Er du lei av å måtte krype inn i varerommet for å finne verktøy og materiell?

Av Anders Romberg 6. november 2018

krype inn i bilenJeg har sagt det før og jeg sier det igjen; reoler og hyller hører ikke hjemme i en liten eller mellomstor varebil! Hvorfor skal du behøve å krype inn i et trangt varerom for å finne ting, når det finnes innredning som gjør at du når alt fra utsiden?

Smarthjem

I hjemmet får vi stadig nye hjelpemidler som gjør det både lettere og tryggere for oss å utføre dagligdagse gjøremål.

adult-apple-blur-225232

Du våkner om morgenen av taklysets behagelige, simmulerte soloppgang satt til lyden av fuglekvitter, og en varmluftsovn setter inn for å gjøre tidsrommet mellom dyne og slobråk litt mer behagelig. Når du går ut av senga blir taklyset enda litt sterkere, og fuglekvitteret erstattes med dagens nyheter, mens den praktisk plasserte værstasjonen forteller deg hvordan du skal kle deg for hva værgudene på Meteorologisk Institutt har i vente for deg. Og når du går ut av soverommet slukkes lyset, og radioen slås av.

Lysene følger deg på din vei fra rom til rom, og allerede før du har kommet deg inn på badet står både radioen og lyset på der inne også, og slår seg av når du går og «følger etter» deg til kjøkkenet. Idet du åpner kjøleskapet setter kaffetrakteren i gang, slik at alt står klart til en kopp kaffe etter frokost, som du tar med inn på stua. Da slår TV-en seg på med noe du er interessert i, og mens du har fem til ti velsignede minutter før du må ut døra, blir rommet nesten umerkelig lysere, slik at du våkner enda litt mer og er klar for dagen. Men frykt ei å bli forsinket, for når klokka nærmer seg «kritisk» slår TV-en seg av og taklyset blinker som ved siste servering, og da er det bare å komme seg ut til bilen, som selvsagt er ferdig oppvarmet.

Det klassiske «hvilken-jakkelomme-ligger-nøklene-mine-i-nå-da»-ritualet er en middelaldersk skikk, og i ditt høyteknologiske hjem er det nok at du går ut døra, så sørger det smarte hjemmet ditt for å både låse, slå på alarmen og skru av alt som skal skrus av; kaffetrakter, lys, TV og det andre. Og du trenger ikke bekymre deg for å komme hjem til hverken brann, vannlekkasje, innbrudd eller rømte kjæledyr, for alt dette er under oppsyn slik at du beskjed med en gang, og kan sjekke det fra hvor enn du er, hvis det skjer noe.

Kilde: www.tek.no

Du kan lese hele artikkelen her

Det er kanskje ikke alle som har kommet helt hit ennå, men bare vent – det er kun spørsmål om tid før alle har en eller annen versjon av et «Smarthjem».

Toyota_Smartfloor_Borge_Rr

Smartinnredning

Så hvorfor skal du holde igjen på utviklingen når det gjelder arbeidsplassen din? Varebilen bruker du i jobben hver dag og effektivitet her er egentlig ennå viktigere enn i hjemmet. Hvis du sparer 20 minutter om dagen fordi du slipper å måtte krype inn i varerommet hver gang du skal ha tak i noe, kan det bety store besparelser i økonomien. Se hvor mye du kan spare her. Våre undersøkelser bekrefter at håndverkere som bruker utvendig betjente innredningsløsninger sparer minimum 20 minutter pr. dag, sammenlignet med tradisjonell varebilinnredning! Utvendig betjente innredningsløsninger er ekstra høye skuffer, som i en mellomstor varebil rommer totalt opp til 1 kubikkmeter. Det finnes flere leverandører på markedet som tilbyr denne typen smarte innredningsløsninger. Med et slikt ekstra høyt dobbelt gulv får du tak i alt utenifra og du slipper å krype inn i varerommet for å finne det du trenger.

Hvorfor monterer så mange håndverkere fortsatt gammeldagse innredninger i bilene sine?  

I tidligere blogginnlegg har vi presisert at hyller og reoler hører hjemme på et verksted – og ikke i en varebil! Les blogginnlegget her. Utviklingen går fremover og jeg stiller et stort spørsmålstegn ved hvorfor så mange håndverkere fortsatt monterer gammeldagse innredninger i varebilene sin. Skyldes det frykt for noe nytt? Neppe. De fleste håndverkere er opptatt av nye verktøy og løsninger som kan gjøre arbeidsdagen deres enklere og mer effektiv. Skyldes det pris? Nei, ikke hvis de har sammenlignet «epler og epler».   

Jeg tror derimot det skyldes en miks av vaner, falsk trygghet, misoppfatninger, gode relasjoner, samt god markedsføring og overbevisning fra leverandører av tradisjonell innredning. Jeg tør å påstå at 90% av alle håndverkere som kjører en liten eller mellomstor varebil vil få en enklere, mer effektiv og ikke minst mer økonomisk arbeidsdag med en moderne horisontaldelt innredning.

Rot og ryddig bil NY-1

Her har vi gjort en liten sammenligning som forklarer hvorfor du skal velge horisontaldelt innredning i en moderne varebil:

Roar Reol

 • Roar Reol bruker masse tid på å lete etter verktøy og materiell.
 • Roar har ikke orden på logistikken siden han ikke har full oversikt over hva som befinner seg i bilen hans.
 • Han må krype inn i et trangt varerom, løfte på ting og rote i hyller for å finne det han trenger
 • Han må laste om bilen hver gang han skal transportere større varer. Når Roar Reol for eksempel skal ha med seg et sikringsskap er det rett og slett for fullt i bilen, og han må flytte deler av innholdet i varerommet ut av bilen for å få plass.
 • Roar opplever at det blir skader på brytere og annet materiell fordi det ikke ligger beskyttet i varerommet.
 • Det blir også skader på verktøy og materiell som blir liggende underst på det rotete gulvet.
 • Det største problemet er at Roar Reol går gjennom hverdagen frustrert og møkk lei av å lete, krabbe og rydde.

Håkon Horsiontal

 • Håkon Horisontal finner alltid det han vil ha fordi alt av verktøy og materiell ligger lett tilgjengelig på sin faste plass i skuffene.
 • Håkon vet til enhver tid hva han har i bilen og har dermed full koll på logistikken.
 • Han slipper å måtte krype inn i et trangt varerom fordi han får tak i alt han trenger fra utsiden av bilen.
 • Håkon har alltid et stort og ledig gulv når han skal transportere større varer.
 • Han opplever aldri at det blir skader på brytere og annet materiell fordi det ligger godt beskyttet i de store skuffene.
 • Det beste av alt er at Håkon Horisontal alltid er i godt humør fordi han har en trivelig og effektiv arbeidsdag der han slipper å lete, krabbe og rydde :)

Hvis du fortsatt er i tvil kan du ta vår innredningstest her:

 Hvilken innredning passer best for deg?  TA TESTEN 

Temaer: Pris, Last, Kjøpe varebil, Orden, Dobbelt gulv, Varelager i varebilen, bilinnredning, varebilinnredning, Smartfloor, transport, flåteansvarlig, flåte, bilansvarlig


Anders Romberg's photo

Av: Anders Romberg

Anders har lang erfaring fra reklame- og designbransjen og jobber som konseptutvikler ved Loyds. I løpet av karrieren har han drevet eget reklamebyrå og vært båtbygger. Nå er han med å forme nye produkter og er spydspissen i Loyds satsning innen prosess- og produktinnovasjon.

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg