfor har vi laget en enkel, gratis guide til deg. Den hjelper deg litt på vei i valget av ny varebil.

Gratis e-bok til deg!  Les mer om Varebilens roller  LAST NED 

Temaer: Vareromsbeskyttelse


Eirik Lier's photo

Av: Eirik Lier

Eirik er markedsdirektør og har vært med å skape innovative løsninger til flere bransjer, som for eksempel Smartfloor og Paxster. Han er ingeniør og videreutdannet ved Sjøkrigsskolen.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action
New Call-to-action

Siste innlegg