Hvor ofte er du innom grossisten i løpet av uka?

Av Jan-Erik Hansen 18. juli 2017

 

Hvor ofte er det egentlig vanlig å være innom grossisten i løpet av en uke for den «gjennomsnittlige håndverker»? Jeg har snakket med flere grossister i Østfoldområdet for å høre hvor ofte de tok turen til sin lokale grossist. Og jeg lærte raskt at det var store variasjoner blant de fleste.

Min tur til grossistene var nok ganske annerledes enn for de fleste kunder som er innom. Jeg var der for å snakke med håndverkeren, med et mål. Få svaret på spørsmålet:

«Hvor ofte er du innom grossisten i løpet av en arbeidsuke?»

Samtlige jeg snakket med sukket da jeg spurte. Sukket representerer den mistanken jeg hadde før jeg dro: De fleste er innom grossisten mer enn det de skulle ønske.

19987476_10158969499345463_1692751886_n.jpg

Alle jeg snakket med var hos grossist for å hente varer for ett eller flere oppdrag. Og selv om flere hadde en kaffekopp (eller pølse i hånda), var ikke dét hovedgrunnen til besøket. Drømmescenarioet er jo selvsagt å dra innom grossisten færrest mulig ganger, men jeg har inntrykk av at mange ikke planlegger oppdragene godt nok. Konsekvensen er flere turer daglig. Antall besøk kunne vært redusert ved å ha en ryddig varebil med et oversiktlig varelager. En innredning som hjelper med å skape system i varebilen og orden i verktøylageret.

Les mer her: 5 tips til en ryddigere varebil

Den tallrike fasitplumber-1832224_1920.jpg

Det er helt klart et stort skille på de som driver service og de som er på prosjekt når det kommer til antall turer til grossist, men som jeg nevnte tidligere er de der for å hente varer og verktøy til ett eller flere oppdrag.

Jeg har snakket med både daglig ledere, elektrikere, rørleggere og ansatte hos flere grossister. Her er min oppsummering av hvor ofte «den gjennomsnittlige håndverkeren» er innom grossisten i løpet av en uke. Her er en oppsummering av antall ganger de er innom, sortert på om de driver serviceoppdrag eller prosjekt. 

Prosjektoppdrag Serviceoppdrag
Gjennomsnitt på 2,5 gang i løpet av arbeidsuka. Gjennomsnitt på 15,5 ganger i løpet av arbeidsuka. 

I bunn og grunn er de innom ganske ofte! Flere ganger enn det jeg hadde forventet - spesielt de som driver med serviceoppdrag. En servicehåndverker besøker grossist inntill 5 ganger så mye som en prosjekthåndverker. Hvorfor? En prosjekthåndverker har en mer forutsigbar arbeidsuk,e enn det en servicehåndverker har. Og dermed er det nok enklere å planlegge hva slags type utstyr som er nødvendig. 

Jeg sier ikke at det er feil å kjøre innom grossisten, men å kjøre innom grossisten oftere enn nødvending er feil. Hvis du har et oppdrag som tilsier et besøk eller du har planlagt å kjøre innom, skal du selvfølgelig det. Med orden og oversikt i varebilen, kan også service-håndverkeren unngå unødvendige besøk hos grossist.

Tenk over om du er der fordi det er absolutt nødvendig, eller om du er innom fordi du ikke har planlagt godt nok. Egentlig er det jo ganske kjipt å kjøre retur på varer som ikke ble brukt, fordi du kjøpte inn for mye. I stedet har det blitt en rutine på å returnere ubrukte varer.

Kjøper du inn for sikkerhets skyld?

IMG_0173-919208-edited.jpg

Du har egentlig ikke helt oversikt i varebilen, så du kjøper inn litt ekstra materiell for sikkerhets skyld. Hvis du føler deg truffet, må du gjøre noe med det. Unngå besøk som avbryter oppdraget du er på. Det tar unødvendig mye tid. Unngå å måtte stoppe det du holder på med for å kjøre til grossisten for å hente noe du har glemt eller noe du trodde du hadde.

Les mer her: Unngå disse 5 tabbene når du kjøper varebil

Det hele handler om planlegging, riktig innstilling og riktig type innredning. Få oversikt i varebilen og verktøy ved å håndtere det på riktig måte. Hvis du er usikker på hvilken type innredning som passer deg, ta gjerne vår test. Her svarer du på noen enkle spørsmål ut i fra ditt behov og du får svar på hvilken type varebilinnredning du burde ha i varerommet.

Hvilken innredning passer best for deg?  TA TESTEN 

Temaer: Orden


Jan-Erik Hansen's photo

Av: Jan-Erik Hansen

Jan-Erik er Account Manager i Loyds Industri og har lang erfaring innen salg. Han jobber målrettet med vedlikehold og opplæring av produkter og rutiner hos bilforhandlere i Norge. I tillegg er han vår Smartfloor Inbound Sales ekspert.

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg