Varerommet i servicebilen er ofte rotete - har det noe og si?

Av Eirik Lier 14. august 2016

Kolasj_blogginnlegg_1_1.jpg

Mange snakker om å gjøre seg klar til førstegangsintervjuet, det første stevnemøtet, første møte med svigers - i slike situasjoner er man virkelig på hugget etter å gjøre et godt førsteinntrykk. I dette innlegget er det din tur, du som håndverker - du skal møte kunden din for første gang. 

Det er vel ingen hemmelighet at mange servicebiler har et solid potensial oppover på skalaen for hvor godt førsteinntrykk de gir. 

Gledelig er det da at det faktisk ikke er rare innsatsen som skal til for å klatre oppover og gi kunden din et solid og tillitsvekkende intrykk. Jeg kommer tilbake til det... 

Varelageret

Alle håndverkere har med seg et utvalg av komponenter som forbrukes på de vanligste oppdragene. Men dessverre har mange ingen plan for oppbevaring og de forskjellge komponentene har heller ikke fått en egnet plass. Følgelig blir komponentene lagt tilfeldig inn i bilen, og over tid blir det garantert vanskelig å finne frem, og ikke minst, man mister oversikten over varelageret. Siden en servicebil er et verksted i bevegelse ender det også med at ting flytter på seg under transport. Og det er naturlig nok ikke alltid man har tid og lyst til å rydde opp hver gang det skjer. Rresultatet blir at du etter en stund ender opp med kaos i varerommet.

Verktøyet

Samme leksa går igjen her. Mye av verktøyet får ikke sin faste plass fordi innredningen ikke har egnede posisjoner. Verktøykofferter må enten stroppes fast på gulvet langt inne i bilen, eller ligge oppe på herandre i en skuff. Boremaskiner, skiftnøkler og rørtenger får ikke en egnet plass i samme skuff der det er lett tilgjengelig, men blir fordelt på flere skuffer på forskjellige steder i varerommet. Du mister oversikten og det du ikke bruker så ofte, ja det glemmer du at du har. Følgelig bruker du mye tid på å finne det rette verkøtyet, og enda verre, du har med verktøy du ikke vet om. Resulatet blir at du taper tid på å lete og kaster bort penger på nytt verktøy som du ikke viste om at du allerede hadde i bilen.

Varetransporten

Dette er et vel så viktig avsnitt. Bildet øverst i dette innlegget er ikke et sjeldent syn. Hvis man da skal ha med seg et stort kolli, så er det ikke plass. Man må først tømme og rydde unna før man får lastet. Når det er vel gjennomført blir det veldig ofte liggende verktøy eller andre skarpe gjenstander å gnage på for eksempel varmtvannsberederen, sikringsskapet eller baderomstinnredningen.

Tilbake til førsteinntrykket

Du vet det selv. De uthevede setningene i avsnittene over er ikke bra for businessen. Og du vet at det koster mye energi å rette opp et dårlig førsteinntrykk!

Les også vårt innlegg om De 5 verste tabbene du kan gjøre når du kjøper varebil

Derfor er mitt viktigste råd til deg, pass på at du velger riktig innredning til servicebilen din. Testing og prøving har vist at de løsningene hvor man plasserer alt verøty og varelager under gulvet er best egnet, et såkalt dobbelt gulv. Det kan du få hos de fleste som leverer innredning. Sortimo, Edstrøm, Modulsystem, Aluca eller Smartfloor. Mesteparten av problematikken jeg beskriver over vil elimineres, og du får i tillegg en triveligere hverdag. Det unner jeg deg!

Så snakk med din forhandler og krev å få tilbud på dobbelt gulv fra den leverandøren de anbefaler.

 

Gratis Guide:  Slik planlegger du kjøp av varebil  LAST NED NÅ


Eirik Lier's photo

Av: Eirik Lier

Eirik er redaktør i Loydsbloggen og selskapets markedsdirektør: Han har vært med å skape innovative løsninger til flere bransjer, som for eksempel Smartfloor og Paxster. Han er ingeniør og videreutdannet ved Sjøkrigsskolen.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg