Den ultimate guiden til mer orden i varebilen

Av Christine Amundsen 2. juli 2019

Elektriker rot

I dette innlegger får du 5 tips til hvordan du raskt kan få enda mer orden på varelageret i varebilen din. Følg dem, og last ned guiden som du kan ta med når du skal rydde i varebilen, slik at du lettere kan ta i bruk tipsene ute i bilen din. 

1. Sjekkliste over hele varelageret

Lag en fysisk sjekkliste over alle komponenter som bør og være med i varebilen. På den måten har du full oversikt over hva som til enhver tid skal være med i bilen. I tillegg har du også en praktisk liste du kan bruke ved innkjøp og supplering. Sjekklisten kan gjerne være en tavle du har festet på bilinnredningen din, slik som rørlegger Jostein viser i denne videoen. 

2. Sorter varelageret ditt i 3 kategorier  

  • Permanent varelager. 
  • Delelager. 
  • Varer du sjelden bruker. 

Med permanent varelager mener jeg spesielt forbruksmateriell som brukes ofte. Og i tillegg et delelager som ikke nødvendigvis benyttes hver dag, men som du vet at du kommer til å bruke én eller flere ganger i løpet av uken.

Ta til slutt en vurdering på om varer som du vet du bruker sjelden, heller skal kjøpes inn ved behov. På den måten tar det ikke opp plass i bilen.

Få gratis guide med 5 konkrete tips til å få orden i varerommet her.

3. Alt som ikke har sin faste plass, kategoriseres som rot
rotete-varebil-elektriker-621x350

Etter å ha ryddet opp varelageret, må du organisere det. Ryddighet og system er en stor vesentlig faktor hvis du ønsker å lykkes i å skape et mer ryddig og effektivt varerom. 

Alt som ikke har sin faste plass, blir rot! 

En bilinnredning i varebilen er kanskje det beste tipset for å skape system. Bruk innredningen slik at du kan plassere varelager og materiell oversiktlig og gi utstyret ditt en fast plass. 

Et eksempel er å gi alt av varelager og verktøy en plass i store skuffer under gulvet. Altså en horisontaldelt innredning, dobbelt gulv eller Smartfloor. Med horisontalt delt innredning vil du alltid ha et stort og ledig gulv til transport av større varer. Enten om det gjelder plass til varmtvannsbereder, sikringsskap eller gipsplater.

Det vil også være mulig med mer tradisjonelle innredningsløsninger. Det krever dog en større grad av ryddighet og disiplin. Oversikten og tilgjengeligheten reduseres betraktelig med en gang gulvet blir overfylt. Derfor er det svært viktig å holde på systemet til enhver tid med slike bilinnredninger. 

Les mer: Få en bedre arbeidsdag med bilinnredning tilpasset ditt yrke 

4. Husk at sikkerhet er viktig, selv i varerommet 

Selv små gjenstander som ligger løst i varerommet kan bli potensielle mordvåpen i en eventuell kollisjon!

Alt i varerommet skal ligge trygt på sin plass eller stroppet fast på korrekt vis.
Igjen kommer vi tilbake til bilinnredning. Dobbelt gulv har helt klart en fordel her, da du får alt verktøy sikret under gulvet, og du har surrefester oppe på gulvet lett tilgjengelig. Som du forstår er det mye som også avhenger av at du har riktig type bilinnredning. Her kan du finne ut hvilken innredning som passer til ditt bruk.

5. Plasser varene med tanke på kjøreegenskaper og hyppighet 

Tenk alltid på tyngdepunktet i bilen, når du plasserer varer. På den måten sikrer du best mulig kjøreegenskaper på varebilen din. 

  • Tunge varer lengst ned 
  • Varer du ikke bruker så ofte lengst inn 
  • Varer du bruker ofte lengst frem og godt synlig 

Hvis du også har varer som helst ikke skal bli utsatt for fuktighet, gjør du smart i å plassere dem så langt unna døråpningene som mulig.

vei-og-landbruk-621x350-Smartfloor

Med disse tipsene i bakhånd vil du kunne skape et varerom som bidrar til en bedre arbeidsdag for deg selv. For å gjøre det enda enklere for deg, har vi laget en gratis guide som viser tipsene du har lest her på en enkel og effektiv måte. 

Last den ned og ta den opp på telefonen din mens du planlegger hvordan du kan skape mer orden i din arbeidsbil. 

Få gratis guide:  5 konkrete tips til å få orden i varerommet

Temaer: Last, Orden, Dobbelt gulv, bilinnredning, Smartfloor


Christine Amundsen's photo

Av: Christine Amundsen

Christine er vår digitale ekspert og leder arbeidet med bedriftens innholdsproduksjon. Hun har en Bachelor i markedsføring/økonomi og visuell kommunikasjon fra Markedshøyskolen og har tidligere jobbet i filmbransjen der hun fikk verdifull erfaring med bruk av sosiale medier i markedskommunikasjon.

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg