Hvordan skape et bedre førsteinntrykk når du er ute hos kunden?

Av Christine Amundsen 6. juni 2017

woman-1484279_1920.jpg

Førsteinntrykket kan være avgjørende for hvordan andre oppfatter deg og hva de forventer av din oppførsel. Det danner grunnlaget for hvordan vi tror et annet menneske vil oppføre seg i fremtidige situasjoner. Førsteinntrykk er viktig når du skal på den første daten, et jobbintervju og generelt de gangene du ønsker å fremstå som den beste versjonen av deg selv. Det er også veldig viktig for alle som leverer servicetjenester.

Er du eksempelvis leder i en håndverkerbedrift må du drille de ansatte på førsteinntrykk. Du har en eneste mulighet når du møter kunden for første gang til å skape et riktig inntrykk, og du må bruke den godt.

Forskning.no skriver blant annet dette om førsteinntrykk:

«Vi er vant til en bestemt atferd fra mennesker omkring oss og biter derfor mer merke i oppførsel som ikke ligger innenfor normene. Dårlig oppførsel ved ett tilfelle gjør at folk antar det vil skje igjen.»

For en håndverkerbedrift betyr det rett og slett at førsteinntrykket kan ha noe å si for kundens totalopplevelse. Mislykkes du i å skape et godt inntrykk hos en potensiell kunde, kan det ha avgjørende utslag på salgets gang. I verstefall mister du oppdraget og inntektskilden.  

Planlegg kjøp av varebil med denne guiden

 4 x 20-regelen

4 x 20-regelen img-912994-edited.jpg


Innen salg bruker man gjerne 4 X 20-regelen som et utgangspunkt for å skape bedre førsteinntrykk.

  • 20 første sekundene
  • 20 første ordene
  • 20 første bevegelsene
  • 20 øverste cm

Tenk på de første 20 sekundene og de 20 første ordene du sier bør være gjennomtenkt. Det samme gjelder de 20 første bevegelsene du gjør. Bruk de 20 øverste cm av hodet ditt.

Den forklarer hvordan et førsteinntrykk skapes og er flittig brukt av salgsorganisasjoner i hele verden. 

Det er ikke bare dårlige inntrykk mennesker legger merke til, men også de gode. Følger du 4 x 20 regelen, vil sjansen være større for at dine nye kunder vil få en forsterket positiv opplevelse av deg. Det vil i tillegg bidra til en positiv omtale om ditt firma og kan i bestefall gi bedre omdømme og flere kunder.

Start med en ryddig varebil

Kangoo F1 sort2.jpg

Jeg liker godt artikkelen fra forskning.no, og hva de skriver om førsteinntrykk. Spesielt vil jeg utheve dette:

«Vi legger merke til alle slags spektakulære prestasjoner eller underlige måter å oppføre seg på – og det gjelder både positive og negative inntrykk. Rett og slett fordi de avviker markant fra det vi er vant til å se.»

Dette fikk meg til å tenke på alle håndverkere jeg har snakket med i løpet av min karriere. Veldig ofte hører jeg om rotete varebiler der verktøyet faller ut så fort de åpner bakluka. Verktøy som blir ødelagt, glemt og hvor mye tid en håndverker bruker på å lete i løpet av et oppdrag.

Les mer her: Slik velger du riktig innredning

Faller en utenfor «statistikken» legges det mer merke til og inntrykket som dannes blir vanskeligere å endre på senere.  Tenk hvis du kunne hatt en varebil som så strøken ut. En varebilinnredning som bidro til enklere tilgang til verktøy og som kunne redusert skader som oppstår på verktøyet under kjøring. Tror du ikke at kunden din ville lagt merke til at akkurat din bil var mye mer ryddig enn hva de har erfart med andre leverandører? Det tror jeg.

Ønsker du en mer ryddig varebil for å skape et bedre inntrykk, men du er usikker på hvilken innredning som kan hjelpe deg? Ta vår gratis innredningstest.

Hvilken innredning passer best for deg?  TA TESTEN 

Temaer: Orden


Christine Amundsen's photo

Av: Christine Amundsen

Christine er vår digitale ekspert og leder arbeidet med bedriftens innholdsproduksjon. Hun har en Bachelor i markedsføring/økonomi og visuell kommunikasjon fra Markedshøyskolen og har tidligere jobbet i filmbransjen der hun fikk verdifull erfaring med bruk av sosiale medier i markedskommunikasjon.

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg