Gjør varebilen deg til en dårligere håndverker?

Av Jan-Erik Hansen 27. august 2019

Smartfloor-Jan-rørlegger-i-action

Hva kreves av varebilen for at den skal bidra slik at du får en mer produktiv arbeidsdag? I dette innlegget får du vite hvilke grep du må ta for å bli en mest mulig effektiv håndverker. 

Godt inntrykk gir gode referanser

Mange håndverkere er avhengig av gode tilbakemeldinger fra tidligere kunder. Det er en kjent sak at flere oppdrag gjerne blir booket via slike referanser.

Det inntrykket du gir når du møter opp på arbeidsplassen, samt hvordan du faktisk jobber, påvirker inntrykket kunden sitter igjen med. Liker de den jobben du gjør, kommer det med stor sannsynlighet lede til at du får flere oppdrag. 

Det du kanskje ikke har tenkt så mye på, er hvor avgjørende bilen din er i møtet med kunden. Varebilen er faktisk ett av dine viktigste verktøy i arbeidsdagen. Og den forteller omgivelsene hva slags type håndverker du er. 

Det gjelder derfor å ha en varebil og et varerom som er: 

  • Riktig utstyrt
  • Ryddig og ren
  • Enkel å håndtere

Her finner du en sjekkliste for å enkelt skape orden i varerommet

SmartfloorX_Snekker_skrustikke

Dette skal varebilen gjøre for deg 

For at en varebil skal fungere bra for deg og bedriften, finnes det en rekke krav den burde oppfylle. 

Les mer: Tilbehøret som gjør at du slipper å rote rundt i varerommet. 

Gjøre deg produktiv 

Bilen må være tilrettelagt slik at du kan være så produktiv som mulig.

Kundene dine forventer at oppdraget blir utført etter de avtaler som er gjort i forkant. Her spiller din produktivitet en stor rolle. Hvis tidsrammen som er satt for oppdraget overskrides, vil du risikere å bli oppfattet som useriøs. 

Siden mange av oppdragene til en håndverker har sammenheng med gode refaranser, er dette risikabelt for fremtidige oppdrag. Samtidig betaler gjerne kunden for antall timer, og dermed har de en forventning om at arbeidet som gjennomføres er faktisk arbeid, og ikke så mye "leting etter verktøyet"-arbeid. En ryddig og systematisk innredet varebil minimerer sjansen for å bruke mye tid på å lete. 

Les mer: Ryddig varebil gjør deg til en mer effektiv håndverker

Gi et bra inntrykk 

Et godt førsteinntrykk har mye å si. 

Det er ikke bare produktiviteten som har innvirkning på arbeidet ditt. Det inntrykket du og bilen din gir, har en stor påvirkning. Er bilen ryddig, organisert og klar for jobben, vil dette automatisk sende signaler til kunden om at du er en seriøs og bra håndverker. Bilen går hånd-i-hånd med ditt profesjonelle image.

 

Gjøre det enklere å jobbe 

Bilen må være tilpasset din arbeidsdag.

Med riktig type bilinnredning vil du få bedre oversikt over alt utstyr i varerommet. Stikkord er gode lastemuligheter, god belysning og system i varelageret. Målet er å ha såpass god oversikt at du slipper unødvendige turer til grossisten. Samtidig vil du ha enklest mulig tilgang på alt utstyr. Riktig bilinnredning superviktig. 

Les mer: Bilinnredning tilpasset yrket ditt

SmartfloorX_begge_NO_color_adj.1

Her ser du et eksempel på hvordan yrkestilpasset bilinnredning kan gjøre det enklere å jobbe. I filmen er varerommet tilpasset en rørlegger og en elektriker. 

Finn ut mer om Smartfloor X ved å laste ned produktkatalogen. 

LAST NED  SMARTFLOOR X PRODUKTKATALOG

3 tips for å bli en mer produktiv håndverker

  1. Lag en sjekkliste for alt av verktøy og varelager
  2. Gi verktøyet ditt en fast plass i varerommet
  3. Gjør det enklest mulig å komme til det du trenger i arbeidsdagen

Disse 3 tipsene gjør det mulig for deg å få en arbeidsbil hvor du har lett oversikt i varerommet. Samtidig vil du oppleves som en mer profesjonell håndverker for kundene dine, fordi du ser ryddig ut og bruker mindre tid på leting. 

Her finner du en sjekkliste for å enkelt skape orden i varerommet

Temaer: Kjøpe varebil, Orden, Dobbelt gulv, bilinnredning


Jan-Erik Hansen's photo

Av: Jan-Erik Hansen

Jan-Erik er Account Manager i Loyds Industri og har lang erfaring innen salg. Han jobber målrettet med vedlikehold og opplæring av produkter og rutiner hos bilforhandlere i Norge. I tillegg er han vår Smartfloor Inbound Sales ekspert.

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

LAST NED SMARTFLOOR BROSJYRE   TIL DIN BILMODELL HER

Siste innlegg