5 ting du må ha i varerommet

Av Christine Amundsen 25. april 2017

_MG_5152-594059-edited.jpg

Det er 5 ting ethvert varerom bør være utstyrt med. Vi snakker mye om riktig type innredning for å få en mer effektiv, tryggere og lønnsom arbeidsdag her på bloggen, men disse 5 tingene burde du ha - uansett hvilket arbeid du utfører.

Det har skjedd en naturlig evolusjon i varerommet de siste 10 til 15 årene. Jeg sier naturlig, fordi før ble det brukt mye tid på å få gjort elementære tilpasninger på bilen. Slike aktiviteter får ikke lov å leve i lengden.

Mye av de standardløsningene som blir levert fra bilprodusentene er nesten alltid minimumsløsninger. Blant annet er ofte bare nedre del av varerommet beskyttet med kledning. Det er ikke den beste måten å ta vare på bilen på. Når du kjøper ny varebil burde du i det minste kjøpe utstyr som er tilpasset bilmodellen og ditt varerom.

Planlegg kjøp av varebil med denne guiden.

Tidligere var det ikke uvanlig å kjøpe bil og få den utlevert, uten å tenke på om varerommet var klart til bruk. Som regel ble det overlatt til en lokal påbygger. Bilen ble levert til påbygger, og det var der man fikk muligheten til å velge mellom forskjellige typer beskyttelse og annet utstyr for varerommet. Sakte men sikkert har denne prosessen endret seg. Nå er det bilforhandleren som er spesialisten på dette området. Hun forteller deg hva du må komplettere med, avhengig av hvilken bransje du jobber i, og leverer bilen komplett til bruk.

Hva forhandleren råder deg til, kommer helt an på behovsanalysen, men en kledningspakke med sidekledning, tak, gulv og hjulhus burde være minimum.

Caddy heading.jpg


Her er 5 ting vi mener du absolutt må ha i varerommet ditt:

  1. Kledningsplater: Dersom du transporterer varer, må du beskytte det ytre karosseriet med kledningsplater. En optimal kledning koster ikke mer enn reparasjonen for to bulker. Dermed er det en åpenbar god investering.
  1. Gulv: Du har behov for et gulv uten hindringer. Hvis du laster eller losser en pappeske, er det kronglete hvis den hekter seg fast i skjøter, ujevnheter i gulvet eller lastekroker som stikker opp.
  1. Hjulhusbeskyttelse: Beskytt hjulhusene med plastdeksler. Det tar ikke lang tid før hjulhusene ripes opp som følge av aktivitetene i varerommet. Med plastdeksler holder lakken seg helt fin. Plastdekslene tåler juling på en helt annen måte enn kun hjulhusene.
  1. Oppbevaringssystem: Du må ha et sted å oppbevare løse gjenstander. Tenk på alt som ligger i varerommet. Lastestropper, gummistøvler, startkabler, oljekanner og all slags utstyr skal ha en plass bak i bilen. Les mer om hvordan du kan organisere de løse gjenstandene i varerommet her.
  1. Arbeidslys: Når vi nå går mot lysere tider, kan det være enkelt å glemme alle de tidlige vinterdagene hvor det er langt mørkere. For å finne utstyr både morgen og kveld, vil du få god nytte av skikkelig arbeidslys.

Hvis du tar utgangspunkt i disse tingene, vil du unngå skader på både bil og verktøy.

Planlegger du kjøp av ny varebil kan det være nyttig å laste vår gratis e-bok. En hjelpsom guide til deg som skal, eller vurderer å kjøpe, ny varebil.

Gratis Guide:  Slik planlegger du kjøp av varebil  LAST NED NÅ 

Temaer: Vareromsbeskyttelse


Christine Amundsen's photo

Av: Christine Amundsen

Christine er vår digitale ekspert og leder arbeidet med bedriftens innholdsproduksjon. Hun har en Bachelor i markedsføring/økonomi og visuell kommunikasjon fra Markedshøyskolen og har tidligere jobbet i filmbransjen der hun fikk verdifull erfaring med bruk av sosiale medier i markedskommunikasjon.

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg