Hvorfor kjøper du ikke verktøyet ditt hos en lavpriskjede?

Av Eirik Lier 10. juli 2018

lekeverktøyDu vet svaret: Det er fordi du er helt avhengig av å ha den beste kvaliteten på det verktøyet du bruker til daglig. Du må kunne stole på at verktøyet ditt tåler tøff bruk nesten hver dag, hele året. Du må også vite at verktøyet leverer alle de funksjonene det er designet til å utføre. Tenker du det samme når det gjelder bilinnredningen i arbeidsbilen din?

Det er viktig at også bilinnredningen fungerer smertefritt, 365 dager i året, ut hele bilens levetid. Kjøper du en bilinnredning som ikke tåler vekten som kreves eller en innredning som ryker etter et års bruk, ja da taper du både tid og penger. Se på bilinnredningen som et verktøy som skal hjelpe deg å utføre arbeidsoppgavene på best mulig måte. Da går du ikke til nærmeste lavpriskjede!

Loyds bil bakfra ferdig

Hva må innredningen tåle?

Nyttelast

Verktøy- og varebeholdningen i bilen din kan fort komme opp i 500 kg! Velger du en horisontaldelt varebilinnredning, også kalt dobbelt gulv, er det avgjørende at denne har store nok skuffer til å romme alt av verktøy og materiell under gulvet. Da er det viktig at skinner, materialer og konstruksjon tåler den store vekten og påkjenningen de blir utsatt for. 500 kg er mye! Det sier seg selv at en rimelig innredning i for eksempel aluminium, der hele løsningen ikke veier mer enn 80 kg, ikke tåler denne belastningen. Da bør du heller ofre noen kilo av bilens totale nyttelast og gå for en solid innredning i stål, som faktisk er konstruert for å tåle 500 kg.

Her kan du få mer info om egenvekt, nyttelast og totalvekt

Skinner og låsesystem

Skuffene i en slik horisontaldelt innredning må fort tåle last på 100-250 kg pr skuff. Tenk på den påkjenningen som oppstår når en skuff med 250 kilo last skal åpnes og lukkes flere tusen ganger per år. Da er det viktig at skinnene er dimensjonert og testet for slike ekstreme belastninger.

For at ikke bakskuffen skal komme susende når du står parkert i oppoverbakke er det avgjørende at skuffen har et låsesystem som hindrer nettopp dette. Det kan være direkte skadelig dersom den ikke har det.

Regn, snø og fuktighet

Du stopper ikke å jobbe selv om det regner, så sørg for at innredningen din tåler fuktighet. En varebilinnredning der hele eller deler av løsningen er konstruert i tre er derfor sannsynligvis et dårlig valg.

Volum

I en mellomstor varebil, som for eksempel en Volkswagen Transporter, bør innredningen romme minimum 1000 liter. Til en liten varebil - minimum 700 liter. Husk at flere små skuffer går ut over volumet. Velg derfor en løsning med færre store skuffer.

Skal du få maks utnyttelse av volumet i skuffene er det viktig at de er minst 37 cm dype. Da får du plassert nesten alle typer verktøykofferter på høykant i skuffene.

Les mer: Feillasting og tung last påvirker kjøreegenskapene til varebilen 

Er du usikker på hvilken type varebilinnredning som passer deg best kan du ta innredningstesten her.

Hvilken innredning passer best for deg?  TA TESTEN 

Temaer: Økonomi, Pris, Last, Kjøpe varebil, Orden, Dobbelt gulv, Varelager i varebilen, bilinnredning, varebilinnredning, Smartfloor


Eirik Lier's photo

Av: Eirik Lier

Eirik er markedsdirektør og har vært med å skape innovative løsninger til flere bransjer, som for eksempel Smartfloor og Paxster. Han er ingeniør og videreutdannet ved Sjøkrigsskolen.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg