Derfor bør du snakke med en forhandler før du kjøper ny varebil

Av Jan-Erik Hansen 2. oktober 2018

byggservice innlandetVarebilselgeren kan varebil! Selgeren har varebil som yrke og har garantert mye å tilby deg som skal kjøpe varebil for første gang. En ekstra runde hos forhandleren gir deg større mulighet til å sitte igjen med en komplett varebil som dekker alle dine behov.

Planlegg kjøp av varebil med denne guiden

Når du skal kjøpe varebil for første gang er det mye å ta hensyn til. Hvem skal du søke råd hos, og hva burde du vite i forkant av kjøpet? Mye kan gjøres ved å søke informasjon på nett, snakke med venner og kollegaer som har kunnskap og erfaring med varebil. Mitt råd er i tillegg å ta kontakt med en dyktig varebilselger som kan gi deg forslag til en bil skreddersydd dine behov.

Det er ikke alt du finner på nett:

Hvilken størrelse trenger du på bilen? 
Hva skal bilen trekke (vekt på henger)? 
Nybil eller bruktbil? 
Lease eller kjøpe varebilen? 
Hvilken forsikring trenger du?
Hvilken type bilinnredning trenger du?

T6 byggeplass 6.snekker

Her er noen tips!

Tips 1: Kartlegg hvilke oppgaver du skal utføre med varebilen  

Jobber du i anleggsbransjen trenger du en bil med en røffere innredning og som tåler mye juling og påkjenning.

Jobber du i servicemarkedet som elektriker eller rørlegger kan kanskje ditt varebilbehov dekkes av en mindre varebil, avhengig av om du pleier å frakte større varer eller ikke i løpet av arbeidsdagen.

Jobber du i anleggsbransjen vil du trolig ha behov for en større bil fordi du gjerne har med deg mer verktøy og utstyr enn når du jobber i servicemarkedet.

Alt dette vil kartlegges gjennom en inngående samtale med varebilselgeren, slik at dere sammen kan få avdekket alt som kan dukke opp gjennom en arbeidsdag.

Tips 2: Få en komplett pakke

Tilbudet du får hos forhandler blir ofte komplett. En slik pakke kan inneholde: 

  • Serviceavtale
  • Vedlikeholdsavtale
  • Dekkhotell
  • Varebilinnredning
  • Profilering

Det vil være en fordel for deg å sette sammen en komplett pakke med én gang, slik at du slipper en eventuell etterbestilling og montering. En ettermontering kan koste mer enn hvis du vet hvilken løsning som gir deg best utbytte med det samme.

Hvis du vet at du skal frakte mye store varer og ønsker at varerommet ditt skal holdes ryddig, er en innredningsløsning med ekstra høyt dobbelt gulv med store skuffer under en smart løsning. Velg denne varebilinnredningen med en gang og ikke vent til du har brukt varebilen en stund.

Tips 3: Finn riktig finansiering for deg

Du har to alternativer når det gjelder finansiering av varebilen, du kan enten kjøpe eller lease den.

Har du anledning til å betale hele bilens kjøpesum, slipper du kostnader til finansiering. Langt vanligere er det å enten lånefinansiere eller lease varebilen. Sammen med bilselgeren kan du finne en finansieringsløsning som passer deg og din bedrift.

Hvis du velger å lease varebilen får du forutsigbare utgifter og du vet hva du må forholde deg til. Samtidig slipper du å binde opp bedriftens kapital i varebilen.

I tillegg til kostnader som serviceavtale og forsikring, kan du også bake inn bilinnredningen i leasingprisen, slik at hele bilutgiften blir en fast utgift hver måned. Dette er en løsning som passer nyetablerte godt, fordi du får mer oversikt over det månedlige budsjettet.

Les mer om leasing her.

2 bilder.elektriker

Tips 4: Ikke undervurder behovsanalysen

Det å møte og snakke med en varebilselger er en prosess du ofte kommer godt ut av. Du vet hva du skal jobbe med og hvilke utfordringer du møter i arbeidsdagen, og varebilselgeren vet hvilke bilmodeller, utstyr og løsninger som finnes for å gjøre det enklere for deg.

Forhandleren sitter med mye kunnskap om varebil og tilbehør, mens du vet akkurat hva du trenger i en varebil.

Les mer om varebilkjøp og varebilinnredning i vår gratis e-bok.  

Gratis Guide:  Slik planlegger du kjøp av varebil  LAST NED NÅ

 

Temaer: Økonomi, Pris, Sikkerhet, Last, Leasing, Kjøpe varebil, Orden, Profilering, Dobbelt gulv, Varelager i varebilen, bilinnredning, varebilinnredning, Smartfloor, transport


Jan-Erik Hansen's photo

Av: Jan-Erik Hansen

Jan-Erik er Account Manager i Loyds Industri og har lang erfaring innen salg. Han jobber målrettet med vedlikehold og opplæring av produkter og rutiner hos bilforhandlere i Norge. I tillegg er han vår Smartfloor Inbound Sales ekspert.

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg