Hvor mye verktøy og materiell er du nødt til å ha med deg i varebilen?

Av Anders Romberg 28. desember 2017

ryddig varerom riktig innredning verktøy og materiell last og volum arbeidsbil

Hvis du har feil innredning og mye rot i varerommet blir det nærmest umulig å finne frem i bilen. Les hvordan du kan unngå dette her.

Mange håndverkere er avhengig å ha med seg mye verktøy og materiell i bilen for å kunne utføre de oppgavene som kreves.

Har du mye verktøy og materiell i bilen?

Da er det to ting som er ekstremt viktig!

  1. Du må ha riktig type innredning. 
  2. Du må ha orden og oversikt i varerommet.

Med feil type innredning er det umulig å få plass til alt av materiell og verktøy som kreves. Dersom varerommet er et eneste stort kaos er det også umulig å finne frem til det du trenger. Dessverre er begge deler et vanlig syn.

Les også: Rotete varebil skaper ikke lojale kunder

Trenger du å ha med deg alt hver dag?

I tillegg til riktig innredning og et ryddig varerom er det kanskje vel så viktig å gjøre seg opp en mening om hvor mye man faktisk trenger å ha med deg i bilen hver dag. Ofte blir både verktøy og materiell liggende i bilen fordi du ikke gidder å ta det ut eller fordi du ikke vet at det ligger der.

Med en innredning der det er vanskelig å komme til alle hyller og skuffer er det fort gjort at ting blir «glemt» innerst i en hylle. Sørg derfor for å ha riktig innredning til ditt bruk.

Er du usikker på hvilken type varebilinnredning som passer deg best kan du ta innredningstesten her.

Ekstra høy horisontaldelt varebilinnredning

Vi anbefaler en ekstra høy horisontaldelt varebilinnredning der alt av verktøy og materiell befinner seg under gulvet. Med en slik innredning har du full oversikt over hva som befinner seg i de store skuffene. Du får i tillegg et stort ledig gulv til oppbevaring og transport av større verktøy og varer.

ryddig varerom riktig innredning verktøy og materiell last og volum arbeidsbil.jpg

Les også dette blogginnlegget:
11 gode tips til organisering av varelager og verktøy i servicebilen

Hvor mye volum rommer innredningen din?

Selv om du har mye innredning i bilen er det ikke dermed sagt at den rommer det du faktisk har behov for. Det er viktig at innredningen er tilpasset akkurat ditt bruk og behov, slik at det ikke blir unødvendig mye luft. Det skal heller ikke være slik at du ikke får med deg det du trenger. Store hyller og reoler tar mye av gulvplassen i bilen som gjør at det blir trangt å komme til. Det blir fortere rotete og du må ta alt ut av bilen når du skal frakte større varer.

Les mer: Hvor mye koster en varebilinnredning som rommer 1 kubikkmeter? 

Vær streng - still deg selv disse 3 spørsmålene!

Uansett type innredning, vær litt streng med deg selv og svar ærlig på følgende 3 spørsmål:

  1. Må jeg ha med meg alle disse varene og alt dette verktøyet hver dag?
  2. Er det noe jeg kan sette igjen hjemme eller på hovedkontoret, og kun ta det med de dagene jeg vet at jeg trenger det?
  3. Vet jeg til enhver tid hva jeg har i bilen av verktøy og materiell?

Ved å ta ut noe av bilen eller kanskje venne seg til et litt mindre varelager er det mye lettere å ha orden og oversikt i varerommet.

Sørg også for at ting alltid ligger på sin faste plass. Det gjør at du lettere ser hva som mangler og hva du eventuelt har for mye av.

 Gratis Guide:  Slik planlegger du kjøp av varebil  LAST NED NÅ

Temaer: Last, Dobbelt gulv, Varelager i varebilen


Anders Romberg's photo

Av: Anders Romberg

Anders har lang erfaring fra reklame- og designbransjen og jobber som konseptutvikler ved Loyds. I løpet av karrieren har han drevet eget reklamebyrå og vært båtbygger. Nå er han med å forme nye produkter og er spydspissen i Loyds satsning innen prosess- og produktinnovasjon.

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg