6 smarte tips til en bedre elektrikerbil

Av Anders Romberg 8. mai 2018

Elektrikerhylle2.lowEr du elektriker og ønsker bedre system og orden i varerommet på bilen din? Her finner du 6 tips til hvordan innrede et optimalt varerom for elektrikere.

Jeg tar utgangspunkt i at du har en mellomstor varebil med horisontaldelt innredning, også kalt ekstra høyt dobbelt gulv, eller Smartfloor.  Er du usikker på hvilken type varebilinnredning som passer deg best kan du ta vår innredningstest og du får svaret på få minutter.

Bilinnredningstesten: TEST DEG SELV

Det blir fort rotete på gulvet

Med en horisontaldelt innredning skal du i utgangspunktet alltid ha tilgang til et stort og ledig gulv i bilen. Jeg vet likevel at selv om du har store skuffer under gulvet til oppbevaring av verktøy og materiell så har det en tendens til å fylle seg opp på gulvet. Det er fordi jo mer plass desto mer fyller du på med ting, og det kan derfor fort bli liten plass til det vi egentlig skal bruke gulvet til. Som for eksempel oppbevaring av kveiler, gardintrappa, kabelesker, samt transport av større varer som sikringsskap etc.

Les også om hvordan innføre 5S i servicebilen

Det hjelper ikke å rydde hvis ikke ting har sin faste plass.

Ok - så rydder du på gulvet og alt er fint og flott, men hvor lenge varer det? Etter kun et par dager opplever du igjen at gulvet er like rotete og at ting sklir rundt på gulvet, gardintrappa ligger i veien for andre varer, ledningskveilene havner alltid oppå alt det andre som ligger på gulvet, kabeleskene fyller opp gulvet osv. Og du er like langt! Hva gjør du så for å unngå dette?

2 bilder.elektriker

Her er 6 tips til hvordan du som elektriker kan optimalisere varerommet i din arbeidsbil:

  1. Monter spesialdesignede hyller til alle kabeleskene dine. Det finnes hyller som er tilpasset både små og store esker. Med slike hyller har du alltid lett tilgang til eskene og du slipper at de fyller opp hele gulvet i bilen. Sett en hylle ved høyre skyvedør, vendt utover, og har du behov for ekstra mange kabelesker kan du montere en hylle langs sideveggen bak i bilen også.
  2. Bruk en egen gulvboks til oppbevaring av bl.a. samleskinner som plasseres inntil skilleveggen i varerommet. Del opp boksen i to og du har plass til lange bor også. Skulle du være uheldig å kollidere er dette er også det sikreste stedet å oppbevare tunge ting som for eksempel et spett.
  3. Skaff deg en enkel innretning for egen skrustikke. En skrustikke er alltid fin å ha for kutting av samleskinner og annet. Bruk en type med teleskopløsning eller slik at du alltid har stikka lett tilgjengelig, uten at den er i veien for andre ting på gulvet når den ikke er i bruk.
  4. Få gardintrappa opp under taket! Gardintrappa er stor og tar opp mye plass, og har en tendens til alltid å ligge i veien for andre varer og verktøy på gulvet. Med en fleksibel stigeholder i taket skal den være lett å få tak i, lett å henge opp, og alltid ute av veien når du ikke bruker den.
  5. Gå til innkjøp av egne perforerte gjennomsiktige plastbokser til oppbevaring og transport av for eksempel ledningskveiler og annet som ellers flyter rundt. Mange håndverkere bruker lite egnede pappesker eller plastposer til oppbevaring av materiell. Disse har lett for å gå i stykker og det er vanskelig å se hva som befinner seg i de, samt at de er vanskelige å plassere på gulvet. Med en type gjennomsiktige plastbokser er det enkelt å se hva du har med deg, boksene er lette å plassere, de kan enkelt flyttes ut og inn av bilen, samt at de kan stables i høyden ved behov.
  6. Lag deg din egen holder for små kabelruller. Dette kan enkelt gjøres ved å skru fast et 50 cm langt plast- eller stålrør i gulvet. Plasser dette for eksempel ved venstre skyvedør og du kan tre rullene ned på og alltid ha de lett tilgengelig for bruk.

 Arthur Buchardt mener elektrikere må skjerpe seg

Optimalt system

Med dette enkle ekstrautstyret får du et optimalt system på gulvet i varebilen din. Akkurat som at alt i skuffene har sin faste plass får du nå også full utnyttelse og system oppe på gulvet. Du slipper å måtte rydde bilen hver helg og kanskje aller viktigst; du slipper å måtte tømme gulvet for alt mulig ting hver gang du skal frakte litt større varer. 

Les hvorfor Foss & Strande Elektro byttet innredning i sine biler.

Kontakt oss dersom du ønsker mer informasjon om produktene beskrevet over.

Temaer: Kjøpe varebil, Orden, Dobbelt gulv, Varelager i varebilen


Anders Romberg's photo

Av: Anders Romberg

Anders har lang erfaring fra reklame- og designbransjen og jobber som konseptutvikler ved Loyds. I løpet av karrieren har han drevet eget reklamebyrå og vært båtbygger. Nå er han med å forme nye produkter og er spydspissen i Loyds satsning innen prosess- og produktinnovasjon.

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg