6 tips for å innrede den optimale rørleggerbilen

Av Anders Romberg 10. april 2018

Smartfloor ekstra utstyr
Er du rørlegger og ønsker bedre system og orden i varerommet på bilen din? Her finner du 6 tips til hvordan innrede et optimalt varerom før rørleggere.

Jeg tar utgangspunkt i at du har en mellomstor varebil med horisontaldelt innredning, også kalt ekstra høyt dobbelt gulv, eller smartfloor.  Er du usikker på hvilken type varebilinnredning som passer deg best kan du ta vår innredningstest og du får svaret på få minutter.

 Hvilken innredning passer best for deg?  TA TESTEN 

Det blir fort rotete på gulvet

Med en horisontaldelt innredning skal du i utgangspunktet alltid ha tilgang til et stort og ledig gulv i bilen. Jeg vet likevel at selv om du har store skuffer under gulvet til oppbevaring av verktøy og materiell så har det en tendens til å fylle seg opp på gulvet. Det er fordi jo mer plass desto mer fyller du på med ting, og det kan derfor fort bli liten plass til det vi egentlig skal bruke gulvet til. Som for eksempel oppbevaring av rørdeler, gardintrappa, rør-i-rør kartonger og kveiler, samt transport av større varer som varmtvannsberedere etc.

Les også om hvordan innføre 5S i servicebilen

Det hjelper ikke å rydde hvis ikke ting har sin faste plass

Ok - så rydder du på gulvet og alt er fint og flott, men hvor lenge varer det? Etter kun et par dager opplever du igjen at gulvet er like rotete og at ting sklir rundt på gulvet, gardintrappa ligger i veien for andre varer, rør-i-rør kartongene og/eller kveilene havner alltid oppå alt det andre som ligger på gulvet, rørdeler ruller rundt på gulvet osv. Og du er like langt! Hva gjør du så for å unngå dette?

gulvboks skrustikke varerom

Her er 6 tips til hvordan du kan innrede den optimale rørleggerbilen:

  1. Monter en «veggboks» som holder rør-i-rør kartonger og rørkveiler på plass langs den ene siden av varerommet. Med en slik boks har du alltid lett tilgang til produktene og du slipper at kartongene og/eller kveilene alltid blir liggende oppå alt det andre som ligger på gulvet. Dersom du en dag ikke har med deg rør-i-rør kan boksen klemmes helt flat inntil veggen for maks utnyttelse av gulvplassen.
  2. Bruk en egen gulvboks til rørdeler, som gjør at alle litt lengre rør har sin faste plass på gulvet, og ikke sklir rundt i bilen. Enkelt og legge i og enkelt å ta ut av. Boksen kan også lett flyttes ut av bilen ved behov for større gulvplass.
  3. Bruk også en mindre boks til kortere kobberrør som plasseres inntil skilleveggen i varerommet. Dette gir deg sikker oppbevaring og full oversikt over alle kortere rørdeler du har med deg. Skulle du være uheldig å kollidere er dette er også det sikreste stedet å oppbevare tunge ting som spisse spett og lange bor.
  4. Monter en skrustikke. En skrustikke er alltid fin å ha for kutting av kobberrør og annet. Bruk en type med teleskopløsning eller enkel av og på montering slik at du alltid har stikka lett tilgjengelig, uten at den er i veien for andre ting på gulvet når den ikke er i bruk.
  5. Få gardintrappa opp under taket! Gardintrappa er stor og tar opp mye plass, og har en tendens til alltid å ligge i veien for andre varer og verktøy på gulvet. Med en fleksibel stigeholder i taket skal den være lett å få tak i, lett å henge opp, og alltid ute av veien når du ikke bruker den.
  6. Gå til innkjøp av egne perforerte gjennomsiktige plastbokser til oppbevaring og transport av for eksempel rørbend og stusser. Mange håndverkere bruker lite egnede pappesker eller plastposer til oppbevaring av materiell. Disse har lett for å gå i stykker og det er vanskelig å se hva som befinner seg i de, samt at de er vanskelige å plassere på gulvet. Med en type perforerte plastbokser er det enkelt å se hva du har med deg. Boksene er lette å plassere, de kan enkelt flyttes ut og inn av bilen, samt at de kan stables i høyden ved behov.

SJEKK UT TILBEHØR TIL RØRLEGGERBILEN HER

Optimalt system

Med dette enkle ekstrautstyret får du et optimalt system på gulvet i varebilen din.

Akkurat som at alt i skuffene har sin faste plass, får du nå også full utnyttelse og system oppe på gulvet. Du slipper å måtte rydde bilen hver helg og kanskje aller viktigst; du slipper å måtte tømme gulvet for alt mulig ting hver gang du skal frakte litt større varer. 

Kjenner du at det er behov for en ny bilinnredning, men usikker på hvilken type som vil være best for deg? Vi har laget en helt gratis test som gir deg den hjelpen du trenger før du velger ny bilinnredning. Ta den nå: 

HVILKEN BILINNREDNING PASSER DEG?   TA TESTEN HER.

 

Temaer: Orden


Anders Romberg's photo

Av: Anders Romberg

Anders har lang erfaring fra reklame- og designbransjen og jobber som konseptutvikler ved Loyds. I løpet av karrieren har han drevet eget reklamebyrå og vært båtbygger. Nå er han med å forme nye produkter og er spydspissen i Loyds satsning innen prosess- og produktinnovasjon.

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg