Hvilken varebil er den beste?

Av Anders Romberg 11. desember 2018

frank-albrecht-248114-unsplashDet er mange merker og modeller å velge mellom når du skal kjøpe varebil, og det kan kanskje være vanskelig å finne den beste akkurat til ditt bruk. Vi har tatt en titt på hva statistikken sier om hvilke varebiler som er de mest populære og hva bransjen mener er de beste varebilene i dag.

Norges mest solgte varebil i 2018

Ser vi på statistikken så er det ingen tvil om hvilket merke som er mest populært i Norge når det gjelder kjøp av ny varebil. Her er Volkswagen i en egen klasse med 9458 solgte varebiler (pr november 2018) Neste bilmerke på listen er Ford med 4974 solgte varebiler. Deretter kommer Mercedes med 3541, Peugeot 3400, Toyota 3194 og Citroen med 2137 solgte varebiler.

Hvis vi ser på enkeltmodeller så er det Volkswagen Transporter som blir den mest solgte varebilen i Norge i 2018 med 4110 solgte biler (pr november 2018). Volkswagen tar også andreplassen med 3988 solgte biler av modellen Caddy. Så følger Mercedes Vito med 2511, Ford Connect 1988, Peugeot Partner 1950 og Citroen Berlingo med 1495 solgte biler.

Sammenligner vi statistikken fra 2017 så er det likt på de første 5 plassene. Videre kan vi se at Ford Transit Custom gjør det sterkt med et hopp fra 10 til 7 plass på listen. Citroen Berlingo øker også mye; fra 1108 solgte biler i 2017 til 1495 biler i 2018 (per november).

Hva betyr tallene for deg?

Er den mest solgte bilmodellen den beste varebilen for alle? Neppe. Det er veldig individuelt hva som er den beste varebilen for hver enkelt av oss. Håndverkeren kan ikke bare se på statistikken men må vurdere hvilken type bil som får jobben gjort på best mulig måte. Størrelse, pris, nyttelast, volum, kjøreegenskaper m.m. er faktorer som avgjør hvilken bil man selv mener er den beste.

Her kan du laste ned den komplette guiden til kjøp av ny varebil:

Gratis Guide:  Slik planlegger du kjøp av varebil  LAST NED NÅ

 

International Van of the Year 2019

Citroen_Berlingo_Opel Combo_partner-1

Det var den fransk-tyske trioen Citroën Berlingo, Opel Combo og Peugeot Partner som stakk av med tittelen årets varebil 2019. De tre varebilene, som deler samme plattform og teknologi, mottok prisen på IAA, den internasjonale nyttekjøretøymessen i Hannover.  Det var 25 nyttekjøretøy journalister fra hele Europa som stemte frem den nye vinneren(e). Trioen vant med hele 127 stemmer foran Mercedes-Benz Sprinter med 92 stemmer på 2. plass og nye Ford Transit Connect på tredjeplass.
Kilde: www.mtlogistikk.no

 

Her er et par linker til hva bilbransjen mener:

https://www.mtlogistikk.no/artikler/trillinger-til-topps/446500

http://www.rorfag.no/arbeidsliv/varebilvinneren-volkswagen/

Temaer: Økonomi, Pris, Sikkerhet, Last, Leasing, Kjøpe varebil, Dobbelt gulv, bilinnredning, varebilinnredning, Smartfloor, transport


Anders Romberg's photo

Av: Anders Romberg

Anders har lang erfaring fra reklame- og designbransjen og jobber som konseptutvikler ved Loyds. I løpet av karrieren har han drevet eget reklamebyrå og vært båtbygger. Nå er han med å forme nye produkter og er spydspissen i Loyds satsning innen prosess- og produktinnovasjon.

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg