Hold verkstedet unna lasterommet i varebilen

Av Eirik Lier 29. november 2016

renault-kangoo-express-Smartfloor.jpg

Hvilke egenskaper bør varebilinnredningen ha for at du skal få mest mulig ut av den? Her er noen tips om hva som skaper effektivitet og gjør din arbeidsdag litt lettere.

Et overordnet mål for alle bedrifter burde være å eliminere sløsing, feil og skader, samt å skape trivsel på arbeidsplassen. Her kan en håndverker faktisk bidra ved å sette seg inn i varebilens rolle og hva ekstrautstyr har å si for en arbeidsdag.

Planlegg kjøp av varebil med denne guiden

Oppbevaring ute av kontroll?

Tradisjonelt har det vært vanlig å innrede varerommet som et verksted. Da denne type løsning kom på midten av 70-tallet, var nok tanken at det skulle bli deilig å slippe å lete etter verktøy. Varerommet ble ryddig, med varelager og verktøy plassert i skuffer og hyller. I tillegg ble det satt opp en arbeidsbenk med permanent verktøy, som for eksempel en skrustikke. På den måten kunne du stå inne i bilen for å få mye av jobben gjort.  

En slik løsning var nok både bra og nyskapende på 70-tallet, men min påstand er at denne innredningstypen passer bedre på et verksted enn i et varerom.

Bilene blir mindre 

krype-inn-i-bilen_blogg621x350.jpg

Varebilene som benyttes i håndverkerbedrifter blir mindre, og dermed har du også mindre plass til rådighet. Derfor er det ikke lenger en naturlig å skulle kunne bevege seg inne i varerommet. 

Forskjellen mellom et verksted og en mellomstor varebil er ganske stor! Plassen er mye mindre i et varerom enn på et verksted. Hvis du innreder varerommet som et verksted, ender du ofte opp på huk inne i varebilen for å få tak i verktøyet ditt.
Ikke særlig behagelig, vel? 

I tillegg er bilen hele tiden i bevegelse. Resultatet er at verktøy blir liggende usikret, på upraktiske plasser og godt synlig. Det er ikke forsvarlig med tanke på eventuelt tyveri.

Velg beste type innredning

Ikke velg en innredning som er designet for verksted, men som faktisk er designet for varebilen. 

Smartfloor-140319_blogg621x350.jpg

Den skal: 

  • Ha plass til alt du trenger 
  • Ha enkel tilgang til det du skal bruke 
  • Skjule verktøyet for allmennheten 

En slik type innredning kjennetegnes ofte som en horisontaldelt innredning. Den er utviklet sammen med håndverkerbransjen med stort fokus på hovedmålene:

  • Øke produktiviteten
  • Skape bedre trivsel for håndverkeren

Du går ikke på Europris og kjøper deg en elektrisk sag til kr. 99,90,-. Det samme gjelder innredning til varerommet: Du kjøper deg ikke en horisontaldelt innredning til lavpris. Du risikerer å få trange og underdimensjonerte skuffer, eller andre kvalitetsmessige mangler selv om de kan virke store nok.

Her kan du lese mer om hva varebilinnredning koster. 

For å ikke gå på en smell, bør du sjekke både nyttelast og hva du får plass til i høyden og dybden. Unngå skuffer som ikke er tilpasset å sette verktøykoffertene på høykant. 

Hvis du ikke tenker over dette, kan en konsekvens være at du likevel må montere ekstrahyller over det horisontaldelte gulvet. Da er du jo komme like langt som på 70-tallet! 

Hvis du vil lese mer nyttig informasjon om varebilinnredninger, last ned vår gratis e-bok:

Gratis Guide:  Slik planlegger du kjøp av varebil  LAST NED NÅ

Temaer: Last, Orden, Dobbelt gulv


Eirik Lier's photo

Av: Eirik Lier

Eirik er markedsdirektør og har vært med å skape innovative løsninger til flere bransjer, som for eksempel Smartfloor og Paxster. Han er ingeniør og videreutdannet ved Sjøkrigsskolen.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg