3 hjelpsomme tips til rørleggeren

Av Christine Amundsen 21. februar 2017

Rørlegger hjemmesnekret-007181-edited.jpgRørleggernes arbeidsdag er ganske hektisk, og det blir fort litt rot baki arbeidsbilen. Jeg har snakket med en del av dere og fått et inntrykk av årsakene til problemet. Her er noen tips for deg som servicerørlegger om en mer ryddig og dermed effektiv arbeidsdag.

1. Dropp den ekstra turen innom grossisten

Mange rørleggere tar turen innom grossisten for å fylle opp bilen til dagens oppdrag. En god kopp kaffe og kanskje en gratis pølse i samme slengen er ikke uvanlig. Kanskje lunsjpause og en prat med bransjekolleger her, i stedet for en baguette alene i bilen, gjør noe med trivselen.

Likevel vil jeg påstå at færre turer innom grossisten vil gjøre deg enda mer fornøyd: Hvis du planlegger for flere oppdrag, anskaffer du mer ved hvert besøk og kan redusere lasting og lossing.

Når du først skal ta turen til grossisten, bør du få en god oversikt over dagens oppdrag. Da drar du ikke med deg for mye utstyr, og det blir helle ikke behov for å dra innom på slutten av dagen for å returnere de varene som ikke ble brukt.

Gratis guide: Slik planlegger du ny varebil og innredning

2. Begynn dagen med en ryddeøkt

Du vet at den trykkmutteren du trenger befinner seg i bilen, men etter tre tidligere oppdrag er det totalt kaos i varerommet. Du ender med å bruke 10 minutter og grave i et lass av deler og utstyr fordi du VET at mutteren er der - men ikke hvor… Til slutt må du kanskje ringe en kollega å høre om han er i nærheten, har den samme trykkmutteren og kan levere den til deg.

Les også: 5 tips til en ryddig servicebil

De fleste rørleggere jeg har snakket med er klar over at en ryddig varebil skaper en bedre og mer effektiv arbeidsdag. Og de hadde alle gode intensjoner for at bilen skulle være ryddig. Det har så mye å si på effektiviteten fordi det er så mange ting som skal ha inn i bilen.

Realiteten er en annen. Når du helst skulle vært på tre oppdrag samtidig, blir ting så hektisk at rydding av bilen blir nedprioritert.  

Tipset for at du kan unngå rot i bilen: Start dagen med en 30 minutters ryddesjau og hold den tiden hellig!

Det høres kanskje kjedelig ut, men jo lengre du lar den hektiske hverdagen og rotet overta varerommet, desto mer jobb vil du få når du først MÅ rydde fordi du ikke klarer å få ut den innerste klammerkofferten. Gi tingene en fast plass, slik at det blir en rutine. I tillegg er det smart å prøve å ha litt ledig plass til eventuelt nytt verktøy.

3. Velg riktig innredning DSC07027.jpg

En rørlegger har behov for å ha med seg mye, og bilen er som regel stappet med verktøy og deler. Det skal være plass til bøyetanga, nikkesaga, drillen, laser, kobberrør og koblingsdeler.

I tillegg vil nok mange rørleggere kjenne seg igjen i vanen om å ta med seg litt mer enn det oppdragene i teorien krever. Et oppdrag går sjelden helt etter planen, og noen ekstra komponenter bidrar til å løse utfordringer som oppstår. Men finn balansegangen og ikke dra med deg for mye - ref punkt 1. 

Pass på at det også er plass til de litt større varene, som varmtvannsbereder, toalett, baderomsinnredning eller dusjkabinett. Hvordan skal du klare å få alt dette inn i en varebil uten at blir kaos.

Planlegging er svaret

Det vil være behov for en innredning som er tilpasset frakt av store gjenstander på en trygg måte, uten at det går utover den logistikken du har bygd opp for småverktøy og utstyr.

Velg derfor en innredning som gir mulighet til en sortering av alle de små delene, samtidig som det er plass til å frakte de litt større varene. Et godt tips er å velge en innredning som gir deg muligheten til å sette verktøykoffertene i stående posisjon. Innredningen bør også være laget for mye varelager, slik at det er plass til alt av verktøy og utstyr, pluss litt til.

For rørleggeren er det viktig å tenke på god gulvplass for å kunne frakte de større tingene. Derfor er ikke en innredning som stjeler volum på sidene i varerommet den beste løsningen. Hvis du er nysgjerrig på hvilken innredning som faktisk er den beste for deg og din servicebil, anbefaler jeg denne testen. Du svarer på noen enkle spørsmål og den gir deg tips om hva slags type som vil passe best til ditt bruk.

Hvilken innredning passer best for deg?  TA TESTEN 

 

Temaer: Orden, Dobbelt gulv


Christine Amundsen's photo

Av: Christine Amundsen

Christine er vår digitale ekspert og leder arbeidet med bedriftens innholdsproduksjon. Hun har en Bachelor i markedsføring/økonomi og visuell kommunikasjon fra Markedshøyskolen og har tidligere jobbet i filmbransjen der hun fikk verdifull erfaring med bruk av sosiale medier i markedskommunikasjon.

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg