5 attributter din varebilinnredning må ha

Av Eirik Lier 19. februar 2019

Varebilinnredning Merceds VitoKjøper du en bilinnredning som ikke tåler vekten som kreves eller en innredning som ryker etter et års bruk, taper du både tid og penger. Derfor er det viktig å ha en god varebilinnredning, enten om du ser etter innredning til din Toyota varebil eller innredning til VW Transporter. 

Du må ha den beste kvaliteten på det verktøyet du bruker til daglig. Å kunne stole på at verktøyet ditt tåler tøff bruk nesten hver dag, hele året, er en selvfølge. Du må også vite at verktøyet leverer alle de funksjonene det er designet til å utføre. Gjelder det samme når du velger varebilinnredning til arbeidsbilen din?  

Finn ut hvilken innredning som passer deg. Trykk her.

Hva er en bra bilinnredning? 

Her er 5 attributter jeg mener enhver varebilinnredning burde ha: 

1. God nyttelast

Det er ikke sjelden at verktøy- og varebeholdning i en arbeidsbil veier opp til 500 kg. Velger du en horisontaldelt varebilinnredning, altså en stor skuff i varerommet, er det avgjørende at denne har store nok skuffer til å romme alt av verktøy og materiell under gulvet. Skinner, materialer og konstruksjon må tåle den store vekten og påkjenningen de blir utsatt for.

Smartfloor Peugeot

En varebilinnredning i aluminium som ikke veier mer enn 80 kg, vil ikke tåle den store belastningen 500 kilo er. Derfor burde du ofre noen kilo av bilens totale nyttelast og heller gå for en solid innredning i stål. Disse er faktisk konstruert for å tåle en slik belastning. 

Her kan du få mer info om egenvekt, nyttelast og totalvekt

2. Varebilinnredning med solide skinner

Skuffene i en horisontaldelt innredning må tåle både last på 100-250 kg pr skuff. Skuffene skal også åpnes og lukkes utallige ganger i løpet av året. Det er helt avgjørende at skinnene i en slik bilinnredning tåler den ekstreme belastningen  Tenk på den påkjenningen som oppstår når en skuff med 250 kilo last skal åpnes og lukkes flere tusen ganger i året. 

Skinnene må være dimensjonert og testet for ekstreme belastninger som dette. 

3. En innredning med innebygd låsesystem 

Når du står parkert i oppoverbakke er det helt avgjørende at skuffen har en form for låsemekanisme. Du vil ikke risikere at skuffen kommer susende mot deg når du åpner den. Har bilinnredningen innebygd låsesystem vil du unngå skader ved et slikt scenario.

4. En bilinnredning som gir beskyttelse mot været

En varebilinnredning der hele eller deler av løsningen er konstruert i tre, vil sannsynligvis være et dårlig valg for mange håndverkere, siden mye av arbeidet foregår ute. Å sørge for at innredningen din tåler fuktighet er derfor svært viktig. 

5.  Varebilinnredning med høye skuffer og nok volum

Innredning i en Mercedes varebil, Peugeot varebil eller Volkswagen Transporter, bør romme et volum på minimum 1000 liter.

Varebilinnredning i Volkswagen Caddy bør romme minimum 700 liter. Pass også på at bilinnredning ikke har for mange små skuffer. Dette går ut over volumet.

Velg derfor en skuffeinnredning med færre, store skuffer.

Hvilken bilinnredning skal du velge? 

Leverandører av varebilinnredninger er for eksempel: 

  • Modulsystem 
  • Wurth Norge
  • Loyds Industri
  • Rygge varebilinnredning  
  • Lafinto

Et eksempel på en innredning som gir deg de fordelene jeg har nevnt i dette innlegget er Smartfloor. 

IMG_1030

Denne innredningen gir deg også maks utnyttelse av volumet i skuffene, fordi høyden på skuffen er 37 cm. Dette gjør at du får du plassert nesten alle typer verktøykofferter på høykant i skuffene.

Vi har utviklet en enkel test som gir deg svar på hvilken bilinnredning som passer for deg og ditt bruk. Den er helt gratis. Hvis du er usikker eller vurderer ny varebilinnredning, kan testen hjelpe deg et stykke på vei. Ta den ved å trykke på knappen under. 

Hvilken innredning passer best for deg?  TA TESTEN 

Temaer: Økonomi, Pris, Last, Kjøpe varebil, Orden, Dobbelt gulv, Varelager i varebilen, bilinnredning, varebilinnredning, Smartfloor


Eirik Lier's photo

Av: Eirik Lier

Eirik er markedsdirektør og har vært med å skape innovative løsninger til flere bransjer, som for eksempel Smartfloor og Paxster. Han er ingeniør og videreutdannet ved Sjøkrigsskolen.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg