Hvor lenge skal folie sitte på varebilen?

Av Christine Amundsen 6. desember 2016

redigert-fargekart.jpgTidligere har jeg skrevet et innlegg om tips til logoplassering og budskap på varebilen. I dag vil jeg snakke litt mer om hva slags typer foliering du kan bruke på varebilen og hvordan du tar vare på en dekorert varebil.

Forskjellig type foliering

Det finnes to typer foliering som brukes mest.

  1. Wrapping – Helfoliering
  2. Skjærefolie – Brukes til logo og tekst.

I tillegg kan du velge en printet perforert folie som festes på vinduene. Denne gjør det mulig for deg å se ut, mens potensielle kunder ser reklamen. Du kan i tillegg bruke refleksfolie for mer synlighet, som også kan påføres for eksempel tekst og logo. 

Trykk her for å få gode tips om bildekor

Hvis du ønsker å helfoliere servicebilen, kan du velge en helt annen farge enn den du har i dag. Det finnes uendelig med muligheter. Skulle du ønske å være litt «gæren» kan du for eksempel velge å foliere bilen din i glitrende gull. Jeg garanterer deg at du vil skille deg ut fra mengden, om ikke annet.

Her ser du eksempel på en kreativ løsning: 

elbil.norsk.jpg

Et tips er å foliere med en farge som skiller seg ut. Det trenger ikke være hele bilen, men kanskje panseret eller bakdørene. Eller hva med en trillende skog? Du kan bruke print på folie også. Det betyr at hvis du ønsker at din bil skal folieres som en skog, er det mulig!

Som du ser, er det kun kreativiteten som setter en stopper for resultatet. Det finnes flere leverandører på markedet som gjerne hjelper deg. De kan komme med tips om både logo, fargevalg og budskap.

Hvor lenge skal folien sitte på?

Når du har bestemt deg for det mest grunnleggende, må du ta stilling til hvor lenge folien skal sitte på bilen.

Det finnes forskjellig heft, eller «styrke» på limet. Det betyr at du selv kan bestemme om du ønsker at folien skal sitte på i 3, 5 eller 10 år. Eller du kan velge en kampanjefolie. Den er avtakbar og er fin å bruke hvis du skal ha en kampanje i en kortere periode.

Varigheten på folien bestemmer du ut i fra behovet. Ofte leases jo varebilen i en periode på 3 år, og det er da ikke nødvending med en folie som varer i 10 år.  

Beskytter lakken

Det fine med helfoliering er at billakken beskyttes, og den ser nesten ut som ny når du tar av wrappingen. Den bidrar til at lakken blir mindre utsatt for steinsprut og riper, og det kan oppleves som en stor fordel da det kan bidra til å øke gjensalgsverdien.

Vask riktig  

Hvordan bilen blir vasket har innvirkning på kvaliteten på heftet på limet og hvor lenge folien holder seg pen. Selv om det alltid er anbefalt å vaske bilen godt før du skal levere den til montering, må du vite hvordan bilen skal vaskes.

Hvis bilen poleres før dekorering vil dette gjøre at folien får dårligere festeegenskaper, og du risikerer at den faller av mye raskere enn normalt.

Gjør derfor dette:

  • Lever bilen ferdig vasket, men ikke polert
  • Vask ekstra godt de stedene du vet at folien skal festes
  • Pass på at bilen er fettfri
  • Vent minst 14 dager med å vaske bilen etter foliering
  • Ikke bruk en børsteløs vaskemaskin på foliert bil

 

Oppsummert må du velge hva slags type foliering du ønsker på varebilen og bestemme deg for hvor lenge folien skal sitte på. I tillegg må du ta forholdsregler slik at kvaliteten holder seg. Bildekorfirmaene finnes for å kunne hjelpe deg med dette. Bruk dem for alt de er verdt!

Her er noen av leverandørene som finnes: Profil & Dekor AS, Schjoll Reklame AS eller Skiltforum.

Dekorering av varebilen er en stor fordel for å skape kjennskap til firmaet ditt. For mange bedrifter kan varebildekor ha en større effekt enn kun plakater eller annen tradisjonell markedsføring.

Nedenfor kan du laste ned et gratis infoark for å få gode tips om bildekor, budskap og plassering:

Trykk her for å få gode tips om bildekor

 

Temaer: Profilering


Christine Amundsen's photo

Av: Christine Amundsen

Christine er vår digitale ekspert og leder arbeidet med bedriftens innholdsproduksjon. Hun har en Bachelor i markedsføring/økonomi og visuell kommunikasjon fra Markedshøyskolen og har tidligere jobbet i filmbransjen der hun fikk verdifull erfaring med bruk av sosiale medier i markedskommunikasjon.

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg